Bazar - prodloužení aukce

Zdravím, bylo by možné přidělat do bazaru funkcionalitu, která by umožnila prodloužit ukončenou aukci?

Tato funkcionalita by spočívala v tom, že u ukončené aukce, kde nedošlo k prodeji hry, by se zkopírovali hodnoty a vytvořila se nová aukce.

Autor by měl možnost editovat stávající položky (text, cena atd.) a současně by mu to usnadnilo práci s opakovaným zadáváním aukce.

9.10.2018 15:15:47

Opakování neúspěšné aukce
Tak za tuhle funkcionalitu jsem všemi deseti. Kolikrát se mi už stalo, že nikdo nevydražil mou nabídku a když jsem chtěl opakovat aukci, tak jsem musel jak blbec všechny údaje včetně popisu aukce vypisovat znovu. Přitom by bylo úplně jednoduché nechat všechno jak je, jen to prodloužit a eventuálně změnit nebo doplnit jen některé údaje.

9.10.2018 15:54:45

...
Když si zkopíruješ text ze starého inzerátu, ke kterému se dostaneš velmi snadno, tak pak jen založíš novou aukci a ty hodnoty si tam stejně nastavíš znovu jak chceš.
Jediný protiargument je nahrávání obrázku, ale to taky trvá jen pár vteřin.
Nejsem vyloženě proti, teoreticky proč ne, prakticky proč jo/spíš ne.
Prakticky vzato je tohle totiž práce pro zeuse a radši bychom jeho čas využili k důležitějším změnám na stránkách.
Navíc si nedělám si iluze o tom že by lidi jakkoliv měnili parametry aukcí, takže by to dopadlo tak že by tady byla spousta permanentních aukcí stále dokola a dokola, už tak se bazar dost rozrůstá a začíná být nepřehledný.

9.10.2018 16:31:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Predĺženie aukcie
Na prvý pohľad dobrý nápad. Avšak so zjednodušením tejto funkcie by mohla teoreticky nastať situácia, že sa v bazári bude vyskytovať dlhodobo produkt, o ktorý nie je záujem. Pravda, poviete, že sa to aj tak deje (príkladom sú šachové hodiny, ktoré tu neustále pozorujem), ale predsa musí mať zadávateľ aspoň akú takú prácu so znovunahodením a tak si to môže (raz azda) rozmyslieť.

Mne chýba možnosť dodatočnej editácie inzerátu všeobecne, nielen doby trvania. Nahadzoval som teraz niekoľko hier naraz a ostal som prekvapený, že napr. titul A Column of Fire nebol v databáze ZH. Zadal som údaje pre založenie hry do databázy, už je aj nahodená, ale v mojom inzeráte už nesvieti fotka tej hry. Nie, že by to urobilo nejaký rozdiel, ale napr. spravil som aj hrubku v nadpise (Pilíře Země + KINHA) a neviem to opraviť, čo mi už trochu vadí...

9.10.2018 16:32:18

... to jsou argumenty ...
... jak poďme za roh. Když chci aukci znovu, tak ji dám znovu. To si jako myslíte, že když znesnadníte opakování aukcí, že to odradí toho, co chce znovu hru dát do aukce - ó vy naivkové.
Trestat někoho za to, že chce dát znovu hru do aukce (třeba za nižší cenu) je tedy pěkně zpátečnický názor. Přitom ty údaje tam jsou, tak proč je zbytečně dublovat.

A tenhle argument: "je tohle totiž práce pro zeuse a radši bychom jeho čas využili k důležitějším změnám na stránkách" u mne vždycky vyvolává smích, protože je neustále dokola používán adminy u návrhů, které zrovna jim nejsou po chuti. Aspoň byste tedy někde mohli uveřejnit seznam těch "důležitých" změn na kterých Zeus tak intenzivně pracuje, že nemůže naprogramovat jedno zatržítko pro zkopírování aukce. Mimochodem jsem programátor a ať mi nikdo neříká, že by tahle funkčnost (vzít údaje a zkopírovat je do nové aukce) zabrala víc jak 30 minut programátorské práce i s uvařením kafe.

9.10.2018 16:54:41

kren
co robí zues?
tak veď to je známa vec:
https://trello.com/b/kGr51ATU/zatrolen%C3%A9-hry sledujem to uz pekne dlho

9.10.2018 17:42:27

add diskuse
Mě tohle přijde jako jednoduchá a užitečná funcionalita, která na jiném poměrně hodně známém webu funguje velmi dobře. Je to jenom nápad, který by trochu zjednodušil opakované zadávání, ale z mého pohledu užitečný.

Argumenty, které zde zazněly mi nepřijdou jako relevantní, proč tuto funkcionalitu nedělat.

9.10.2018 19:09:35 | Upraveno autorem (porovnej)

@ludomyl
... to je sice krásná věc, ale pokud bychom o tom chtěli diskutovat, tak by to vedlo k obligátní diskuzi, která tady už jednou probíhala - a to jestli není systém tohoto webu poněkud zastaralý a jestli jeho údržba nevede k většímu zatížení správce, než by byl radikální přechod na něco modernějšího. Ale je pravda, že to si musí zvážit majitel webu. Na druhou stranu chápu, že se to už rozrostlo do takového rozsahu, že údržba není jednoduchá.

9.10.2018 19:56:36

Přidávám se k návrhu
Také by se mi to líbilo.

9.10.2018 22:01:44

Vybíráme z Bazaru

Ostrovy titánů+solo
Ostrovy titánů+solo
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas