Systém bodování

Ahoj.

Měl bych prosbu, jestli nedošlo od začátku roku ke změnám v systému bodování?

Když nahrávám fotku jako první k jisté hře, je uvedeno:

  • 3 body za první tři obrázky kvalitních skenů nebo velmi kvalitních/profi fotografií v nahrané sérii. Za další obrázky 2 body.
  • 2 body za kvalitní fotku př: nápaditě vyfocené a naaranžované herní komponenty.
  • 1 bod za ostatní fotky př: fotky z hraní, sken karet, kde je špatně čitelný text apod.

Avšak už delší dobu dostávám za první fotografie po jednom bodě. Dřív to byly zmíněné tři a pak dva body.

Bohužel web ZH silně komprimuje mnou nahrané fotky. A byť nahrávám fotku s rozlišením např. 3024*3024 px, 72 dpi a 5,25MB, tady se objeví jako rozmazaná nekvalitní fotka. Tady ji stáhnu s rozměry 1000*1000 px, 96 dpi a 172 kB.

Dále. Přeložil jsem PROMO ke hře v tiskové kvalitě (vč. ořezových značek) a opět jen jeden bod.

A v neposlední řadě vytvářím 3D modely meeplů a žetonů k různým hrám. Jeden balík s 9 tisknutelnými žetony do Kronik Avelu již dva a půl měsíce čeká na schválení a žádný posun. Mám v plánu udělat např. i všechny meeply do Everdell Complete Collection, ale pokud by mi to tady mělo jen neschválené trčet, tak si ušetřím hodiny práce.

Díky za odpověď.

26.7.2023 11:11:48

Ahoj Joey,

systém bodování se nezměnil. Je možné, že formulace věty: “3 body za první tři obrázky kvalitních skenů nebo velmi kvalitních/profi fotografií v nahrané sérii. Za další obrázky 2 body”, může být matoucí kvůli zmínce o prvních třech obrázcích. Smysl toho bodování je ale jiný. Vysvětlím na příkladu.

Někdo naskenuje třeba 10 obrázků a pošle ke schválení. Všechny tyto obrázky jsou ve vysoké kvalitě a v danou chvíli tvoří právě tu zmíněnou sérii, kterou já oboduji takto: třem obrázkům udělím po třech bodech, zbylým sedmi udělím po dvou bodech. 

I když se to možná nezdá, hledal jsem funkční systém bodování téměř půl roku. Nelze zajistit absolutní “spravedlnost”, ačkoliv jsem se opravdu poctivě snažil. Vždy se objeví jakási hraniční situace, kde se prioritně snažím držet psaných pravidel, ale když se mi daný obrázek prostě do mezí pravidel “nevejde”, rozhoduji se pocitově. V zásadě se držím pomocných vodítek jako je kompozice, ostrost, světlo, čitelnost textu apod.

Mám naději, že má hodnocení jsou vůči všem férová. Nikomu nestraním ani nenadržuji. Snažím se u každého obrázku udělit spravedlivé body a když vidím, že se někdo snažil, jen se mu třeba nepovedlo dobře zaostřit nebo komponenty hezky naaranžovat (nemyslím fotografie pořízené z hraní), píšu a snažím se pomoci k lepším výsledkům.

Pro případné využití posílám i odkaz s informacemi a radami, jak fotit:

https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/informace-ke-schvalovani-obrazku-11039/

26.7.2023 16:13:44

Takže když někdo nahraje jen jednu jakkoliv kvalitní fotku, dostane 1 bod?

26.7.2023 17:13:24

@zruda Když někdo nahraje jednu fotku, dostane podle její kvality od 1 do 3 bodů. Pokud by ta fotka nebyla z nějakého důvodu dobrá ani na jeden bod, zamítl bych ji s odůvodněním.

26.7.2023 20:31:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Hra Trans America
Hra Trans America
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas