Příslušenství k Citadel Contrast

Ahoj, jaké štětce byste doporučili k Citadel kontrastkám? Obchod, kde budu brát barvy, mi doporučil Army Painter: Most Wanted Brush Set, obsahující 1x Wargamer Insane Detail, 1x Wargamer Regiment a 1x Small Drybrush. Z toho, co jsem zjistil ve zdejších diskuzích, na mé malování extra malý štětec není potřeba a na drybrush poslouží klidně i nejlevnější štětec na makeup.

Dále mi v jednomu modelářském klubu slíbili aplikaci primu Citadel Wraithbone, na který jsem tu ale četl docela špatné reference kvůli špatné kryvosti kontrastek. Použili byste White Scar nebo něco jiného?
Dále bych poprosil o informaci, zda je opravdu nutné barvit kontrastkama do druhého dne po aplikaci primu nebo to počká třeba i týden - mám v plánu nechat si to stříknout v klubu a pak na tom po večerech pracovat doma po večerech u vánočních pohádek.

Je nutné figurky lakovat?

Díky za rady! 

28.11.2022 17:53:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Já v podstatě barvím jen jedním štětcem, velikost dva. Mám teda i trojku, abych si neprasil ten menší na velkých plochách. Na drybrush bohatě stačí štětec z drogerie.

Jinak o tom, že by se mělo kontrastama barvit max den po základovce slyším poprvé. Já mám figurky nastříkaný loni a bez problémů je kontrastama barvím. Jen je teda vždycky dobře opráším, i když byly schovaný a zavřený v krabici.

Co se týče lakování, tak já plastová figurky nelakuju, protože jsem línej. Důvod je ten, že pokud s nima nebudu vyloženě házet o zeď nebo je ochmatávat mega zamaštěnejma nebo špinavejma rukama, tak na nich barva drží jak přibitá. Co lakuju a pořádně, jsou kovový figurky, protože tam je to nutnost.

11.12.2022 21:34:16

@VinasSolamnus 

Díky za radu

12.12.2022 06:25:34

Ze štětců doporučuji Winsor&Newton Series 7 Miniature, jsou sice dražší, ale vydrží léta, tedy pokud se o ně řádně staráš. Používám různé velikosti, na ty nejmenší detaily 000, potom 0, na větší plochy 1 a 2. Pokud by se některý začal lehce třepit, což se mi u prvního stalo po cca 2 letech intenzivního barvení, tak používám Green Stuff Brush Repair Gel, super věc. Základovku určitě White Scar, což už jsem tady někde psal. Dobré je i malířské mýdlo, které štětce dobře vyčistí. Dále doporučuji Contrasty Citadel 2022, které jsou sytější a výraznější. Jinak lakovat určitě. Ono stačí dotýkat se figurek a barvy se mohou “ošoupat”. Rozhodně stačí jedna vrstva a já nedám dopustit na Army Painter Satin Varnish. Je to něco mezi matným a lesklým lakem, tak akorát. A samozřejmě pořádně třepat a třepat a třepat. Já si koupil na ebay tohle https://www.ebay.com/itm/143080125126 a jsem maximálně spokojený.

12.12.2022 14:34:46 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Project L Collector's KS All-in Edition + playmat
Project L Collector's KS All-in Edition + playmat
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas