Omezení opakovaných inzerátů

V poslední době je v bazaru poměřně dost her, které prodávající nakoupil například na KS a teď je zkouší se ziskem prodat (nic proti tomu) a nikdo o ně nejeví zájem, takže je prodávající nahazuje znovu a znovu, příjde mi to dost otravné. Sám sem prodával několik her na několik pokusů, v drtivé většině jsem šel s cenou dolu a pokud ne, tak sem počkal několik týdnů než sem to nahodil znovu. Teď je úplně normální, že co sedm dní dostanu upozornění na hru co mam ve wishlistu a překvapivě se jedná o stejný inzerát, který už jsem viděl 5x za posledních 5 týdnů. Není vyjímkou ani sada stejných inzerátů.

Co si myslíte o nápadu zavést limit na vyvolávací cenu her (třeba 5k mešíčně, klidně více nebo méně, to je k diskusi), po dosáhnutí limitu by prodávající musel počkat než by mohl zase nahazovat hry. Vzhledem k tomu, že by šlo o vyvolávací cenu, nemělo by to dopad na uživatele co prodávají třeba hodně her, které se jim vyšlhalo vysoko. Limit se dá nastavit tak, aby omezoval spamováni bazaru kšeftaři. Ještě jednou radši zopakuju, že proti nákupu KS hry a jejímu prodeji s přirážkou nic nemám, ale vadí mi ten spam. Příjde mi, že je to trochu vy(zne)užívání toho, že je ZH bazar zdarma.

Druhá možnost je zpoplatnění inzerátů, ale to bude spíš omezující pro lidi, kteří točí ohrané hry za menší částky než na ty, co využívají zdejšího friendly systému pro čistý zisk.

Dá se to samozřejmě obcházet více účty, ale uživatelé pak budou přicházet o hodnocení a navíc to mohou admini monitorovat a postihovat.
23.4.2018 16:56:27

...
Já vidím 3 lepší řešení:

- ignorace
- zrušení sledování dané hry
- koupě dané hry

:)

Nevím, proč by měl být prodávající jakkoliv omezován. Tenhle "spam" rozesílají ZH.

Na Aukru mohu inzerát vyloženě označit, aby se při neprodání znovu vystavil a nikomu to nevadí...

23.4.2018 18:04:44

...
Většina veřejné inzerce je zdarma (ZH, bazoš, sbazar, aukro) a to je myslím v pořádku.

Pokud tě trápí zasílání emailů, jednoduše si zruš sledování dané hry...tato funkce upozornění je speciální u ZH a je to něco navíc, aby se každý nemusel denně dívat na server, zda se sem nedostala hra, kterou hledá.

23.4.2018 18:32:08

medvídek to napsal úplně přesně
Já vidím 3 lepší řešení:

- ignorace
- zrušení sledování dané hry
- koupě dané hry

23.4.2018 18:38:26

Já to přežiju, ale...
... pak se z bazaru stane místo, kde si nebudou prodávat hry hráči mezi sebou, ale většinu inzerátů bude tvořit nabídka obchodníků a obchodů, což IMHO není žádoucí.

Jinak tvrzení, že Aukro je zdarma je samozřejmě nesmysl, platí se tam nějaký drobný poplatek za vložení inzerátu a pak se odvádí větší poplatek z vydražené částky.

Osobně bych s tím, aby si ZH takto přivydělaly neměl problém. Jen jak sem psal to bude víc otravovat hráče než obchodníky.

Jinak spamem sem nemyslel tu emailovou notifikaci, ani tu co dostanu do pošty, to se skutečně dá vypnout, ale tu záplavu inzerátů, které jsou více či méně komerční a využívají nekomerční platformu.

23.4.2018 19:55:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Miner
Jestli mas pocit, ze tu nekdo kseftuje, nahlas ho adminum (protoze porusuje pravidla bazaru) a financaku (protoze nejspis neodvadi dane) a inzeraty zmizi raz dva. Zavadet kvuli jednotkam jedincu jakasi "preventivni" opatreni je nesmysl.

...bernak takhle vletel treba na fler.cz

23.4.2018 20:20:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Necháme to bejt...
... třeba se ten nápad bude hodit až se tu budeme brodit nabídkama eshopů a překupníků. Což se doufám nestane, nicméně tohle by bylo bezbolestné, naimplementovatelné čistě na straně serveru a minimálně omezující pro uživatele.

Vícéméně to bylo k zamyšlení a místo debaty o tom návrhu tu padají nevyžádané a příčinu neřešící rady či nabádání k udávání. Tak radši popojedeme :).

23.4.2018 21:02:48

udavani
Tak existuji dve moznosti:

1) preventivne omezim vsechny uzivatele
2) nahlasim prekupnika

Taky nejsem nadseny z toho, ze to tady posledni dobou vypada jak v jiriczkove eshopu (nasli by se i dalsi), ale jeste je to snesitelne. Ale nevidim zadny duvod k tomu, proc by se domneli prekupnici spamujici bazar nemeli hlasit bazminovi. Bazar na ZH ma svoje oficialni podminky, obchodni cinnost je jejich porusenim a od toho tu bazmin je. A beztak o tom bazmini vi, akorat zatim jeste nepodnikli zadne kroky, k tomu by asi musel pristoupit Zeus. Rozhodne je to pro me prijatelnejsi nez omezovani vsech ostatnich. Jak bys treba resil prodej hry, jejiz hodnota je nad tvuj navrhovany limit?

23.4.2018 21:21:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Limit
Limit by omezoval jen v čase a jedna hra přes limit by ho prostě vyčerpala a musel by s dalšími inzeráty čekat.

Navíc ten limit je věcí diskuse, dala by se udělat analýza kolika uživatelů by se dotkl limit třeba 5k a pokud by jich bylo hodně, tak by se nastavil vyšší.

Můj návrh naopak směřoval k tomu, že pro drtivou většinu uživatelů by žádné omezení nepředstavoval, proto by se vázal na vyvolávací cenu a nikoliv na konečnou.

Já mam na ZH přes 100 obchodů, nákup i prodej a pokud bych měl na měsíc limit na vystavení her v hodnotě třeba těch 5 000,- nemyslím, že bych si toho kdy všiml.

Jinak ani si nemyslím, že máš pravdu s tím bazadminem. Pokud si třeba ten Jiricek nakoupi na KS hru co má hromadu exclusives za trojku a pak o rok později jí tu nabízí za 5k, nevidím v tom nic co by odporovalo pravidlům.

Co se zvrhává je to, že přibývá Jiricku a podobnych a tím padem dokola nahazovaných her.

Když to vezmu z jiného pohledu, tak já jako hráč chci prodat hru, nahodím ji za nějakou cenu, buď za cenu co za ní chci nebo za třeba nižší a spoléhám na to, že se cena vyšplhá. Druhý případ není třeba řešit, v první případě se buď hra prodá a já sem spokojen a nebo neprodá a já se rozhoduji, jestli chci hru prodat za méně peněz a nebo si jí nechat. Obchodník/překupník má jinou motivaci, hru koupil rovnou za účelem prodeje se ziskem a proto hru nabízí stále dokola za stejnou cenu, dokud nenajde někoho kdo mu zajistí kýžený zisk.

A trend je, že takových inzerátů přibývá, proto ten návrh, jeho cílem není takové nabídky zakázat, protože tu mají své místo, určitě budou uživatelé, kteří budou za možnost dokoupení KS hry byť s přirážkou rádi, ale omezit, aby nedocházelo k záplavě těchto inzerátů.

Když si zase vypůjčím toho Jiricka, ktery tu bude nahazovat Rising Sun, Green Horde, SMOG a další hry co neprodá stále a stále, tak si přestav jak to bude vypadat za rok, až se mu jich nahromadí dalších X a jak byla reč, on není jediný.

Takže můj návrh nesměřuje k tomu, aby se podobné inzeráty zakázaly, ale aby s nima dotyční nemohli dokola tapetovat bazar.

23.4.2018 21:47:33

limit
No v pripade jiriczka by to spis bylo "hru proda s rocnim predstihem" :)

K veci. Dobre, omezeni po prekroceni limitu je lepsi. Z pudovniho prispevku jsem totiz nespravne pochopil, ze navrhujes limit 5k pro stanoveni vyvolavaci ceny.

23.4.2018 22:33:43

Aha...
... tak to jsem se asi blbě vyjádřil. Je to myšleno tak, že limit by byl na celkovou vyvolávací cenu všech her daného uživatele v například měsíci nebo posledních 30 dnech nebo jinak, to už je technikálie jak se to nastaví a po tom co ho přeleze, bude muset počkat, než se mu obnoví. Tj. limit by vyčerpal stejně tak uživatel co by nahodil jedenáct her po 500,- jako ten co by nahodil jednu hru za 5500,-. Oba by museli čekat na obnovení.

Technické parametry jsou samozřejmě měnitelné a nastavily by se podle analýzy dat, které mají správci ZH k dispozici. A mohli by se časem měnit podle vývoje cen nebo limit úplně deaktivovat pokud by nebyl potřeba.

23.4.2018 22:44:58

Miner
To je blbost...

24.4.2018 00:19:53

Duirin
Toto je kvalitní příspěvěk, díky a tady máš klíčenku.

24.4.2018 07:12:52

ad Duirin
Souhlasím s Duirinem. Už jsem to vysvětloval ve vedlejším vlákně, ale Duirin to vyjádřil zcela pregnantně.

24.4.2018 11:54:23

dupla
ta samá problematika se řeší vedle
PS. miner: je to blbost, lidem se může stokrát opakovat že ZH nejsou aukční server nebo zdroj obživy pro kohokoliv, ale oni si tu stejně budou chtít zavádět limity kolik na ZH měsíčně vydělají...

24.4.2018 12:36:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Stezky slávy
Stezky slávy
Akt. cena: 490 Kč
Končí za: 21 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas