Alternativa k německé hře Trumpf

Prosím herní nadšence o pomoc. Vyskytuje se u nás, pod nějakým obskurním názvem, karetní hra v němčině nazývaná Trumpf? (https://www.wendels-kartenspiele.de/product-page/l%C3%A4nder-europas-quartett) Je podobná klasické přebíjené (válce), ale narozdíl od těchto primitivních variant má v "Trumfech" každá karta (objekt na ní) několik různých kvantitativních parametrů a hráč na řadě určuje, podle kterého se bude přebíjet.
V Německu je tahle hra dostupná snad v každém hračkářství a přijde mi natolik zábavná, jednoduchá, skladná a edukativní, že nemůžu pochopit, proč by se u nás neprodávala. Ale za nic na světě ji nemůžu v češtině sehnat. Nemáte někdo tip?

24.1.2022 17:42:37

@beorn Pokud vím, tak se daly v papírnictví najít klasická kvarteta (auta, motorky, lodě, …), které na sobě obsahovaly takovéto informace a daly se hrát jako klasická přebíjená tak jak ji popisuješ.

Albi teď nabízí třeba Zetor variantu :-D.

 

Popravdě jsem nikdy této herní variantě nepřišel na chuť, protože to většinou nebylo moc vyvážené, ale to už je jiná diskuze :-).

 

Některá tato kvarteta se mi podařilo najít i na Hras.cz.

24.1.2022 18:09:53 | Upraveno autorem (porovnej)

WereWolf - máš pravdu. Jako kluk jsme tohle kvarteto mrskaly na základce furt.

měli jsme nějaký auta, u kterých byly jejich technické údáje jako max. rychlost, váha, obsah, počet kol a nebo prostě číslo karty… Viděl jsem ještě nedávno tyhle kvarteta stále v papírnictvích a hračkárnách. 

Díky za nostalgickou vzpomínku.;-)  

25.1.2022 09:22:15

@WereWolf Jo, máš pravdu. Když procházím ručně kvarteta, tak tam podle obrázků tyhle parametry jsou, nebo je někde na krabičce nápis MegaTrumpf. Zvláštní, že to nemá ani zmínku v názvu nebo popisu, absolutně nevyhledatelné.

Co se týče vyváženosti, tak to nedokážu posoudit. My jsme jako kluci nehráli tyhle kvartetové dopravní prostředky, ale země světa, které jsme si ale ručně opisovali v t602 z nějaké encyklopedie a s těmi jsme pak strávili hodiny a hodiny. Teď sháním pro synovce, který na státech a městech strašně ujíždí, něco podobného, ale do vyrábění se mi už nechce. Každopádně díky za tip, třeba teď něco objevím.

25.1.2022 09:45:04

Prodává se třeba tady https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/kvarteto-auta

Jinak hry s podobnými principy jsou třeba ze série Cardline, kde se třídí státy, zvířata, dinosauři do řady dle počtu obyvatel, délky, váhy apod.
#Cardline: Světoběžník #Cardline: Svět zvířat 

---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

25.1.2022 12:34:54

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny: Napříč sedmi královstvími
Hra o trůny: Napříč sedmi královstvími
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas