Lokalizace EN her

Zdravím místní zatrolenou deskoherní komunitu :)

Chtěl bych se, coby nováček v tomto oboru, zeptat, jak řešíte lokalizace EN her. Mám na mysli vytištění překladu, který je dostupný zde u her v sekci "Ke stažení" (za což všem, kteří překlady tvoří patří můj velký dík a obdiv).

Věc se má tak, že nechci za žádnou cenu nic lepit na žádnou herní součást. Karty jsou celkem jednoduchá záležitost, koupí se obaly, vytisknou se české verze karet a vsunou se do obalu ke kartě. Marně si ale lámu hlavu s tím, jak počeštit zbytek. Větší karty, kartonové díly s textem atd.

Oboustranný tisk a zalaminovaná určité herní součásti je určitě řešení, ale třeba existuje i lepší způsob, jak řešit tuhle situaci... bez lepidla :)

Díky za každý námět či nápad. Pročítal jsem tady diskusi, ale spíš se tu řeší lepení, než nelepení.
23.7.2015 18:17:09

karty
karty jsou fakt jednoduché, no ostatní buď jak říkáš tou laminovačkou - takto jsem laminoval descent hrdiny (jejich karty a překlad by se tam dal určitě přihodit v pohodě), jinak já to řešil tak, že jsem si k runewars vytiskl prostě seznam všeho možného s překladem a hráči co nevládnou angličtinou si potřebné věci dohledají, stejně si to přečtou jednou dvakrát, pokud je to něco co používají xkrát za hru a pak už vědí :)

25.7.2015 18:20:56

en-cz
Pokud bych laminoval, tak bych nespíš nelaminoval originál kartu, ale jen vytištěný překlad, takže by bylo na výběr, jestli hráč preferuje originální verzi před překladem. Co jsem o tom přemýšlel, tak je to asi nejschůdnější řešení, pokud se na překladu něco změní, vyjdou errata atd. člověk to švihne do koše a vyrobí novou kartičku. Nebude potřeba preparovat originál.

Ještě mě taky napadlo (konkrétně u Runewars na kartě národů), když je na kartě nějaké "šoupátko" nebo podobně, vyrobit si z překladu něco jako obal a ten pak nasunout na část s textem. Runewars ještě nemám doma, ale brzo bude, tak to pak vyzkouším a případně poreferuju, jak jsem dopadl. Přijde mi totiž zbytečné mít funkční kartu v originále a pod ní tu samou, bez šoupátek v češtině. Obzvláště u Runewars, kde je tolik věcí na stole.

27.7.2015 09:13:00

Behe
U Runewars si ten pruh s textem schopností jednotek co je po straně přicvaknu kancelářskou sponkou, to ostatně dělám i u Descentu u hrdinů, není to kdoví co, ale mě to stačí :)

27.7.2015 09:54:33

Froggery
Taková blbost a mě to nenapadlo :D Díky za super nápad, to je přesně to, co jsem hledal. Nebudu se drbat se slepováním obálek, když to jde tak jednoduše. Bez lepidla, možnost rychlého odstranění či nahrazení překladu... to je přesně to, co jsem chtěl.

Ještě jednou díky :)

27.7.2015 12:14:34

Vybíráme z Bazaru

Gloomhaven Lvi chrtan
Gloomhaven Lvi chrtan
Akt. cena: 40 €
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas