Apokalypsa spojuje (JA Firma) - dotazník

Zdravíme, jsme žáci Gymnázia Frýdlant a momentálně se účastníme projektu JA firma. Tento projekt nám umožnuje si "vyzkoušet" běh takovéto firmy.

Vymysleli jsme tedy produkt, který by měl lidi spojovat a sbližovat lidi, a to deskovou hru. Měla by být kooperativní, příběhová, fantasy a odehrává se v budoucnosti po rozpadu civilizace. Poprosili bychom vás tedy o vyplnění našeho dotazníku níže :D

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=m-NWjvtOs0myGMpVSCU3rApKwV8Y4udOi50Y7sYd_8dUNTlHR1paRUo4UzROMVNUMlFHTUZNS1lRNy4u

Moc děkujeme 

Tým Apokalypsa spojuje

8.11.2023 23:38:20

Ahoj, vyplněno, ale ty otázky jsou strašně obecné. Někdo má rád kostky, někdo zase karty. Lepší by bylo, kdybyste měli už alespoň trochu lepší představu o tom, co konkrétně chcete tou hrou modelovat a jaké situace v ní sehrávat a v souvislosti s tím se (pokud je to tedy potřeba) ptát, jestli by to a ono bylo podle respondentů lepší představovat kartami, kostkami, mapou, deskami hráčů, atd.

Tak samo očekávám, že co se týče identity protagonistů a antagonistů, budete mít přibližně stejně hlasů ke všem variantám, protože prostě každý si ten svět představuje jinak. Samozřejmě je možnost, že počkáte, která možnost dostane nejvíc hlasů a tu zvolíte, ale jde i o nějakou kombinaci, která by v rámci příběhu měla fungovat (pokud není cílem projektu vymyslet improvizaci na to, co vám tímto způsobem “předhodí publikum” :) ). Takže minimálně bych čekal ve variantách už nějaké “přednastavené” dvojice třeba i náznakem toho, jak u nich probíhá ten konflikt (jestli se lidé schovávají před zombíky, nebo nějací domorodci loví pozůstatky umělé inteligence, nebo spolu obchodují mutanti a mimozemšťani, kteří objevili Zemi bohužel až po jaderné katastrofě).

Rozmezí cenovek bych volil taky trochu jiné. Většině lidí je asi jedno, jestli hra stojí 350 nebo 420 Kč, takže dělit to po stovkách je zbytečnost. Osobně bych volil ty “chlívky” podle toho, jaký typ hry to má být. Obecně bych řekl, že na trhu nejčastěji potkáte karetní hry do kapsy (<300 Kč), rodinné hry s méně komponentami (<700 Kč), standardní současné deskovky (<1300 Kč), nadstandard (<2000 Kč), příp. něco opravdu epického (2000+ Kč).

Poslední moje myšlenka, kterou jsem v tuto noční dobu ještě schopný vyprodukovat, souvisí s tím, že zvlášť pokud chcete nějakou příběhovou hru, bylo by fajn, abyste k jejímu prostředí měli sami vztah, což možná půjde zase trochu líp, pokud se nebudete cítit svázaní tím, co vyšlo v dotazníku.

A závěrem jen pro jistotu: mým cílem není projekt jakkoli strhat, jen se snažím nějak vás nasměrovat tak, abyste si ujasnili, jestli si náhodou aspoň některé věci nechcete nejdřív rozhodnout podle sebe a dotazníkem spíš ověřovat, jestli to takto má smysl, případně jím “lepit” chybějící dílky ve skládačce celého projektu jako takového.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

9.11.2023 00:29:00 | Upraveno autorem (porovnej)

prijde me, ze dotaznik a celkova “myslenka” projektu se trochu rozchazi, pri zapojeni miniatur do hry cena rozhodne bude vic, nez 900 korun, asi tak x3 a nektere veci v dotazniku pusobily protichudne, i kdyz proc by nemohlo byt apokalypticke fantasy, ze?

9.11.2023 06:55:39

Vyplněno.

Jen přidám svůj názor.

Ve fantasy světě je vše buď před, nebo po “apokalypse”.

Proto fantasy svět po “apokalypse” je zase jen fantasy svět.

Nějak mi slovo apokalypsa do fantasy světa nesedí.

Přijde mi, že apokalypsa je doménou “reálného” světa a sci-fi, kde se pohybujeme na hraně fyzikálních zákonů, né toho pohádkového a fantasy, kde je vše možné ;-)

9.11.2023 07:39:26

Vybíráme z Bazaru

Sidereal Confluence: Remastered
Sidereal Confluence: Remastered
Akt. cena: 55 €
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas