SPREJE ARMYPAINTER - jejich nefunkčnost

Ahoj,

hledal jsem to v diskuzích a nenašel, omlouvám se jestli jsem to přehlédl, můj dotaz zní:

Mám jsem černý, bílý a anti shine varnish sprej od armypainteru. Spreje mi vždy vydržely dlouho ale teď se mi stává, že nevydrží ani na polovinu figurek, mimo to, dělají tlusté vrstvy (bílý a černý), ačkoliv třesu se sprejem vždy 2 minuty, dodržuji vzdálenost a teplotní podmínky se snažím dodržovat taky, ale v zimě s tím jdu na terasu a možná to ucpala ta zima - vždy se jedná pouze o chvilku, než se se sprejem vrátím domů). Mám to v plánu reklamovat (jsou z fantasyobchodu), jestli se nejedná o vadné kusy, ale je i možné, že dělám něco špatně. Předtím, než přestane fungovat sprej, barva ve spreji vytíká (jakoby vytláčí) a ikdyž mačkám sprej tak nic nevychází. Je možné, že zaschl vevnitř nebo se to nějak ucpalo, pokud s tím má někdo zkušenosti, prosím o radu. Spreje jsou celkem drahé a už nechci i ze strachu, že se to bude opakvoat kupovat další.

Děkuji za odpovědi :)
22.2.2020 10:09:39

Spreje
Keď končíš zo sprejovaním, otočíš ho hlavou hore a striekaš, kým ide z dýzy iba vzduch? To pomáha zachovať dýzu čistú.

22.2.2020 12:27:33

Moje zkušenost je,
že jsou to pěkné šmejdy. Sice jsem nezaznamenal výše popsané potíže, ale jiné ano - zvláště na barevných variantách mi barva při barvení stéká, špatně drží, dlouho schne. Barvy Army Painter klidně, ale jejich spreje už opravdu ne.

22.2.2020 23:17:13

Army painter
Asi to úplně přesně neodpovím, ale jen přidám svou zkušenost.
Koupil jsem základní sadu barev + set na Zombicide:BP, bez problémů. Jako podklad já použil základovku černou a bílou ve spreji, též armypainter. Střiknul jsem to vždy v paneláku na chodbě, čili mírně chladněji ale ne vyloženě zima, vždy schnuli úplně v pohodě za pár minut. Udělal jsem s tím celý Black Plague a ještě poměrně dost zůstalo i na fallout a Wulfsburg.
Jako lak pak matný a lesklý sprej taky army painter a opět bez problémů.

Napadá mě, jestli jsi před základovkou figurky odmastil, stříkáš z dostatečné vzdálenost, čistíš trysku... To všechno může mít vliv na výsledný efekt..

23.2.2020 15:08:11

Zkušenost
Osobně jsem taky četl dosti negativních zkušeností, přesto jsem do nich šel a zatím vše funguje jak má. Plná spokojenost. Stříkám venku i v zimě a žádný problém nemám. Na konci obrátím a vyčistím trysku, a to je vše. Krytí, zaschnutí v podstatě ihned. Ale může být špatnější várka, já měl takhle problém u bílé barvy od Citadel. Jedna várka byla hustá a nedala se použít.

23.2.2020 17:39:56

Armypainter
Používám přesně ty 3 samé spreje a taky z fantasyobchodu a žádné problémy jsem s nimi neměl. Stříkám s nimi doma, větší objemy i venku, v létě, zimě. Žádné profukování dnem vzhůru nebo čištění trysky nepraktikuju. Černá občas stojí bez použití i několik měsíců. A nikdy jsem s nimi problémy neměl, větší spokojenost než s Citadel. Možná špatná várka ...
_______________________________
Namalované figurky do deskových her: https://www.instagram.com/sumbera.dan/

23.2.2020 20:25:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Zmrznutí?
Nenechal jsi náhodou sprej delší dobu na mraze (mohlo vzniknout i během přepravy či skladování).
Nevím jak u laku, ale při zmrznutí akrylátových barev, dochází k vysrážení pojivé složky (nikoliv pigmentů barvy). Z tohoto důvodu i když barva vypadá normálně, tak špatně chytá, vytváří vločky a po zaschnutí je málo odolná proti oděru. Barva se tím trvale znehodnotí.
Tak jestli to nebude podobný případ.

24.2.2020 07:53:37

AP
Klasické barvy AP na štětec nepoužívám, nejsou z nejkvalitnějších, raději sáhnu po Valejo, Citadel, P3 atd.. co se týká sprejů, tak ty mi naprosto vystačují, ale používám jen bílý primer kvůli contrastkám a matný lak (anti-shine). Normálně bych napsal, že všechno cajk, ale poslední matný lak, co mám zrovna doma je zřejmě vadný kus, protože co jsem měl před tím, nemohl jsem si vynachválit, skutečně naprosto nelesklý a krásně matný povrch, jenže tento kus se bohužel trochu leskne, což je zklamání a kdyby tak fungoval vždy, tak mi stačí 2x levnější obyč lak z barev. Ale přízeň zatím zachovám, protože dražší spreje kupovat nehodlám (mám velkou spotřebu) a levnější jsou akorát tak na problémy (kromě černého, tam je to jedno, stačí aby byl matný).

24.2.2020 07:56:05

AP anti-shine varnish
Osobně mám dost mizernou zkušenost s laky Anti-shine které mi i přes dodržení správných podmínek dělalí na povrchu bílý mlhavý povrch, který velmi negativně ovlivňoval barvy a jejich sytost.
Mohlo se jednat o vadné kusy, ale sou to poměrně drahé pokusy..

Co se týče tvého problému, po každém stříkání sprej otoč o 180 a pár vteřin stříkej naprázdno, vzduch by měl vytlačit zbytek barvy v trysce.

24.2.2020 12:19:44 | Upraveno autorem (porovnej)

army painters

Díky za odpovědi. No když jsem barvil poprvé s černým sprejem a anti shine varnish, tak jsem nikdy neotáčel sprej, abych vyprázdnil trysku a vše bylo v pohodě, sprejování tehdy v zimě na balkoně. Po navrácení k barvení cca po půl roce jsem koupil jeden černý, pak bílý a antishine a všechny skončily moc brzy. Je tedy možné, že je to kvůli ucpané trysce, s posledním sprejem jsem to začal dělávat, ale nikde jsem se nedočetl, že mám sprejovat, až dojde barva z trysky, tak už vím. Díky moc.

Ještě mě napadlo, že zespoda jsou takové boule, některé spreje, které mi fungovaly normálně je nemají, ale tyhle ano, fantasyobchod mi odpověděl, že jim to tak někdy přijde a někdy ne, ale nevěděl jestli to má souvislost s poškozením, věděl by někdo?

24.2.2020 21:32:12

syčí

Teď jsem pro kontrolu znovu zkoušel protřepat 2 min a sprejovat. Jenom to vystřikovalo pomalu sprej ven, napadlo mě jestli to není ucpané uvnitř toho spreje, když jsem tam vložil páratko tak to vysprejovalo hodně spreje, ale s tlačítkem nic. Je možné, že je ucpaný ventilek nebo cesta k němu. Máte nápad jak cestu opět pročistit?

Díky.

1.3.2020 16:55:39

AP spreje
Ja mam doma bily a kdyz jsem strikal poprve figurky, tak mi prislo, ze mi to dela takovou krupicku na figurkach. Zkusil jsem tedy strikat z mensi vzdalenosti a prislo mi, ze efekt pominul. Co se zamrznuti spreje tyce ale, tak v pohode. Sprej je stary cca 7 let a poprve jsem jej pouzil cca pred nekolika mesici. Behem te doby byl ulozen ve sklepe pri konstantni teplota cca 18 stupnu.

EDIT:
A nemas ventilek z jineho spreje, ktery funguje? Zkus prohodit a uvidis. Procistit? Hm, spis ne. Teplem to asi neudelas a protahnout to nejakym dratkem... mozna nejake "rozpoustedlo" ala brzdovka nebo podobne. Ale podle toho, jak spatne jde dolu barva z figurek, tak si myslim, ze s tim nic neudelas. Kup novy sprej, budes ho potrebovat tak jako tak a zkus pouziv ventilek z toho spreje.

1.3.2020 17:07:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

 Concordia + Concordia: Balearica / Cyprus
Concordia + Concordia: Balearica / Cyprus
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas