Místní pravidla

Ahoj. Jsou někde pravidla tohoto webu? Třeba jaké přidávat fotky (téma, rozlišení, velikost), způsoby schvalování, orientační termíny, používání odkazů na geek/obchody apod. Možná jsem jen slepý ;-)

Konkrétně mi jde o Zápis z hraní. Napsal jsem si zápis a po pár dnech jsem jej chtěl odeslat bráchovi, který se na Cave Evil ptal. Odkázal jsem ho na zápis, ale on ho nevidí, jen já. Mám někde špatně nastavená práva? Někdo to nejdřív schvaluje? Mezitím naskočilo několik hraní dokonce na titulku. A mám pocit, že dřív se mi to objevilo u hry ihned. Díky.

 

13.4.2023 17:23:13

Ahoj,

v patě webu je odkaz Informace o fungování Zatrolených her, kde najdeš to, co zmiňuješ pro většinu činností na ZH.

Pro zápisy z hraní to tam, pravda, není.

Takže konkrétně k tvému problému: záznam z hraní lze zveřejnit buď těm, kdo partii hráli (jsou registrovaní na ZH a v záznamu je uvedeš) nebo všem. V tom druhém případě je ale v té volbě zároveň připsáno: „dal jsem si na sepsání průběhu hraní záležet a je zajímavý pro každého.“

Nemáme sice přesně určeno, co toto splňuje, ale dvouřádkový záznam typu: „Hráli jsme dva, já měl tuhle frakci, brácha druhou, namazal si mě na chleba, těším se na odvetu.“ to rozhodně nesplňuje. Protože se čas od času najde někdo, kdo si myslí, že takovýto záznam je zajímavý pro všechny (nebo to alespoň tvrdí v té volbě) a spamuje feed záznamů z hraní, tak máme k dispozici funkci to nastavení změnit a zablokovat jeho změnu zpět.

Suma sumárum: základem jsou pravidla slušného chování, mezi která patří i nevymýšlet si a nelhat.

(A lhát není dobré ani sobě. Opravdu se ptáš na místní pravidla nebo prostě na ten záznam, který nemůžeš sdílet?)

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

13.4.2023 18:23:28

Díky za odpověď. 

Primárně se ptám samozřejmě kvůli záznamu. Ale opravdu jsem ta pravidla hledal a nenašel. A to jsem se samozřejmě díval i do patičky. Asi jsem to prachsprostě přehlédl, sypu si popel na hlavu.

Avšak zajímalo mne to i obecně. Kdysi jsem si fakt dal záležet na focení hry včetně rozšíření. Aby to šlo porovnat, aby tam byl zajímavý úhel a světlo. Měl jsem za sebou dva semestry fotografie a myslel jsem si, jak jsem dobrý. :D Nahrál jsem to sem a čekal měsíce na schválení (6?). Po urgenci se mi někdo ozval, že se na to podívá. Asi za týden dva se fotky u hry objevily. Ale ne moje, ale toho, co mi odpovídal na urgenci. Každá komponenta zvlášť, snad 50 fotek. A na konci jedna moje. 

Jelikož jsem se soustředil na to, co dle mne lidi zajímá - tak jsem měl cca 6 fotek - rozehraná hra, celková fotka materiálu, detail figurky... Nepředpokládám, že někdo reálně studuje 50 fotek, každý kousek materiálu ve hře zvlášť. Zeptal jsem se, proč to tak dopadlo. Prý se ty moje fotky pořád opakovaly a tak tam dal jen jednu. Tím jsem na pár let skočil se ZH a materiály mnou vytvořené sem již nevkládám. 

Porušil jsem to teď u mého překladu pravidel Tiny Mini Golfu a právě zápisu z Cave Evil. Tak jsem se chtěl podívat, jaká jsou teď pravidla vkládání celkově. Omlouvám se za slovní průjem, ale úplně jsem si vzpomněl na své nasrání tehdy.

P.S. honění bodíků pomocí zbytečných obrázků tady vídám pořád, naštěstí teď už to celkem řeší nová galerie
P.S.S. z fotografie jsem odešel, když na mých fotkách ukazovali na přednášce, jak přesně se to nemá dělat ;-)

 EDIT: já su úplně slepý fakt jako, šak je tam opravdu tlačítko zveřejnit. :-O 

14.4.2023 08:38:00 | Upraveno autorem (porovnej)

@jankie  Jo, tak to nahrávání fotek se tu v minulosti řešilo snad i opakovaně. Já měl taky ambice podpořit obsah, ale ta reakce/přístup mě tak odradily, že jsem to vzdal a nikdy se k tomu znovu neměl… :) 

14.4.2023 10:19:47

@jankie @Hokub Ad fotky: nevím, kdy se ti to s fotkami stalo, ale loni v létě jsme měnili admina fotek. Předpokládám, že se s tím změnil i přístup.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

15.4.2023 12:27:37

@jankie  jj byl to člověk s nickem Špatňák,kterého jak píše Wolfsen loni vyměnili. Ten se choval,jak…..a taky mi to focení pěkně otrávil.

15.4.2023 14:13:01

@Wolfsen  @jendator  Ano, byl to Špatňák, ale tak 5 let zpět.

15.4.2023 16:40:17 | Upraveno autorem (porovnej)

@jankie , @Troll_Ronie , @jendator  Zdravím vás, chlapi.

Jelikož mě @Wolfsen  zmínil v tomto vláknu, také se pokusím přispět svou reakcí. Byla zde zmíněna pravidla pro přidávání obsahu. Jsem v roli admina pro obrázky od loňského léta a postupně se víc a víc rýsovalo, jak bych rád tuto práci uchopil.

Relativně nedávno vznikl oficiální text/doporučení/pravidla… nazvěme to jakkoliv, kde jsem se snažil vypsat vše podstatné. Tato pravidla už také najdete v odkazu: “Informace o fungování Zatrolených her”.

Závěrem bych se ještě rád pokusil povzbudit vás všechny, kdo jste na přispívání do galerií her zanevřeli. Práci svého předchůdce hodnotit nechci, ale za sebe vám mohu slíbit, že se vždy vynasnažím o slušnou a vstřícnou diskuzi a podporu.

Jsme přece všichni na stejné lodi, tvoříme tenhle skvělý web společně, tak to prosím ještě zkuste ;-)

16.4.2023 10:29:50

@Hokub  Diky za reakci! Treba se neco pokusime jeste nahrat 😉

16.4.2023 10:40:58

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Underworlds – Zarbag's Gitz (modely)
Warhammer Underworlds – Zarbag's Gitz (modely)
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas