Descent vs Zombicide nebo něco jiného

mám 2 menší kluky - hráli jsme Plyšovou hlídku a Andor, jakou další hru ideálně s plastovýma figurkama - napadá mě Descent nebo Zombicide - nemám s těmito hrami zkušenosti, budou se hodit pro rodinné hraní s dětmi? nebo nějaké další návrhy?
3.6.2019 13:14:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Pán Prstenů
Mrkněte na novou hru Pán Prstenů: Putování po Středozemi. Má to silný příběh a dobrou mechaniku s kartami. Figurky jsou taky pěkné.
---
Autor hry Velryby ničí svět

3.6.2019 14:30:24

PoP nebo MM
Co zkusit předchůdce Plyšové hlídky - Mice and Mystics?
A jak už tu padlo, Pán(O)Prstenů je taky super.
Z tvých jmenovaných - Descent je víc taktický a záleží dost na tom, co máš napsané na kartách a umět to ve správnou chvíli použít, Zombiecide čistá rubačka.
A pak mě ještě napadá některý z Arcadia Questů, ale u nich nevím jak je to s češtinou

3.6.2019 14:38:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Abe

iwen
pokud máte 2 menší kluky, spíš bych doporučil ten Zombicide. Ze zmiňovaných her (Descent / Zombicide / Pán prstenů, btw všechny jsou super) je pro mě Zombicide Černý mor nejpřístupnější. Rychle se i rozloží na stole a složí. Je to poctivá popcornovka v dobrém slova smyslu. Hned z kraje "chytí za koule" a nepustí. Zombicide ukazuji na předváděcích akcí a vidím jak tam mají u této hry děti oči navrch hlavy a ikdyž nemají zkušenosti s podobnými hrami, rychle se ji naučí.


Vít Procházka | Sales representative
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

3.6.2019 17:58:42

nazor
Mice and Mystics je moc pekna hra a oznacil bych ji jako Descent pro deti. Otazkou je, jestli se da jeste sehnat. Puvodne se planovalo spoustu rozsireni, ale zaseklo se to na jednom nebo dvou a tim to zhaslo, coz je podle me velka skoda. :-/

Zombicide mam uplne prvni. Nevim, jestli jsou ty dalsi necim jine, ale za me osobne ne. Ta hra mi pripada naprosto tupa a sazi jen na kupu plastu. Coz na druhou stranu muze byt to, co hledas. Obtiznost je dana prakticky jen hromadou zombiku. V prvni verzi jsou dost nesmyslna pravidla - nevim, jestli to nejake reprinty nebo podobne resi. Kazdopadne jak jsem psal, hra spis sazi na plast podle me a kvalita je slabsi.

Descent mam puvodni a je tam hodne problem s balancem hry. Nektere scenare jsou vhodne ve dvou, jine ve trech atp. Zalezi i na hernim stylu - dost se to tu resilo, takovy polylux to pry hral pouze ve dvou postavach, jinak pan jeskyne dle neho nemel sanci. Ale osobne se mi Descent hodne libi, jen je vice takticky.
Druhy descent jsem hral a uz me tolik nezaujal, ale vyhodou je coop, coz by ti mohlo nahravat.

Muzete zkusit Gloomhaven, ale je hodne takticky a z plastu tam jsou jen hrdinove - zalezi, kolik detem je.

Stary Doom je tez pekny. Tam ten balanc je taky na stiru, ale ma to vyhodu, vse ma v rukach PJ. Cili pokud budes hrat za hru, muzes to klukum sam regulovat.
Novy jsem nehral, ale je to dalsi figurkova alternativa.

Potom je tu galaxy defenders. Od teto hry jsem mel vetsi ocekavani, ale neni uplne spatna. Jen si myslim, ze je opravdu obtizna, takze spise pro starsi decka.

Noveho Pana Prstenu jsem nehral, ale mel jsem moznost zahrat Mansions of Madness 2nd edition a musim rict, ze me osobne aplikace spise vadila - prisla mi otravna. Porad se to ptalo, jestli je nejaky hrac v dosahu, jestli nepritel utoci, atp. Dalsi vec je, ze to je spis pribehove.

Moja hrala na Zatroconu zminovane Putovani po Stredozemi a vcelku se ji to libilo, jen clovek obcas nevedel, co ocekavat od aplikace. Ale pravdou je, ze nikdo neznal poradne pravidla, pustili se rovnou do hry a nechali se aplikaci vest.

Zajimavy je Blood Rage. Je to sice euro a figury tam jsou spis na okrasu, ale zato umiraji porad a umirani je podstata hry, takze je to vcelku maso. Jen je to trochu jiny zanr.

Osobne bych si chtel zkusit Imperial Assault a jestli mate radi Star Warsy, tak to je podle me must have.

Jinak me napada Arcadia Quest, Conan, v cestine ted vychazi Nemesis (ale to je opet trochu jiny zanr), Gears of War, Super Dungeon Explore, Dungeons of Dragons serie (ale to se mi moc nelibilo), teoreticky i Star Wars: Rebellion - kupa plastu, kluci muzou hrat proti tobe, ale zalezi na veku. Na akci jsem videl klucinu, kteremu bylo 12 a znal pekne pravidla a byl schopen to hrat bez problemu.
Napada me jeste Myth, ale to je s hodne velkym otaznikem.

Dungeon crawlu je hodne, nektere lepsi, jine horsi. Otakzou je, jeslti jde jen o ty figurky, potom mas na vyber z mnoha zajimavych alternativ.

3.6.2019 19:30:56

Rozhodně
zombicide. Byť je to čistá rubačka, jak zde zaznělo, tak to není zadarmo a je potřeba s hrdiny spolupracovat, hledat další zbraně, kouzla a mít páky na abominace a jiné lahůdky. Rozhodně bych neřekl, že půlka scénářů je jednoduchá. A hlavně, hraješ proti systému, nepotřebuješ PJ. Každopádně za mě Black Plaque doporučuju mnohem víc než green horde, ta už se mi vzdaluje stylem, i když třeba pravidlo hordy je zajímavé, ale katapult už moc ne.

Navíc je to takové svižnější než Descent, kde mi herní mechanismus moc nevyhovuje a celkově, byť je graficky a tématem líbivý, jsem k němu vůbec nepřilnul.

3.6.2019 20:47:59

Mice & Mystics
Jak tady již zaznělo, tak bych za sebe doporučil určitě Mice & Mystics, obzvlášť pokud už máte za sebou Plyšovou hlídku, tak by to mohl být jen takový lehký skok k dospělejší hře.
Sehnat se dnes dá, jsou nové dotisky, takže s tím není problém. Co ale může být problém, tak je to, že hra je pouze v angličtině. Ale zde je vše perfektně přeloženo, takže není problém si hru počeštit...

Jinak místo Descenta bych možná raději volil Pána Prstenů: Putování po středozemi. Ale to už záleží na osobních preferencích, věku dětí apod.

3.6.2019 21:28:12

iwen
Pro co jsi se nakonec rozhodnul? A kolik je vlastne klukum?

8.6.2019 09:25:49

Mechs vs. Minions
Doporučuji Mechs vs. Minions, je k dispozici i v češtině, a rozhodně patří k nejlepším a nejhezčích Dungeon crawlu, co jsem hrál. Zvládnou to i menší kluci.

11.8.2019 00:28:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Deadpool vs. The World
Deadpool vs. The World
Akt. cena: 20 €
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas