Hry podle Pána prstenů

Zdravím všechny.
Nedávno mě napadlo, že bych si pořídil hru na motivy Pána prstenů, nemůžu se ale rozhodnout jakou. Takže by mě zajímaly vaše názory: Jaká je vaše nejoblíbenější? Jaká má podle vás nejlepší atmosféru?
Zvažoval jsem War of the ring, Honbu za prstenem a Pán prstenů: karetní hru. Na Putování po Středozemi mi nesedí aplikace.
26.9.2020 11:48:14

Lukikata
War of the ring, já teda rád i lcg lord of rings, hlavně saga rozšíření,ale to už se ti bude blbě shánět.

26.9.2020 11:59:29

Souhlas
War of the ring a LOTR lcg, stále se dotiskuje, ale hůř se shání...
___________
Alea iacta est!

26.9.2020 12:04:30

MEQ
Mrkni jeste na MiddleEarth Quest. Je to robustni hra ale podle me za to stoji.

26.9.2020 16:30:58

Neprohloupíš
Dost záleží, co si od hry slibuješ. Každá je totiž od základu úplně jiná, téma je zastoupené ve všech zmíněných.

Pokud ti nevadí stavba balíčku, které musíš před hrou samotnou obětovat nemálo času, mohla by být vhodnou hrou pán prstenů lcg. Já osobně stavbu balíčku moc nemusím (čti: nejde mi to), ale na netu je možné najít dost předpřipravených (i tematických). Já toho využívám, vycházím z nich a měním si případné pár karet v závislosti na dobrodružství. Výhoda této hry? Obrovské množství rozšíření, obrovská znovuhratelnost. Nevýhoda? Obrovská frustrace, beznaděj... O to větší je ale radost, když dobrodružství úspěšně dokončíš.

O Honbě za prstenem tobo nemůžu moc říct, zatím jsem ji nehrál. Hra je vizuálně hezká (až na ty podstavce figurek), téma by - co jsem viděl, slyšel - mělo být taky pěkně zastoupeno. Je to ale hra jeden proti všem.

A teď to nejlepší na konec.
Pokud hledáš epickou několikahodinovou strategickou dvojkovku (jde hrát i ve čtyřech, ale Sauron se o moc nedělí), která bude každým tvým rozhodnutím vyprávět příběh, chceš prožít veškeré důležité momenty z knižní trilogie a mít možnost změnit děj, tak rozhodně sáhni po Válce o prsten. U mě jde nejenom o nejlepší a o nejvíc tematickou hru z prostředí Pána prstenů, u mě jde o nejlepší a nejoblíbenější hru vůbec.

Nic se nevyrovná tomu pocitu, když ti přežije Boromir a navíc ubrání Minas Tirith. Když se Aragorn vydá do Erechu a v čase nejvyšší nouze se dozví, že mrtví zadní vchod neotvírají. Nebo ten pocit, kdy je Frodo na vrcholu Amon Amarth a poslední krůček před dosažením cíle je ovládnut temnou silou. Tohle jsou prostě nezapomenutelné zážitky, kterými si mě ta hra získala.
A paradoxně tato hra není v zásadě přiběhová, je to strategická bitva (válka - jak už název napovídá), a přesto v sobě má víc příběhu než třeba Putování po středozemi.
______________
aka WantonDuke

27.9.2020 08:56:05

Nakonec
jsem si koupil War of the ring. Asi chvilku potrvá, než se dostanu k tomu si to zahrát, ale vypadá to moc pěkně.

1.10.2020 20:47:18

Lord of the rings - confrontation deluxe
Hra se skrytym pohybem za me super, hraje se rychle 45minut hra a atmoska tam podle me take je.

1.10.2020 23:57:37

Vybíráme z Bazaru

Příšeří: Hrdinům vstup zakázán
Příšeří: Hrdinům vstup zakázán
Akt. cena: 1375 Kč
Končí za: 17 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas