Pomoc s výběrem akčního RPG

Ahoj, jsem tu stále celkem nový ale nějaké hry jsem už pořídil a zahrál. Pořád mi ale chybí kvalitní akční RPG s figurkami, u kterého bych mohl ukojit svou zálibu v tomto žánru na počítači. Z toho, co jsem si zatím koupil, se mým potřebám asi nejvíce blížila Plyšová hlídka, ale nelíbila se mi přísná kampaňovitost, dětské téma a některá pravidla. Proto stále hledám pěkné, spíše akčnější RPG s figurkami, ve kterém bude alespoň nějaký vývoj postavy, sběr vybavení a pokud možno, bude to fantasy, jež mám raději než sci-fi. Bude nás na něj 3-5 a jazyková nezávyslost je vítána. Zatím jsem vykoumal asi Sword and Sorcery ale nejsem si jistý.

Věřím, že díky svému malému přehledu jsem nějaké kvalitní akční RPG přehlédl, a někdo mu tu dokáže dát dobrý tip. Předem děkuji za rady a podněty.

5.10.2019 12:22:44

Descent
Myslim, ze to by pro Tvou skupinu mohla byt univerzalni odpoved, navic k dispozici v CZ a nyni se 2 rozsirenimi. Pokud se nikdo neujme role Vladce zla, tak muzete navic vyuzit appku.

5.10.2019 12:28:23

rpg
Magic Realm :) zlozitejsie pravidla, ale hra sa za to odvdaci. Inac splna presne poziadavky. Okrem figuriek.

5.10.2019 12:28:38 | Upraveno autorem (porovnej)

rpg
pozri Descent, Gloomhaven. v EN Sword&Sorcery

5.10.2019 12:29:30

Akční RPG
zkus zaměřit pozornost na přicházející novinku ORC QUEST: War Path.

Možná by stálo za pozornost reedice SKULL TALES: Full Sail, která už se pohybuje na bazarech v kickstarter verzi

Pro mě Descent už je přežitá hra....tím ji rozhodně nechci hanit, to rozhodně ne. U první edice mě odrazuje potřeba pána jeskyně. V druhé edici je appka, což ale u deksovek nemám rád. Hraju deskovky proto, že nechci hrát na PC a chci nechat oči odpočinout od celodenní práci na PC.

5.10.2019 12:38:50

Korenar
U Descentu mas u druhe edice na vyber, bud appka nebo Pan zla, jen pro upresneni...

5.10.2019 12:43:32

Příběhovější
Pokud chceš příběhovější RPG, tak Folklore Affliction, tam je příběh/boj tak napůl. V Gloomhavenu strávíš více než 90% času v boji, Descent podobně (pokud hraješ s apkou, pokud ne tak je příběhu/textu ještě míň). Sword & Sorcery by měl být příběhovější než Descent (příběhové eventy a rozhodnutí i v průběhu průchodu dungeonem).
Folklore není jen o dungeonech, je mnohem rozmanitější co se týče prostředí, ale zase ten boj není tak taktický, jako třeba Gloomhaven nebo Sword & Sorcery. V těch ostatních procházíš prakticky pouze podzemí.

5.10.2019 13:18:56 | Upraveno autorem (porovnej)

Rpg
Nemyslím si, že bych udržel dvě děcka u jednoho Gloomhavenu rok, ten jsem vyřadil descent mi vadí přesně kvůli tomu samému, jako Kořenáři. Folclore je moc ukecaný a dětem by to vadilo. Je rozhodně laděný spíš do příběhu než akce a to nechci. Figurky jsou ale povinnost, baví mne je malovat a mám i lepší pocit z hraní.

5.10.2019 14:18:44

Rpg

Zatím mám mezi favority Sword and Sorcery, Massive Darkness, Arcadia Quest a Černý Mor. Nic z toho jsem ale nehrál a nejsou to hry za pusu, abych je koupil jen tak "na blind" a zjistil, že to nejsou dobře hry. Proto se vyptavam.

5.10.2019 14:25:54

Podle
mě splňuje tvé požadavky Dark Souls.

Černý mor/Zelená Horda a Massive Darkness to také splňují.

5.10.2019 14:29:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Dungeons & Dragons: Wrath of Ashardalon Board Game
Perfektní dungeon crawler s jednoduchými pravidly.

5.10.2019 17:41:57

Massive Darkness

Za mě rozhodně můžu doporučit Massive Darkness. U toho vydrží i děti a navíc je zde velmi šikovně vyřešeno levelování. Záleží na tobě, jestli chceš levelovat v rámci jednoho večera anebo volíš kampaň, kde dovednosti rostou pomaleji.

Odlehčená verze je Černý mor

5.10.2019 18:29:40

Poznámka Sword & Sorcery & Descent
Nevím jak staré máš děti, ale jestli to plánuješ hrát s nimi, tak nevím jestli Sword & Sorcery bude to pravé ořechové. Je to náročné na management a spoustu drobných pravidel při vyhodnocování umělé inteligence. Já si právě kvůli tomuto zakoupil Descent, který mi přijde jednoduchý, zábavný a graficky velice povedený, je to česky, apka mi nevadí, ba naopak - odkrývá mi dungeon postupně a přináší prvek překvapení. S&S si nechávám až budou starší...

5.10.2019 21:37:03 | Upraveno autorem (porovnej)

S dětmi
No s dětmi to chce figurky, málo pravidel a spíše vizuelně lákavé (apespoň pro začátek). Taky aby hra trochu odsejpala...takže hry s nekonečním házením kostek bez příběhu bych nebral.

Skull Tales - kvuli figurkám, různorodosti dobrodružství (střídá se tam procházení mapy, plavba po velké mapě, ale i lokální bitvy na moři)

OrcQuest: War Path - jednoduchost, rychlost, scénář

Joan of Arc - úžasné 3D prostředí, historická simulace, fantasy bitky

Miremarsh - figurky, téma, prostředí

Zombicide - pokud tě nevadí s nimi hrát takový větší masakr :D Taky sice není příběh, ale jsou to takové rychlé vizuelně poutavé dobrodružství ve stylu akčních sci-fi seriálů :D

Black Rose Wars - na to se super těším, ale nevím, zda to už bude chtít větší děti, co zvládnou anglické texty

5.10.2019 23:00:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Arcadia Quest

Přidávám zkušenosti s AQ... mám to ve verzi Inferno, ale od základu se to liší jen tématem.

Grafický hezké, pravidla jednoduchá (ve svém tahu si vybereš 1 ze tří svých figurek a uděláš s ní 1 akci), není tu pán jeskyně (nepřátelé reagují pouze na akce hráčů), boj se řeší kostkami. Jako nevýhodu vidím delší setup. Mojí ženě vadilo, že se postavy levelují jen mezi scénáři (nákup vybavení a schopností). Pro někoho může být problém i to, že nejde o kooperativní hru... u nás to bylo spíš čistě kompetetivní.

Suma sumárum... Myslím, že to dají děti tak od 8 let a bavit je to určitě bude. Plastu k barvení je taky hromada.

6.10.2019 20:56:46

...
Zombisajda a Masiv Darkness sou cajk. Nic složitýho a hra dobře ubíhá :-)




"I want to play a game." Jigsaw

6.10.2019 22:37:48

A co takhle něco nekooperativního...
Nechci zakládat extra vlákno, tak se zeptám tady.

Nemůžu si pomoct, ale kooperativní figurkové dungeony přímo nesnáším. Ale kupodivu mi nevadí, když jeden z hráčů ovládá Pána jeskyně. Proto bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějaké dobré nekooperativní RPG deskovky? Samozřejmě kromě Talismanu, Proroctví, Descenta a jeho klonů (Imperial Assault, Doom).

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

7.10.2019 16:35:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Euthia
Malcolm,
Kdyz pockas do jara/2020 bude na kickstrtr nova Euthia, kompetetivni RPG...

7.10.2019 17:26:04

Mice&Mystics

A co třeba Mice&Mystics?

7.10.2019 17:40:13

kubeckam a plota
Jestli odpovídáš mně, tak Mice & Mystics je kooperativní, takže to není to, co mě zajímá.

Jinak Euthii jsem měl a zpočátku se mi hodně líbila. Ale s každou další hrou nadšení opadávalo, až jsem se jí po sedmi odehraných hrách celkem rád zbavil. A i když Tadeáš do nového vydání chystá nějaká vylepšení, už mě ta hra neláká.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

7.10.2019 17:48:23

Dungeon
Nuže, zatím se mi vyprofilovaly následující hry :

Massive Darkness, nevýhody : drahá jak sviňa.
D&D wrath of the Ashardalon
Super dungeon explore

Zombicide jsem vyřadil kvůli nedostatečnému obsahu běžné prodávané verze Černého moru, Sword and Sorcery zase proto, že má složitá pravidla. Jana z Arcu stojí tolik, co sama váží a jiné kickstarterovky nemaji jasná pravidla.

17.10.2019 10:15:49

Ychtyl
Jen drobnost, Ashardalon není úplně klasické RPG, jak by sis třeba mohl představovat, je to dungeon crawler, kde sice nějaký malý leveling je, ale důraz má na jinou herní část. Je tam nějaký spojující příběh, ale ty postavy si moc nepipláš.

Zkus se ale ještě podívat i na další "díly" serie, Temple of Elemental Evil atd, oni postupně právě ten RPG prvek přidávají a je v každém díle více možností. Ale ty jsem už nehrál.
Nicméně za sebe si myslím, že pokud hledáš akčnější dungeoncrawl, s tím chybu neuděláš...a hlavně, jak Ashardalon, tak i další díly se za slušnou cenu objevují i tady v bazaru.

17.10.2019 10:25:52

Ychtyl
Co se týče her ze série D&D deskovek, raději se nejdříve podívej na nějaká herní videa. Co se týče levelovaní, tak minimálně v prvních třech hrách ze série to lze pouze tak, že máš nasbírané určitě množství zkušeností (tuším 5) a při hodu na kostce ti padne 20. Hrál jsem to párkrát před zhruba dvěma lety a několikrát se nám stalo, že se na druhý level skoro nikdo nedostal. Navíc dostat se výš než na druhý level není možné a celé levelovaní spočívá v tom, že si vyléčíš několik životů (tuším 2) a jinak si pouze otočíš desku svého hrdiny, kde jsou jen lehce vylepšené staty a jestli si dobře pamatuju, tak si můžeš vzít nějakou další kartu s útokem či vlastností. Ale to je všechno v rámci právě hraného scénáře. Když budeš hrát další scénář, budeš opět začínat na první úrovni a opět se během něj maximálně vylepšíš na ten druhý level.

Ale je možné, že v novějších dílech to třeba nějak upravili.

*****
Too old to Rock'n'roll, too young to die.

17.10.2019 10:38:36 | Upraveno autorem (porovnej)

super dungeon explore
SDE je v podstate jen mlaticka. postavy nelevelujes, jenom sbiras lepsi brneni, ktereho je omezene mnozstvi. a s jejich vlastnimi pravidly je to dlouhe. existuji vsak fanouskovska pravidla. ale jinak to je takove diabloidni

17.10.2019 10:40:49

:)
V nejbližší době vychází Sanctum, mělo by být i v češtině.

17.10.2019 10:54:02

Sanctum

Jak koukám na YouTube, Sanctum nemá ani mapu ani figurky. Oboje chci.

17.10.2019 17:05:13

Vybíráme z Bazaru

Zombicide: Zelená horda
Zombicide: Zelená horda
Akt. cena: 1349 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas