Doporučte kompetetivní hru

ahoj doporučte řadně svinící kompetetivní hru ,která netrpí ve dvou a dá se i ve více (nemusím echt eura).Díky

30.11.2019 00:44:26

.
Zajímavě "svinící" hra by mohla být Inis - není to prvoplánová prasárna, ale hráči si tam musí lézt celkem dost do zelí. Ovšem nemám vyzkoušeno ve dvou, možná to bude malinko slabší. Jinak pak její sourozenci - Cyclades a Kemet - obojí dost konfliktní hry.
Pokud by vyhovovala i párty hra, mrkni na titul Kragmortha. Je to ale spíš sranda, kde "sviníš" kamarádům tím, že je nutíš dělat úkoly náročné na koordinaci :) (ale ta je rozhodně spíš do většího kolektivu)

30.11.2019 18:31:29 | Upraveno autorem (porovnej)

svinící
Unfair ... to je zlo zabalené v deskové hře

30.11.2019 19:35:48

Ostrov
Já mám na svinění rád třeba Ostrov.

30.11.2019 21:19:24

Člobrdo
Člověče nezlob se! :-D

30.11.2019 22:51:07

.
mimoradne tezke, obecne moc her nesplnuje

Inis je vysoce kvalitni tip

Euphrat & Tigris / Yellow & yangtze

Nexus ops - primy konflikt a da se i ve dvou

jinak vsechny ty Eklundovky co uz ale asi znas jsou primo z definice presne co potrebujes (krome Renesance minimalne Pamir a Porfiriana, ale asi i ty dalsi)

mozna Citadela jeste, ta muze byt ve dvou zajimava :)

vsechno tohle krome Pamiru mam kdybys chtel zkusit, jsem v te whatsapp skupine ;)

1.12.2019 08:21:48

...
Co Arcadia Quest? Ten je svinici, pro 2-4, vypada hezky. Jinak Kemet a Kyklady upravuji mapy pro mensi pocet hracu. Root je taky pro dva, ale ve vice lidech je urcite lepsi, zkuste vyzkouset v nejake herne...a Zima mrtvych se skrytym zradcem. Tam taky jedou hraci proti sobe

1.12.2019 09:26:39 | Upraveno autorem (porovnej)

BlackRose Wars
Taky nemám rád úplně EURa a teď jsme zrovna s bandou hráli ve 4 Black Rose Wars a byla to pecka..
Je tam element všichni proti všem + proti vám ještě hra. Případně ještě docela dobře prasící je i Blood Rage a další podobné hry co dělal CMON poté..

V obou těch co jsem uvedl se mi líbí to, že sice můžete někoho posekat, ale narozdíl třeba od Twillight Imperium, kde se z toho hráč dostává několik tahů a je často pak už mimo hru o vítězství, tady když kamaráda sejmete, tak ho to tolik nepálí, protože sice mu to rozhodí plány, ale stále se může bodově dotáhnout nebo změnit strategii, aby vyhrála hra pokud vidí, že sám už nemá šanci :)

V tom je to super, v těch hodně prasících hrách, kdy hra trvá dlouho a vy někoho sejmete v půlce a on se pak hodinu plácá někde za Vámi z toho lidi nemají moc dobrý pocit z těch her (pokud nejsou vyloženě hovada a neužívají si posekání přátel a či ta druhá strana ráda trpí :) ) Tady to až tak nevadí a rozcházeli jsme se s daleko lepším pocitem :)

Jinak ještě dobře prasící může být i Nemesis - na začátku hry si můžete vybrat skrytě úkol který jde proti návratu posádky na zem apod.. A celou hru děláte, že jim pomáháte, ale přitom např rozbijete motory, změníte koordinace lodi aby nedoletěla na zem, případně někoho jen tak vypustíte do vesmíru :D

ps: Jak píše Pepsson Arcadia Quest je taky parádní, jedna z mých nejoblíbenějších co jsme hráli (ale už je to delší doba, má je kamarád všechny.. já čekám na Starcadii teď :)

Případně StarWars Imperial Assault bylo fajn, kdy jeden hrál za impérium proti rebelům :) mají tam dobře udělané rozhodování co se stane v některých částech mapy, plánování tahů atd.. Nikdy nevíš co ten druhý udělá (pokud to není očividné a občas i tak může překvapit..) A dá se hrát mimo kampaň 1vs(1-4) i v nějakém 1v1 modu kdy si nakupujete modely za body a s těma pak bojujete proti sobě

1.12.2019 09:27:43 | Upraveno autorem (porovnej)

BRW
Souhlas. A ted se navic da predobednat z ludus magnus stranek...ale je to hra plna chaosu...ty oatatni se daji celkem kontrolovat a da se odhadovat, co asi spoluhrac udela...

Starcadia quest bude takovy vyladenejsi,takze bych v pripade zajmu pockal na nej, misto Arcadie. A ve dvou se to nehraje tak dlouho

A mezi Nemesis a Zimou mrtvych bych vybiral podle toho,ktere tema se vam libi vic :)

1.12.2019 09:34:53

kompetetivní karetky
mě napadají karetky, které jsou primárně pro dva, které mám rád:
star realms (cz)
války vyvolávačů (cz)
obojí cena do 300kč
...............
RONE: Races of new era (cz)
teď vyšli např.
Siege storm (cz)
................
největší pecka za mě co jsem kdy hrál byla
Hra o trůny lcg, ta hra je sběratelská, ale už je vícenémě stopnutá (co se češtiny týká),
a zatímco byste kupovali všechno za desetitisíce, často se zde na aukcích objevuje celý komplet za jednotky tisíc
a tý zábavy je tam neuvěřitelně mnoho...

1.12.2019 10:27:58

Pro tebe?
V podstatě Brass: Lancershire... ,-)

Záleží, co myslíš "svinící", zda si pod tím představuješ konfliktní či opravu takovéto "muhehe a teď mu zkazím tohle".

Pokud to první, tak těch je hodně; pokud to druhé, tak to je element, který funguje spíše až ve více hráčích než dvou.

Každopádně obecně v tomto ranku: Zeměplocha: Ankh-Morpork, Ethnos, Guildhall, To je moje ryba!, INIS, Kosmopolis, Hanamikoji, SATOR a z rodinnějších pak Ticket To Ride či Rhino Hero.

1.12.2019 11:26:48

Ještě z úplných novinek...

... Kartografové.

1.12.2019 11:30:02

...
V hledáčku mám root, blood rage, rising sun - ale vše asi ve 2 naprd.. Nechci právě úplně dvojkovku.. Lib se mi aj segikahara..

1.12.2019 16:19:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Hm
RS ve dvou si neumim moc predstavit. Root asi jde, ale BR uplne v pohode. Mapa a pocet karet se meni podle poctu hracu

1.12.2019 16:33:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Rising Sun
Má defaultně dáno od 3 hráčů...upřímně bych to pod 4 lidi nehrál.

1.12.2019 18:38:34

Black Rose Wars
Je to docela těžké zadání...Blood Rage asi ano, ale mám ho teprve objednaný z KS.

Podívej se na novinku z KS, hru Black Rose Wars...to by tě mohlo zajímat, pokud bys rád krásné figurky a exkluzivní komponenty.

Nicméně zatím bys hru musel koupit tady v bazaru...je to novinka a už jsme ji v bazaru viděl k prodeji. Aktuálně lidem přišla první vlna, tedy základní krabice + některé expanze a doplňky.

1.12.2019 18:41:27

Funo76
K Rootu se dá vytisknout better bot project, s ním je to i ve dvou ok

1.12.2019 20:59:54

Eklund
Doporučil bych něco od Eklunda: Neanderthal, Greenland, BIOS megafaunu.

Možná i Nexus Ops, ale ve dvou jsem ho nikdy nehrál.

2.12.2019 10:21:15

tipy
Môj tip, ktorý super funguje aj vo dvojici, je SmallWorld. Je to trochu iný prístup než pri väčšom počte, podobne ako spomenutý Blood Rage.

Ak by si chcel netradičný tip, tak vo dvojici sa dá aj Vládca Tokia, no musíš si pohľadať napríklad na BGG varianty pre dvoch. Mám odskúšaný variant Tag Team a je super.

Ak chceš čosi pre viac ľudí, ideálne štyria a viac, odporúčam Cosmic Encounter. Ten pocit, keď sa proti tebe všetci spolčia a ty ich aj tak pošleš do čerta, je na nezaplatenie.

2.12.2019 16:14:53

Intrige / Intrigue
Kdyby tam nebyla ta podmínka dvou hráčů, jednoznačně doporučím německou stařičkou hru Intrige (pozdější upravené edice pak anglicky coby Intrigue). Na svinění a podrazech je to celé založené. Ale minimum jsou bohužel aspoň tři hráči.

3.12.2019 22:47:12

pár tipov
Small World - pre každý počet hráčov (2 až 5) je iná mapa, svinenia habadej (area control s jednoduchými bojmi), variabilita obrovská lebo sa tam vždy stretnú iné kombinácie schopností a rás a vo dvojici úplne v pohode, máme nahraných cca 70 hier.

Ak máš v partii fakt skúsených hráčov, potom eklundovky: BIOSy (Genesis alebo Megafauna), prípadne Neanderthal alebo Greenland.

6.12.2019 09:59:29

Vybíráme z Bazaru

Vzducholodě CZ
Vzducholodě CZ
Akt. cena: 199 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas