Sleeping Gods: Distant Skies

Pokračování Sleeping Gods. Vzhledem k tomu, že původní hra bude vydána česky, tak bych si típnul, že toto pokračování též…

Je tam i nové malé rozšíření a možnot zakoupit původní hru se všemi expanzemi.

Nutno počítat s DPH.

https://gamefound.com/projects/red-raven-games/sleeping-gods-distant-skies

20.4.2022 07:18:24

Já mám backnuto. Stejně jako jsem backoval původní sleeping gods. A pokud to správně chápu, měly by tam být nějaké drobné “exclusives”? Ale možná pak budou i v retailu, jak často bývají.

 

Ještě jsem nezkoumal jestli bude nějak výhodný group pledge nebo tak něco.

20.4.2022 08:53:39

Ja bych si teda nedovolil tipovat, ze bude ceska lokalizace. Rexici sami priznavaji, ze Spici bohove jsou pro ne hodne prekladatelsky zahul. Dale, pokud by se Spicim bohum darilo, tak spis dava smysl pokracovat s dalsimi expanzemi, spis nez se sequelem. Maji zkusenosti jak s Brinkem nebo Settlery/Vladci severu, kde to proste nevyslo podle predstav.

Zaklad s fortellerem podporim. Nemam puvodni hru a zrejme si ji ani porizovat nebudu (cz/en). Distant skies zrejme resi neduhy puvodni verze, takze neni potreba. A Forteller je pro pribehovku nonplusultra addon. 

Zajima me nazor ostatnich na tu mensi krabici Primeval Peril. Zda to stoji za to. Mam z ni trochu pocit, ze to je jen zdimacka na penize. Ale treba se pletu.

20.4.2022 09:58:19 | Upraveno autorem (porovnej)

@Pieman Naopak, pokud by se Spícím bohům dařilo, dává vetší smysl udělat Distant Skies než rozšířeni. Ty se tradičně prodávají hůř než novy titul a cenově vycházejí špatně kvůli menšímu nákladu. A navíc rozšířeni pro původní hru nejsou vůbec potřeba, hra už je tak dost obrovská. Proto myslím ani k Distant Skies žádná expanze nabízená není.

Myslím, že u přepracovaného systému budou jiné „neduhy“ a někteří lidé budou preferovat, co bylo v původní verzi. Bude zajímavé, jak se bude řešit otevřený svět, když nebude docházet k „resetu“ postav během hry. Ten reset v původní hře zajišťoval, že se člověk mohl rozjet úplně kamkoli, a spolu s relativně plochou křivkou obtížnosti dostal podobný zážitek po celou hru a nestalo se to triviálním (pro zkušené hráče ano, ale zároveň tu byli hráči, kteří využili nižší obtížnost). Zdá se také, že ten systém je posunut k ergonomii pro menší počet hráčů, v plném počtu bude mít každý 1 postavu a ne dvě. Což dává smysl s větším důrazem na osobní příběhy postav během dobrodružství.

Primeval Peril byl PnP bonus v původní kampani za to, že se to protáhlo. Bylo to tak na dva večery max, teď to myslím trochu rozšířili. Nebylo to špatné, takové krátké demo – příběh ale dával smysl a byl uzavřený, nebylo to nic odfláklého.

Uvidí se, jaké budou odhaleny bonusy (ještě mají být dva), zatím mě to nepřesvědčilo a klidně počkám na retail. 

20.4.2022 10:43:28 | Upraveno autorem (porovnej)

hra, postovne, clo = 128 usd; 2869 czk… za mensi vezi sleeping gods… achjo

21.4.2022 13:56:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Původní base pledge 70 dolarů, nyní base pledge 85 dolarů (a zatím se neví co přesně je v těch dvou překvapeních). Vzhledem k tomu jak letí zatím pořád ceny všeho nahoru, tak za mě naprosto v pohodě.

 

Rozsahem to má sice být o něco menší, ale to mi osobně taky nevadí, zejména pokud to bude vypiplanější. Když si vezmu za kolik se můžou prodávat některé rozšíření, tak si myslím že celkem cajk.

 

Ale ano, prostě to pro někoho už může být za hranicí přijatelného poměru cena/výkon.

21.4.2022 15:15:26

Mám předbacknuto, ale vlastně čekám na obsah překvapení. Pokud tam bude dodatečný obsah,, tak nechám asi backnuto. Pokud tam budou miniatury, tak pledge pravděpodobně ruším

21.4.2022 17:31:21

@Kame No teď je to 85*1.2, tedy Distant Skies vychází jako původní hra+exp. Nicméně i původní Sleeping Gods by za $100 byl dobrý, obsahu je tam hodně a prodejné je to taky dobře.

22.4.2022 00:42:44

@UmmA Je pravda, že u prvního KS myslím VAT nebyla, tak to jsem nezapočítal. Bohužel s těmato změnama se crowdfunding dostal do pozice, kdy hry, které ve stejné/skoro stejné podobě vyjdou i v retailu, vycházejí prostě mnohem dráž.

Jsem zvědavý, co budou ty dvě překvapení. A hlavně jestli budou potom i v té retail verzi. Ale taky těžko říct za kolik bude potom cena té retail verze, a jestli se bude dát sehnat. Lidi už i v zahraničí dlouho naříkají, že původní Sleeping Gods nejdou sehnat:).

Většinou už backuju buď něco co je KS exclusive (obsahuje KS exclusive), nebo kde chci prostě podpořit autory i za cenu toho, že mě to bude víc stát (u Red Raven Games člověk ví, že to neschramstne nějaký vydavatel, a na tvůrce nic moc navíc nezbude).

22.4.2022 08:58:09

Včerejší odhalení (22.4.) - 4 miniatury herních postav.

Já vám nvm, opravdu potřebuje takováto hra miniatury? Doufejme, že za týden to bude lepší a rozšíří se herní obsah.

Jak to vnímáte?

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

23.4.2022 10:12:20

@speett že bych asi hrál i tak s barevnými standees. Tedy mě to zatím posunulo spíš ke zrušení pledge.

 

Edit: jestli dobre chapu, tak do rijna bude late pledge a clovek o nic neprijde, kdyz objedna az pozdeji. Tedy se asi rozhodnu o koupi az v rijnu.

23.4.2022 13:10:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Jdu do retailers pledge, kdyby měl někdo zájem. 

3.6.2022 12:18:56

Vybíráme z Bazaru

Eriantys
Eriantys
Akt. cena: 320 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas