Pathfinder Arena

Už pár dní na KS jede kampaň na Pathfinder Arena. Je zafinancováno, v tuhle chvíli se otevřelo už i dost SG. Kampaň bude trvat ještě 10 dní.

https://www.kickstarter.com/projects/giochiuniti/pathfinder-arena/description

Kompetetivní záležitost, co mi ale nepřijde jako jen čistá vybíjená mezi hráči, sbírají se vítězné body za poražení monster nebo jejich přesměrování na protihráče, díly mapy by hráči měli mít možnost posouvat/otáčet. Má jít o asymetrický enginebuilding, sbírání tokenů, levelování hrdiny. Souboj bezkostkový :-) Nicméně blíže jsem pravidla nestudoval.

Cenově mi to nepřijde přepálené. 40 EUR základ se standees, plus 27 EUR pošta s VAT je celkem na KS slušné. Verze s minis už pak leze podstatně nahoru, jsou možné různé varianty - se standees, s minis, s rozířeními, bez nich atd.

Možné vyzkoušet i na TTS: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2663893091

 

3.12.2021 10:56:58

Mně to přijde pěkné, ale dost to krvácí, posledních pár dní je velký odliv backerů. Systém je docela jednoduchý, hrdinové se zdají opravdu hodně odlišní. Standee pledge na začátku vůbec nebyl, to bude asi klasická retail verze, možná se tedy vyplatí počkat.

4.12.2021 01:18:50

Hry tohoto typu potřebují vybrat výrazně vyšší sumu, aby se toho odemklo dost na to, aby to obhájilo svoji cenu. Vybraných 140k je prostě málo. S tím kontrastují předražené jakože expanze. Velkou záhadou jak moc ve vyplatí poštovné ve skupině, když to poštovné obsahuje i VAT (ze hry a poštovného). V základním standee pledge za 40 E je 26 stojánků, v basic masteru za 85 je 38 stojánků + poštovné + VAT..pledge s miniaturami jsou cenový úlet, ve zbytku jsou tam hlavně žetony a malý herní plán. Udělal bych cancel kampaně, přecenil to, oddělal 150 druhů pledgí, dal jiný goal na zafinancování a zkusil znovu. Takhle se až poslední den kampaně ukáže, jestli o tom má vůbec smysl uvažovat. Připomíná mi to dungeon twister.

4.12.2021 08:50:36

Koukal jsem na ten dvouhodinovej gameplay a herně mě to nepřesvědčilo. Celou dobu se pořád ptali na pravidla a něco dohledávali. Můžu tohle, můžu tamto? A ve výsledku to nějak nefungovalo plynule, elegantně. No zkrátka zajímavý nápad, ale spousta neintuitivních minipravidel a možná zbytečná komplexnost ze hry dělá něco jiného, než řachandu v labyrintu. U takové hry se chci bavit a aby tak nějak fungovala plynule a intuitivně a já nemusel pořád dohledávat detaily v pravidlech. Prostě vysvětlim a hrajem. Jo a nechci vidět, jak dopadnou ty dílky po pár hrách neustálého šoupání, vyndavání a otáčení. Jestli je to obyč karton, tak to bude noční můra pro lidi, kterým záleží na stavu jejich hry. Navíc fakt ta kampaň působí chaoticky a nevýhodně. Za mě velikánskej pass.

4.12.2021 11:36:09

Já jsem rád že jsem šel do Arena the Contest (+ Tanares Adventures). Kromě čisté arénovky to má i příběhový/kampaňový mód. Nedokáži porovnat složitost pravidel s Pathfinder, ale Arena má poměrně jednoduchá pravidla a přitom slušné taktické možnosti.

4.12.2021 12:36:47

Ona to není vlastně arénovka. Hráči na sebe nemohou útočit, útočí se jen na potvory. Body člověk získává za zabití potvory, způsobení zranění ostatním hráčům (potvora útočí na konci každého kola hráče, jak je možné posouvat dílky arény, tak se protihráči mohou dostat do rány) a levelováním. Pravidlově je to opravdu jednoduché, jediná speciální pravidla mají potvory, to byli asi natvrdlí, že se pořád ptali.

8.12.2021 09:30:03

Vybíráme z Bazaru

Mansions of madness 2 Komplet eng / cz preklad
Mansions of madness 2 Komplet eng / cz preklad
Akt. cena: 690 €
Končí za: 14 dnů

Offcanvas