Shadows of Brimstone: Lost Tombs and The Hell Train

Dva nové core sety pro kooperativní dungeon crawler, "Lost Tombs of Khamuntet" and "The Impossible Hell Train": https://www.kickstarter.com/projects/1034852783/shadows-of-brimstone-lost-tombs-and-the-hell-train
 

Žádný fanda Shadows of Brimstone si tohle nenechá ujít, protože po kickstarteru bude mít vše minimálně dvojnásobnou hodnotu, nehledě na kickstarter exclusives.. pro ostatní je to ideální příležitost naskočit.. ;)

14.7.2023 12:52:45

No nevím, 165 USD s poštovným za jednu krabici, plus určitě dodatečně VAT, mě osobně úplně nepřesvědčilo…

14.7.2023 14:52:26

Kodak: To je jedna krabice, ale k tomu spousta Stretch Goals zdarma, což budou po kickstarteru addony, které se prodávají samostatně.

14.7.2023 17:32:04

To Azalin: Hra vypadá zajímavě, ale je to samostatně hratelné? Nebo k tomusí být také něco předchozího, co bylo již vydáno? Co když když nic jiného z této herní série nemám? V tuto chvíli je ještě dostupný Pharaoh Level - Early Bird Pledge, je zajímavý - ke zvážení podpory vzhledem k obsahu a kvalitě hry?  

X.D.

14.7.2023 17:44:31

stačí si přečíst popisek obsahu krabice - core set který obsahuje vše co potřebuješ ke hraní..

Hra co jsem kdysi hrál to je super, ale na téhle kampani se mi strašně nelíbí to jejich dělení stretch goals dle pledge.. a vpodstatě do těch základních pledge dávají hlavně jen alternativní pohlaví postavičky - takže za mě naprostá zbytečnost.. A až na vyjímky jde gameplay obsah navíc pouze do Pharaoh pledge.. :-(

Někdo kdo bere all in tohle asi neřeší, ale jako někdo kdo by si chtěl hru jen vyzkoušet je tohle spíš demotivující do toho dát těch 120 + poplatky

14.7.2023 18:55:46

Pravda, Pharaoh level je velkej rozdíl, tam je obsahu opravdu neskutečně. Jenom tak pro ilustraci, tady je unboxing předchozího kickstarteru: https://youtu.be/Sj1xFwP_gjM?t=81
Ale i ty dva nižší levely jsou mnohem lepší než kupovat v obchodě samostatnej core set, kterej stojí 3000. Tady dostane člověk spoustu bonusů. Například 500k addon je XXL enemy pack a takový stojí v ochodech kolem tisícovky.
 

15.7.2023 08:30:53

Jaká je hra jako taková, máte někdo zkušenost, hrál jste ji někdo?

15.7.2023 11:14:39

Je to velice zábavný a návykový “random style” dungeon crawler. Vybereš si scénář a jdeš na výpravu. Pak se vrátíš do města, kde se dá různě nakupovat a vylepšovat se. Je to můj nejoblíbenější dungeon crawler, protože tento styl mi vyhovuje oproti hrám jako třeba Middara, kde je narativní kampaň s naskriptovanýma dungeonama, což projedeš jednou a pak už není důvod se k tomu vracet. Brimstone má nekonečnou znovuhratelnost. Pravda ale je, že čím víc obsahu, tím líp. Protože na výpravě můžeš potkat portál, kterým pronikneš třeba do feudálního Japonska, do pouště, do džungle, do postapo světa atd. Pak je to fakt super, nikdy nevíš co se stane a kde nakonec skončíš.. ;)

15.7.2023 11:30:09

Já bych k tomu doplnil, že předchozí KS měl mít doručení 2020, teď teprve se doručuje 1.vlna,2.vlna se teprve začíná vyrábět a 3.je ještě ve vývoji. Tento KS má plánované doručení červen 2025…

15.7.2023 12:57:10

Děkuji za odpovědi. Zvážím to, možná by mi stačila k hraní tato verze - vypadá tématicky jako Arnak, Indiana Jones, nebo něco z ze Steampunku. Nevím, jestli by ta ostatní rozšíření to netříštila, mě to zaujalo právě tím tématem. Peněz je to určitě dost, chtěl jsem mít nějaké informace, které by mi pomohly zvážit, jestli hru vzít, nebo ne. Také je třeba vzít v úvahu dopravu, případný VAT a clo.

15.7.2023 13:51:35

Já tuhle hru miluju, zatím mám pharao pledge … ale je tady jeden docela zásadní problém … oni doručují core sety tak zhruba 4 roky po kampani a další vlnu pak za rok dva … takže realně vidím doručení tohohle tak 2027 a celé tak 2030. … asi to dropnu a zůstanu u toho co už mám doma a co je teprve na cestě. Ty jejich dodací lhůty jsou prostě úplně mimo mísu :(

15.7.2023 18:20:05

To Tangram: Ta dodací lhůta je tedy dost hrozná, docela to vypadá, jako by aktuální kampaní financovali tu přechozí. Ale stejně i přes to dodání hra nyní má cca 2.500 backerů, což je docela dost - to to nikomu z nich nevadí? Nebylo to dadání minulé kampaně třeba ovlivněno covidem? No nakonec to vypadá, že raději hru nepodpořím, když i ty, který jsi tu napsal, že ji má backnutou, chceš stejně svůj pledge zrušit. Škoda, docela mě lákala.

15.7.2023 18:54:57

Uff a to jsem si myslel, že Tanarese má dlouhý LT 😀 Dost jsem přemýšlel, že to backnu, ale tohle zní jako běh na hodně dlouhou trať.

---------------------------------------------
Nejdřív mléko a pak křupíky.

15.7.2023 20:39:41

@Tangram - nebuď malověrný! Teď rozesílají první vlnu Adventures, pak bude druhá a pak už to tu skoro bude. IMHO když to dropneš, budeš pak litovat. :)

 

@Xira Dera - Je to čistý ameritrash, jako vše z Flying Frog Production, jdou až tak daleko, že standardní pohyb je “Roll to move” (mají k tomu optional rules pro ty co se přes to nepřenesou). Jinak je to čtvrtý KS, kde vždy dávají de facto dva core sety (u Forbidden Fortress to bylo maličko modifikované) a pak addony. Ve hře hrdinové prozkoumávají různá prostředí a nachází brány do jiných světů, přitom bojují s různými monstry a mutanty a sbírají Darkstone, který se používá pro výrobu různých magických artefaktů, ale zároveň způsobuje mutace a to i u hrdinů. První KS byl divoký západ, kovbojové. Druhý byl feudální japonsko, samuraiové, ninjové atp.. třetí jsou vikingové a conquistadoři, ten se teď bude doručovat a součastný, čtvrtý KS je Hell train a starý Egypt. Pokud bys do toho chtěl naskočit, určitě ber Pharaon pledge. Protože základ se ti ohraje a budeš dokupovat rozšíření, která se občas špatně shání a jsou drahá. V tomhle KS to dostaneš v jednom packu vše.

15.7.2023 20:58:44

@Zaily - Ono to půjde vše dokoupit jako addon, je vcelku logické, že do 420USD pledge toho nasypou “zdarma” víc než do 120USD pledge. Ostatně jejich KS mají cenu právě kvůli SG, které v rámci pledge dostaneš a vždycky to co dostaneš má v rámci KS výrazně lepší cenu než v retailu. 

15.7.2023 21:01:30

@Miner : Děkuji za jiný, pozitivní názor. Ty jsi pokušitel :-)

Ameritrash je OK. Popravdě, ten starý Egypt a vlak mne ke kampani přivedl. Za mne jiný než Pgaraoh pledge nedává smysl, protože stejně bych rozšíření k základu chtěl, aby hra byla kompletní, a myslím si, že by se těžko sháněla a asi i podstatně dráže. Také odemčené SG se mi líbí, jsou opravdu tématické. A to do toho zamontovali i Atlantidu ( addon Terrors of the Deep ). Názory jsou tu dost protichůdné, někdo hru chválí a doporučuje, jiný ruší pledge, nebo se obává doby doručení, atp. Těžko z toho udělat nějaký kloudný závěr, asi dám prozatím Pharaoh pledge a uvidím v průběhu kampaně, zda ho nechám. Tedy, pokud ještě pominu sebe, je někdo jiný rozhodnutý si hru pořídit?  

15.7.2023 22:06:38

@Xira Dera - Ta doba doručení je validní argument, trvá jim to. Na druhou stranu je šance, že to zmanagujou lépe. Přeci jen, oni jsou malá firma, Covid jim do toho hodil dost vidle i co se týká developmentu.

Za mě jsou pledge ok, ona ta hra je celkově dražší, jsou malí, dělají menší série, nemají globální distribuci a to vše si zákazník zaplatí. Ale to je pro mě naopak důvod brát KS, páč jakákoliv jiná cesta vyjde dráž.

15.7.2023 23:33:52

Bez mrknuti oka all-in. Oproti retailu uspora minimalne 50% spise vice. Datum doruceni bych bral s rezervou.

Vsem doporucuji, jedna z TOP her co mam.

18.7.2023 07:59:32

@poetka Tohle mně dost bere tématem a pokud i herně je to dobrý … 

Můžeš prosím prozradit kterou z těch Brimstone her máš? Koukám, že je sehnatelná Shadows of Brimstone - City of the Ancients nebo Shadows of Brimstone - Swamps of Death

18.7.2023 09:42:45

jirkau: Forbidden Fortress core set k mání zde: https://www.svet-deskovych-her.cz/produkty/9192/shadows-of-brimstone-forbidden-fortress
Ten mám nejraději, je novější a trošku vytuněnější celkově než ty předchozí core sety (a hrdinové mají zajímavější ability). Ale záleží i na tom, jaké téma člověk preferuje.

18.7.2023 10:41:33 | Upraveno autorem (porovnej)

@jirkau dovoluji si tvrdit že mám vše, co dosud ze SOBS vyšlo včetně věcí mimo KS (rozšíření, promo karty atd.). Takže mám City of Ancients, Swamps of Death, následující Forbidden Fortress a očekávám brzké doručení první vlny z Adventures…

18.7.2023 11:15:27

@jirkau - Je to opravdu hlavně o settingu, který máš nejraději. Vše je to kompatibilní a vychází k tomu mraky různých rozšíření, můžeš si přidat nepřátele, nové mise a nebo Jiné světy. Je to hrozně variabilní.

Navíc k tomu vyšel úžasný fan made kampaňový systém Hexcrawl (ke stažení na BGG), je zatím pro divoký západ, ale dá se lehce přizpůsobit a navíc fandové pracují na přizpůsobení pro FF.

A jak psal @poetka, KS je určitě nejlepší způsob jak naskočit, vše ostatní vyjde výrazně dráž. 

18.7.2023 14:00:56

poetka: Hmm, pěkně, přepokládám, že máš i Challenge Packy? Já jsem kupoval Master of Blades, ale přišlo to na takový peníze, že na další si nechám zajít chuť.. ;)

19.7.2023 14:00:14

Tak jsem do toho vlaku naskočil. Koupil jsem Swamps of Death, o víkendu budu lepit a barvit. Ještě vezmu asi Derelict ship, líbí se mi tématem.

A na končícím KS mám Pharaoh pledge. Přidali tam fakt hezké addony - mezi jiným německé nacisty jak z Indiana Jonese a jeden egyptský set, přesně pro mně. Akorát je blbý, že je budou posílat zvlášť až později po core pledge v další vlně a bude tam další poštovný.

27.7.2023 17:38:01

jirkau: Enjoy! Myslím, že nebudeš litovat.. ;) Pokud chce ještě někdo naskočit, má na to zhruba 10 hodin.. V Pledge Manageru budou pledge stát víc, jenom addony budou za stejnou cenu, takže s tím se dá počkat.. :)

27.7.2023 17:42:58

Vybíráme z Bazaru

Design town
Design town
Akt. cena: 175 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas