Zkušenosti s P500 od GMT

Zdravím,

rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s P500 programem přímo od GMT, především pro reprinty. Jaké máte osobní zkušenosti, a případně nějaké lessons learned, co jak udělat, na co si dát pozor, a tak dále.

  1. Jak je to s platbou? Dle FAQ chápu, že se platí až tesně před odesláním hry.
  2. Jak je to s cenou za dopravu, daně a další poplatky? Jelikož při objednávce nevidím konečnou částku, tohle všechno se mi naúčtuje až při platbě?
  3. Jak je to s proclením? Předpokládám, že GMT odesílá z USA?
  4. Pokud bych chtěl vzít více různých titulů, je lepší je dát do jedné objednávky, nebo to rozdělit po jednotlivých hrách?

Určitě se podělte i o další poznatky ohledně P500.

 

1.4.2024 21:38:46

Celkově mi to tehdy (2010) vyšlo na 5 her v balíku. Na celnici to stálo tak 2 měsíce. Ale nic nakonec nechtěli, takže jsem to měl jen za poštovné z USA. 

1.4.2024 23:05:00

Ahoj,

P500 využívám pravidelně a dosud bez komplikací, je však třeba počítat s tím, že ne vždy je výsledná cena hry (zejména kvůli ceně za dopravu z USA) nižší, než pak v obchodech v ČR a v Evropě.
1) Platba za hru vč. ceny za dopravu se strhává před odesláním hry z USA. O termínu platby vždy informují předem na jejich webu, facebooku a e-mailem, doporučuji sledovat i jejich pravidelný měsíční e-mailový update, kde je vidět, v jaké fázi produkce se která hra nachází.
2) Cena za dopravu se kalkuluje dle hmotnosti hry/her v objednávce v librách, v zápatí webu GMT je odkaz na jejich shipping matrix. V zásadě platí, že čím těžší objednávka je, tím méně platíš za jednu libru. Další poplatky navíc ani clo neplatíš, je však třeba při objednávce vybrat druh dopravy “Euro Friendly”
3) viz výše,
4) V profilu na webu GMT si můžeš zaškrtnout volbu “Consolidate orders” a objednávky her, které se strhávají a odesílají v rámci jedná “várky” se ti automaticky sloučí do jedné, i když jsou původně objednané zvlášť. Lepší je mít v objednávce her více, rozprostře se tak cena dopravy.

3.4.2024 13:11:52

@Jdv36 díky moc za odpovědi. Vyplatí se tedy udělat jednu objednávku a tu rozdělit, i když je téměř jisté, že ty hry “vyjdou” v jinou dobu? Nebo je to potom jedno?

3.4.2024 20:45:37

Vybíráme z Bazaru

Rafter Five
Rafter Five
Akt. cena: 230 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas