Mince

Neviete niekto, či je možné niekde zohnať mince od Moedas & Co? 

https://www.moedaseco.com.br/indexen.php

Skúšal som objednať cez tabletopmerchant.com, ale zásielka zlyhala. V EU som zatiaľ nič nenašiel.

 

23.12.2022 08:32:59

O jaké mince přesně bys měl zájem? Známý nejspíš poletí do Brazílie, tak to chci zkusit.

7.1.2023 12:58:48

Raz tu už bola snaha to objednať vo veľkom, ale tiež to nejak zlyhalo :( škoda, tie mince sú fakt krásne.

7.1.2023 13:40:09

@chochones - a zkoušel jsi nějaké alternativy? Já jsem nějaký ten rok zpátky objednával odsud:
https://www.fantasycoin.com/

Mince krásné, kvalitou bych řekl srovnatelné (ne-li lepší), cena slušná, jediný kámen úrazu je poštovné. Řešil jsem to tehdy tak, že jsem naplnil objednávku co to šlo a domlouvali jsme se asi 3-4, ať se poštovné rozmělní.

---------------------------------------------------
správce katalogu her, vydavatelů a autorů

7.1.2023 15:19:13

Fantasy coins nejsou špatné, ale nevím proč stále propagujete ty zahraniční weby, pokud jde o univerzální fantasy mince a ne skvělé Myší doupě https://www.mysidoupe.eu/herni-kovove-mince/ kde si to krásně můžete koupit rovnou v Čechách… 

 

Přes to všechno, mít “originální” mince k našim milovaným hrám, přesně v designu, jaký byl navržený, je něco, čemu mnoho hráčů/sběratelů (včetně mě!) nemůže odolat.

7.1.2023 15:54:26

@Ellenar  Viem o tých minciach z fantasycoin a niektoré aj mám. Mám aj mince z topshelfgamer alebo larp-basar… No nikde som nevedel nájsť alternatívu napríklad k Marcovi Polovi alebo Five Tribes, prípadne nové k Red Cathedral.

Ono, moedas majú partnerov aj v EU, (https://www.moedaseco.com.br/comprar/indexen.php), ale tiež to nie je veľmi schodné. Z Belgicka a Švajčiarska sem nedovezieš a Poliaci to objednávajú rovno z Brazílie a ceny sú totálne prepálené. 

7.1.2023 19:00:10 | Upraveno autorem (porovnej)

@Chermy - to je úplně jednoduchý, protože ty mince v Myším doupěti jsou neskutečně předražené. 24Kč za jednu minci (tj. 1200 za sadu 50ti mincí) je naprostá šílenost. Ze zahraničí mě mince stejné kvality vyšly i s poštovným cca na polovinu.

7.1.2023 19:15:04

Neviem o nicom. Ja som objednaval priamo z Brazilie :D To postovne a clo bolo celkom mazec, co pamatam. Inak tie mince od Moedas nie su az taka vyhra… zlieza z nich farba a jednotlive kusy maju dost premenlivu kvalitu.

7.1.2023 19:33:03 | Upraveno autorem (porovnej)

@regressiv - naopak mince z FantasyCoin (tuším USA) jsou super kvalitní, bytelné, dobře se s nimi hraje a za tu dobu co je mám nenesou ani náznak opotřebení.

7.1.2023 19:49:52

@regressiv  tak to je ale dosť zásadná informácia s tou kvalitou… 

7.1.2023 20:10:14

@Ellenar  Když řekneme A, je třeba říct i B. Já jsem rád, že se tu o tom diskutuje a domnívám se, že nejlepší je vždy mít všechny informace, aby se pak člověk rozhodl, čemu dává přednost. Ale nechci právě jen očerňovat, takže…

Na úvod řeknu, že mám mnoho zkušeností s nákupem ze zahraničí, ať už z Brazílie, Taiwanu, Číny, Afriky, Ameriky, nebo v rámci Evropy.. vše má svá specifika :)

Pokud jde o mince z doupěte, jde o Legendary coins. Které jsou opravdu hodně kvalitní, veliké a robustní! Sám používám “orkské zlaté" protože se mi líbí.. a je to opravdu "KUS KOVU" - když jsem je sháněl mimo doupě, v rámci Evropy, ať už Anglie, Francie, nebo Polsko, ceny byly daleko horší, než co má Doupě.. a to nemluvím o faktu, že tě většinou nenechají vybrat co chceš… a musíš kupovat sety.. Na Doupěti si můžeš vybrat.

 

Co jsem koukal na Fantasy coins (a také od nich něco mám), jsou to drobné, tenké mince.. daleko méně materiálu. Neříkám, někomu to může stačit, proč ne. Já mám také někdy rád menší mince a ty od nich jsou kvalitní.. ale jen chci, aby se tu jen neříkalo, jak je Doupě předražené, bez kontextu :)

K tomu dodám, že zejména Američani jsou experti k ignoraci České republiky.. I mně se již párkrát stalo, že něco skončilo na Bahamách, něco v Jižní Africe… jak je to možné, nechápu :-D K tomu Česká pošta nyní prudí s KAŽDOU zásilkou, která je mimo EU… a minimálně, za otevření vždy platíte… a DPH se opravdu člověk prakticky nevyhne… k tomu, zrovna USA má většinou nejdražší dopravu… Ačkoli je fakt, že Filipíny a Brazílie je poslední dobou docela stahují :))

 

Ano, někdy máte kliku, vše projde hladce, nemáte trápení a možná i ušetříte… ale z doupěte to máte hned a s jistotou - takže prosím opatrně s tím, že jsou “předražení” - bez kontextu všeho řečeného to tak může působit, ale byl bych s těmi počty a závěry opatrný :-D Věřte mi, že se také vždy snažím sehnat co chci co nejlevněji.

A já nyní hodně moc chci ty mince z Brazílie, proto by samozřejmě chtělo trochu rozvést myšlenku, kterou tu nadhodil @regressiv - nikde jsem o tom ještě nečetl, takže - jsou nějaké ukázky prosím? :)

8.1.2023 08:50:49

Univerzální kovové mince, které jsou krásné, levnější, využitelné v mnoha hrách a přitom ještě k tomu jsou to imitace florintů a grošů, jsou tyto:

https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/glory-kovove-mince

 

Vřele doporučuji sehnat. Mám je koupeny 3x v koženém měšci a je to bezva doplněk ke hrám.

8.1.2023 11:38:00

@chochones Co tohle?

Polsko: https://rgfk.pl/k/195/monety-do-planszowek
Francie: https://www.philibertnet.com/en/13065-metal-coins/s-45/manufacturer-moedas
Belgie: https://www.crowdfinder.be/store?page=1&publishers=Moedas%20%26%20Co.&category=3
 

EDIT: Srry, přehlíd jsem, že už jsi to zmiňoval níž. Ale odkazy tu nechám, kdyby to někoho zajímalo. :)

8.1.2023 11:45:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Já už dlouhou dobu tvrdím, že nejlevnější variantou mincí je použít …

světe div se … české koruny.

Cena u některých vyjde na 1Kč/1ks (pravda, některé druhy vyjdou na 2,5,10,20,50Kč/1ks - ale těch drahých není tolik potřeba).

Jen tedy pro některé z nás mohou být trochu okoukané :-)

8.1.2023 11:46:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Napr toto sú mince od Moedas k Lords of Waterdeep. Príde vám to v pohode? Tá farba je absolútne nekonzistentná na tých minciach. Za mňa dosť sklamanie. Podľa mňa Tomovi Vaselovi poslali najlepšie kusy, ale bežný zákazník potom dostane toto:

https://ibb.co/pfTMWkX

8.1.2023 12:04:27 | Upraveno autorem (porovnej)

@regressiv tak ja som čakal väčší prúser. Nie som nejaký fajnšmeker a v samej podstate som na veci citlivý, no toto sa mi zdá vcelku schodné. V každej sade nájdeš nejakú nedokonalosť, ale pokiaľ sa nejedná vyslovene o poškodený kus, alebo výrazne odlišný, tak je to u mňa v pohode. 

Najlepšie čo mám je asi od Fantasy coins (objednával som z Topshelfgamer), ale tiež som vyskúšal kopu iných. A snáď najviac som sklamaný od thebrokentoken. A tiež si neviem zvyknúť - a ani ich už nepoužívam, na mince od Legendary coins. Sú pre mňa príliš robustné a k hrám sa mi zdajú veľké. Ale uznávam, sú historicky prenádherné. Hral som s nimi napríklad Cyclady a to kvantum mincí na stole ma skôr vyrušovalo.

 

8.1.2023 18:31:53

@regressiv také toto nevnímám úplně jako závadu, ale lehce nedbalou povrchovou úpravu, která ovšem k historickým mincím většinou sedí. Tady dejme tomu možná ne tolik, ale neruší mě to :) A pokud jde o barevný nátěr třeba u Five tribes - tak tam očekávám, že se bude otírat, to asi není v moci nikoho udržet bílý lak na minci.. spíš se divím, že ho tam vůbec dávají :)

 

Něco jiného by byla vadná ražba

8.1.2023 18:41:06

tak s mincami od Stonemaier Games sa mi napriklad toto nikdy nestalo…

8.1.2023 18:45:23

Ten Five Tribes je trochu zvláštny, no tie mince beriem skôr, ako počítadlá bodov.  I keď biela mi tam nepasuje, napriek tomu po nich pokukujem (ale to skôr kvôli manželke:-) ). O Stonemaier som zatiaľ netušil, musím to mrknúť ;-).

8.1.2023 19:05:47

@chochones  Stonemeier games je deskoherní vydavatelství (Scythe, Viticulture, Libertalia..) a ke svým hrám vyrábí oficiální a krásné (také mám) mince… Podobně jako si své hry mazlí Cole Wehrle… ale Moedas je právě odpovědí pro ty hry, které takový servis u svých vydavatelství nemají… 

8.1.2023 19:51:50

@Chermy Ach tak… ale z tých hier žiaľ nemám ani jednu…

8.1.2023 20:05:56

@Chermy - nevím teda, co jsi našel (jednu chvíli fungovaly stránky fantasycoins.com i fantasycoin.com). Ty, co myslím já jsou Fantasy Coin LLG

https://www.fantasycoin.com/

A rozhodně to jsou zatím nejkvalitnější mince, co mi rukama prošly. Rozhodně podle vzhledu, co jsem koukal, tak srovnatelné s Legendary Coins. Robustní, těžké, kus kovu do ruky, beze známky opotřebení i po pár letech používání - žádné drobné tenké mince, jak píšeš.

Teď nevím, jestli nějak zúžili nabídku nebo mi to jen nejde rozkliknout v mém prohlížeči. Ale stále tam mají 10 mincí po $5 (cca 112Kč), takže jsem si tam taky skládal set podle potřeby po desítkách. Kámen úrazu je tedy pouze poštovné. Já to kupoval několik let nazpět, kdy se CLO, VAT a podobné věci tolik neřešili. A jak jsem psal, skládali jsme se tři, takže celkově každého poštovné do 200Kč celkem.

Netvrdím, že Legendary Coins jsou špatné, to rozhodně ne, ale přeci jen 1200Kč za sadu 50ti mincí je fakt hodně, to mi nikdo nevymluví. Já měl za stejný peníz dvě sady kvalitních mincí po 60ti a věřím, že i teď to půjde sehnat podobně.

8.1.2023 23:24:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahojte,

Podelím sa o čerstvú skúsenosť s objednaním Moedas mincí z belgického Crowdfinderu.  Čo sa týka logistiky a nákladov:

  • objednal som 4.1., zásielka bola 6.1. na sklade v Modleticích a 9.1. som ju mal doma (DPD)
  • poštovné je pálka, 19eur pri objednávke nad 100eur; ak máte šancu objednať si to za hranice do Nemecka, tak tam je to poštovné iba zlomok toho, čo do ČR
  • pri online platbe kartou sa platí 2% poplatok naviac

Čo sa týka kvality, na prvý pohľad sa mi zdá plne prijateľná.  Nie je síce každý jeden kus taký ten vyleštený výberový, aký majú nafotené na webe, ale nevidím tam zatiaľ nič, čo by malo byť dôvodom sklamania.

Kvôli nádeji na lepší pomer poštovného som k minciam pre seba objednal ešte nejaké sady naviac, ktoré budem ponúkať v Bazáre, tak tam budú aj fotky na vytvorenie si vlastného názoru na kvalitu.

9.1.2023 19:56:30

Pozerám, že tie ceny na Crowdfinder sú riadny masaker. Lords of Waterdeep za 38.50€ (Moedas za 29€), Great Western Trail za 24.50€ (Moedas za 17€), 7 Wonders: Duel za 16€ (Moedas za 10€), 7 Wonders za 25€ (Moedas za 18€).

Inak od Moedas som objednával vo februári minulého roka a dnes majú už ceny v priemere o 30% vyššie. Inflácia je sviňa.

9.1.2023 20:35:42 | Upraveno autorem (porovnej)

@regressiv Je to tak, Crowdfinder tam má v priemere okolo 7eur prirážku oproti vlastným cenám Moedasu.  Na druhej strane chápem, že poštovné z Brazílie + clo + dph tiež niečo stojí + prirodzene chcú na tom niečo zarobiť, takže v tomto svetle mi tá 7eur prirážka nepripadá nehorázne vysoká.

Pred Belgičanmi som pozeral Poliakov, ale tam je tá prirážka ešte vyššia.

9.1.2023 22:51:22

Keď sme už pri tom, nevedel by niekto sprostredkovať mince z US z topshelfgamer.com?

https://www.topshelfgamer.com/collections/metal-coins

13.1.2023 14:38:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Immortals
Immortals
Akt. cena: 319 Kč
Končí za: 8 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas