Hra pro 6 lidí

Za nedlouho nás čeká víkend na chatě, kam pojedeme v 6 lidech (3 páry). My s manželkou hrajeme doma kdy se dá (bohužel ne oba se stejným zápalem), ale zbytek myslím nemá s deskovými hrami prakticky žádné zkušenosti. Na druhou stranu hry jako takové (počítačové) jim nejsou cizí. Dokázal byste mi někdo poradit hru, která není úplně stupidní, ale zase žádný hardcore, má rozumnou herní dobu (do 90-120 minut) a zároveň je šance, že bude bavit i nehráče? Zatím pokukuju po Ethnos (bohužel má ta hra hrozný vizual), protože moc nevěřím tomu, že najdeme hru, která funguje skvěle ve všech počtech hráčů a nejvíce her odehrajeme určitě doma ve 2. Takže za těch 500 mi tak nevadí, když se vytáhne jen jednou za čas na nějaké akci a jinak se doma moc na stůl nedostane.
11.3.2020 07:09:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Problém více lidí
Ji větší počet lidí je vždy oříšek, my to trěba vyřešili na horách tak, že jsme počkali až někteří usnou u uspávání dětí a pak jsme dali v 5 Nemesis :-D
Jinak takhle mne napadá buďto Scythe, Rivalové a nebo třeba Kartografové. A dále jsou fajn jednodušší (a kratší) věci, jako třeba Kdo to byl?, Krycí jména, Hrdinové bez záruky apod.

11.3.2020 07:18:26 | Upraveno autorem (porovnej)

...

Ja bych doporucil citadelu

11.3.2020 07:18:39

zkušenosti
v 6 lidech i s nehráči mám dobré zkušenosti s Colt expres, Letters from Whitechapel, Mezi dvěma zámky šíleného krále Ludvíka a Formula D (záleží na lidech jaký žánr jim je bližší). Také je dobrý Diamant ale rychle se ohraje a podobně je na tom i hra Pozvedněte číše. Citadela je taky dobrá a ještě mě napadají Královské rošády (ale ty už asi nejdou sehnat). V 6 lidech ja také hratelné Evolution, ale to mám vyzkoušené max ve 3.

11.3.2020 07:32:31

Rozvod zaručen
Cosmic encounter
___
redaktor Deskofobie

11.3.2020 07:32:35

Mission: Red planet
Ak nemaju problem s anglictinou-vynikajuca hra prave pri pocte hracov 5-6. Nadherna steampunk grafika,jednoduche pravidla,prijemne skodiaca. Dalej steampumk rally, tiez nie moc narocna,super vizual,trosku skodiaca. S tymito dvomi hrami by si nemal mat problem anics nehracmi

11.3.2020 07:39:32

Souhlas s totalpanem
Akorát Formuli D bych nahradil Rivaly, protože pokud máte v plánu zakoupené hry hrát následně hlavně ve dvou, tak Rivalové se ve dvou hrají o dost lépe než Formula D. Letters from Whitechapel je nejlepší právě v šesti a ve dvou, nebál bych se ani toho Ethnosu. Jinak skvělou hrou v jakémkoliv počtu hráčů jsou Tajuplné Říše. Stejně tak se dají za pár stovek sehnat Záchranáři, Samurai Spirit nebo Nejsme tu sami, což jsou všechno hry, které se ve dvou také dají v pohodě hrát.

*****
Too old to Rock'n'roll, too young to die.

11.3.2020 08:44:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Dobrá zkušenost
Pro šest lidí na 1,5hod bych doporučil vysoké napětí, výborné pro hráče a mám vyzkoušeno, že se líbí i nehráčům a užijí si i první hru.

11.3.2020 08:51:45

Pár tipov
So šiestimi nehráčmi mám odskúšané a odporúčam Vládcu Tokia. Len pozor, kolá zo začiatku môžu byť dlhé a pozornosť upadať, závisí od skupiny. Veľmi parádny je Junk Art, v ktorom navyše často hrajú všetci naraz. Ak aj nie, kolá rýchlo ubiehajú. Potom mi ešte napadajú Mysterium a tu už spomenutí Kartografovia.

11.3.2020 08:52:13

...
Vyšoupnout uspavajiciho a hrát v 5 se mi moc nechce, protože hrozí reálná šance, že to budu já.
Bereme Valhallu, takže KoT už by byla další podobná hra. Tajuplné říše určitě taky a asi i ty Kartografy.
Nad Scythem jsem uvažoval, ale pochybuju, že se ho někdo bude chtít učit, na druhou stranu - auto ho uveze. Ještě přemýšlím nad The ressistance: Avalon. Máte s tím někdo zkušenosti?

11.3.2020 15:29:37

Viticulture Essential Edition
Viticulture Essential Edition ideálně s rozšířením Tuscany. Funguje dobře v jakémkoli počtu hráčů a dá se snadno vysvětlit i nehráčům. Čeština se dá stáhnout a Yedleho LET'S PLAY ti hru skvěle představí a vysvětlí základní mechaniky. Trochu nevýhodou je vyšší cena.

Libertalia - rychlá, dobře funguje i v šesti hráčích, ale bude problém ji sehnat.

11.3.2020 16:17:50

Scepter
já hrávám v 6 Scepter

11.3.2020 16:25:34

pokud nemají zkušenosti
tak bych doporučoval něco lehčího
Vítejte ve svém vysněném domě
Kartografové
oboje pro mě zaručené tipy

Na prodej nebo mezi zámky jsou taky dobré tipy

11.3.2020 17:28:26

Moje tipy a komentáře.
Ethnos - hodně jednoduchá hra. Vysvětlíš to za pár minut nováčkům se to většinou líbí. Setup je bleskový. Nevýhody pak jsou, že tam je více náhody, relativně rychle se ohraje a ve dvou není nic moc.
Kartografové či Welcome To, jsou dobrá doporučení. Já jsem mírně pro Kartografy, ale je to na osobních preferencích. Ve dvou opět nic moc.
Meze dvěma zámky šíleného krále Ludvíka ti taky určitě doporučím. Super rychlý setup, přístupná pravidla, paralelní hraní tahů, spolupráce, žádný konflikt. Časem se dostaví stereotyp a ve dvou si to nezahraješ.
7 Divů je podle mě pro 6 hráčů jedna z nej her vůbec. Lehká pravidla, draft, opět simultální hraní. Opět - pokulhává ve dvou.
Tajuplné říše se v mojí skupině moc nechytly. Hra není v 6ti hráčích taky rychlá, jak by se mohlo zdát. Někteří si k tomu hnedka otvírají kalkulačku na telefonu.

11.3.2020 17:40:04

Vybíráme z Bazaru

Tainted grail: pad avalonu cz
Tainted grail: pad avalonu cz
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas