Stormsunder: Heirs of Ruin

https://www.kickstarter.com/projects/1449412950/stormsunder-heirs-of-ruin?ref=user_menu

Další obří kampaňovka. King of Average z toho byl hodně nadšený, tak jsem jim hodil jeden dolar, který by měl zpřístupnit PMko.
26.2.2020 11:08:29

---
Backnul jste to někdo další, resp. nečetl pravidla atd atd?
Názory na hru?

27.2.2020 21:10:00

---
Ja beriem len základ. Bude to rozdelené na wave 1 a 2 a pledge bude možné zmeniť na all-in po doručení základu. Dovtedy už budeme vedieť aké to je. Najprv som sa zľakol 300h herného času, ale je to spolu pre základ + obidve rozšírenia. Figúrky vyzerajú veľmi pekne, aj keď je to zatiaľ len 3D render. Obsahovo mi to pripomína Middaru v inom hernom svete. Spolu 3 kampaňové knihy (3x300 stránok), textu bude dosť, ale nie taký román ako pri Middare.

Pravidlá som nečítal, pripravujú gameplay.

27.2.2020 21:32:59 | Upraveno autorem (porovnej)

o čem to je
Je to takové klasické RPG, člověk si čte příběh a rozhoduje se. Sem tam z příběhu vypadne bitva (její podoba může záviset na vašich předchozích rozhodnutích nebo úspěších v testech na dovednosti). Struktura je poměrně otevřená, některým bitvám se dá i vyhnout. Unikátní věcí je, že hráči mají větší skupinku hrdinů, ale na dobrodružství si musí vzít právě 4. Tedy hráč není nutně spjat s jedním hrdinou, různá dobrodružství nebo úkoly třeba i vyžadují jiné hrdiny. V příběhu je také častá kontrola, jakého hrdinu zrovna ve skupině máte, což navozuje unikátní situace a dále vykresluje charakter postav. Otázka je, jak dobře to bude zpracováno a jestli všechny postavy dostanou stejnou péči. Demo kampaň moc unikátních odboček neměla.
Pravidlově to není složité, kampaňová kniha vás provází příběhem, bojové scénáře mají jasně dané pořadí aktivací hrdinů a nepřátel. AI je poměrně jednoduchá, karty ji dávají ale vysokou variabilitu co se týče výběru cíle. Souboj z vaší strany je řešen aktivací zbraní nebo karet v ruce za akční body. Karty si dobíráte z balíčku, který se rozšiřuje postupem na vyšší úrovně podobně jako v Gloomhavenu. Postup se zdá také podobně pomalý. Hrdiny si ladíte ale i výbavou, kterou naopak získáváte docela svižně, je to také "časovač" v bojových scénářích, kdy můžete třeba z truhel během boje sebrat novou výbavu, její kvalita ale v dalších kolech klesá - tj. když otevřete truhlu v prvním kole, dostane epickou zbroj, ve 2. vzácnou, ve 4. tam už nic nebude. Sice to nedává úplně smysl, ale fungovat to bude podle mě dobře.
Efektů karet, zbraní a ostatní výbavy je mnoho, můžete kompletovat i sety vybavení, každá postava má také asi 6 atributů, no je toho zkrátka docela hodně s čím počítat a co udržet v hlavě. Zde se trochu bojím, jelikož hráč není nezbytně spjat s jedním hrdinou (postavy vás také mohou v rámci příběhu nadobro opustit), zda v tom nebude zmatek. Zvlášť jestli budou delší prostoje mezi hraním.
Two-wave shipping je 40$ za první vlnu a 40$ nebo 50$ za druhou podle toho, berete-li jedno nebo obě rozšíření. Single wave 40$, 50$ nebo 70$ dle počtu krabic.

1.3.2020 23:24:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

¨Prodám Vikings on Board
¨Prodám Vikings on Board
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 19 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas