Hry na motívy kníh Stephena Kinga

Zdravím, chcel by som sa Vás opýtať či nepoznáte alebo nevlastníte spoločenskú hru, ktorá je inšpirovaná svetom Stephena Kinga. Prípadne dojmy z tých hier. Ďakujem za každú informáciu.
15.6.2018 21:18:19

Hru podle Kinga bych si nechal líbit.
Nicméně jsem po několika minutách pátrání objevil pouze jednu starší hru podle Osvícení.

https://boardgamegeek.com/boardgame/14296/shining

Bohužel to vypadá, že jich ani víc není. Moc se nedivím, jeho knihy jsou podle mě do deskovek dost obtížně adaptovatelné.

Ale třeba taková Carrie, kdy by jeden hráč ovládal titulní postavu během masakru na maturitním večítku a ostatní by se před ním snažili utéct, by mohla být velká zábava.

***
Deskoherní inkvizitor

15.6.2018 21:34:25

Ještě mě napadá...
... že InBetween by mohla být hra s kingovským feelingem. Karetka, ve které jeden hráč hraje za obyvatele města a druhý zase za bubáky (sám jsem hru nehrál, špatně se shání, tak nevím přesně). Obecně se o té hře říká, že je to v podstatě karetní verze seriálu Stranger Things. A Stranger Things jsou otevřeně inspirovány i knihami Stephena Kinga.


***
Deskoherní inkvizitor

16.6.2018 18:32:03 | Upraveno autorem (porovnej)

gar-mogoth
Dakujem za informacie a za ochotu. S knihami Kinga este len zacinam, cital som ich len par, ale dost ma chytili, a preto ma napadlo ci by nahodou neexistovali nejake hry na jeho motivy. Ani som nepredpokladal, ze by vobec nejaka mohla existovat, kedze jeho diela su take ake su. A veru nebolo by zle vymysliet nieco s Carrie alebo s Pennywisom.

16.6.2018 19:02:10

Anduin
Za nic. Samotnému by se mi hry podle Kinga líbily.

Zajímavá by třeba mohla být i hra ve stylu Arkham/Eldritch Horroru, kde by se Arkham vyměnil za Derry nebo Castle Rock a propojilo se víc příběhů a padouchů z jeho knih.

Nebo takové Osvícení á la Mansions of Madness nebo Betrayal at the House on the Hill.

Samozřejmě by ultimátní hrou, respektive hrami, byla Temná věž, kde by se toho dalo vymyslet habaděj. Od scénářových semikooperačních figurkovek ve stylu Conana (těch přestřelek a dalších vhodných situací je tam opravdu spousta – Bitva o Jericho Hill, vystřílení feťáckého doupěte ve Třech vyvolených, ...), přes kooperační příběhovou karetku á la LotR LCG (ideálně bez toho LCG) nebo Warhammer Quest (teď už tedy Heroes of Terinoth) až po závodní euro, ve kterém by Roland a Muž v černém upalovali k Temné věži.

***
Deskoherní inkvizitor

16.6.2018 19:31:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Nezbytne veci
Hra o tom, jak hraci chodi do obchodu pana Gaunta pro veci a plni pro nej ukoly po meste, by taky mohla stat za to :) Mozna se skrytou postavou serifa, co by hral proti ostatnim. Byl by to takovy ten klasicky zradce, az na to, ze tady by byl on ta kladna postava a z ostatnich by se stavali skodici a vrazdici posuci :)

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.

18.6.2018 10:38:21

Vybíráme z Bazaru

Codex Naturalis
Codex Naturalis
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas