Vysychání barev

Řeším jak dlouho vydrží barvy "naživu", resp. teď budu mít na barvení asi míň příležitostí než za dva, tři roky. Tak zda s nákupem vydržet a realizovat se až později, protože už by mohly být po smrti, nebo je to jedno kdy nakoupím. A jak případně vysychání bránit nebo nějak revitalizovat? Díky za pomoc.
6.1.2020 21:41:33

výdrž
Při správném uzavření by měly vydržet. Mám je tři roky a zatím bezezměny. Pouze bílá je kaput a to si myslím, že zřejmě došlo k nepřesnému zavření a tím k jejímu vyschnutí. Oživit se pokusím v třídiči kameniva :-)

7.1.2020 06:06:38

conearix
Já čas od času, cca jendou za dva měsíce barvy procházím. Vezmu barvu, proklepu, otevřu. Když se mi zdá moc hustá, dám tam vodu, znovu protřepu a zkontroluju. Takhle projdu všechny. Je s tím práce, ale vyplatí se.

Pozn. samozřejmě se to týká citadel barev od GW. Barvy v tubách jako např. od armypainteru neřeším.

7.1.2020 09:20:30

Vysychání

Teď jsem v xzone koupil sadu barev citadel se štětcem a štípacími kleštěmi. Měli ji za stovku (původně 800+) protože barvy měly být vyschlé. Já si tam byl jen pro štětec a koupit celou sadu vyšlo levněji než jen štětec a říkal jsem si, že štípačky citadel mám jako bonus. Před vyhození jsem doma barvy pro jistotu otevřel a zjistil jsem, že jsou po tolika letech jen velmi husté a jinak bez chyby. Takže jsem na ně sice vypotreboval celé ředidlo Vallejo ale osm let staré barvy jsou nyní naprosto bez chyby a za tu cenu? No neberte to.

7.1.2020 12:58:47

Vybíráme z Bazaru

Kmotr: Impérium Corleonů CZ
Kmotr: Impérium Corleonů CZ
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas