Kingdoms of Akandia "The Seven Realms"

Zdravím,

včera začala kampaň na Kingdoms of Akandia "The Seven Realms".

Podle mě se jedná o zajímavou gamesu a alternativu k naší Euthii (jejíž prozatímní osud známe) - Průzkum herního plánu, levelování postavy a získávání předmětů, schopností,…, souboje s neutrálními monstry i s bossy.

Co vy na to? Zatím jsem nesledoval gameplay ani jiné podrobnosti. Kampaň by taky potřebovala trochu popostrčit - rozjezd pomalý.

Honza z F-M city

18.5.2022 14:18:23

Mně se to na první pohled líbí a vypadá to jako solidní rodinná hra. Navíc čistě kooperativní. Taky to vnímám tak trochu jako náhradu za Euthii, resp. její původně ohlášený nový kooperativní mód a oznamované více příběhovější kooperativní scénáře s událostmi.

Zároveň mi to přijde trochu říznuté i Legendami Andoru (další oblíbená rodinná hra).

Jedná se o skupinu nadšenců, pro které má kickstarter opravdu smysl (a pro které byl určen).

Zajímavé je, že se netají s pokračováním, tuto hru berou jako první epizodu.

19.5.2022 08:56:00

Mám to zatím backnuté s Early Bird. Uvidím později jestli to nedropnu.

Taky vám přijde, že si fo Euthie drobet kopou ve FAQ?

 

Link na kampaň by se mohl někomu hodit

https://www.kickstarter.com/projects/kingdoms-of-akandia/kingdoms-of-akandia-volume-1-the-seven-realms/

19.5.2022 10:02:10

To nekopou, docela dost her restartovalo kampaně. Euthia byla výjimečná v tom, že už za sebou měli úspěšnou kampaň stejné hry (ale i to se už stalo). Spíš mě štve, že tím přiživují drama kolem “skutečných” finančních cílů. Má to být minimum, za kolik se to dá vyrobit s nějakou rezervou? Nebo tolik, aby se člověku aspoň částečně zaplatila práce? Zároveň všichni ví, že projekty, které finančního cíle nedosáhnou rychle, tak strádají a přesto do toho tepou (třeba Deskofobie).

Ale ke hře - přijde mi, že tam je příliš mnoho věcí - dostat to na stůl a ze stolu bude trvat nemálo času. K Euthii bych to moc nepřirovnával, ta byla výjimečná svou kompetetivností. Chci-li čistě kooperativní zážitek a otevřený svět, nabízí se Sleeping Gods, Zerywia nebo co budou Arydia, Malhya, Isofarian Guard. Úplně jako rodinná hra mi to nepřijde, je tam hodně věcí, co musí člověk hlídat, rozmýšlet. 

Ty kostkové souboje mi připomněly Assault on Doomrock - pravidlově podobně náročné, ale mnohem kompaktnější (tzn. rychlá připrava a sklizení), když bude člověk brát místa ve fázi dobrodružství jako pozvánku k vyprávění příběhu, tak i hodně RPG. Nejsou tam žádně mini (lze ale použít z jiných her, které se váli doma:-)), půjde to rozdělit na hodinové bloky, což je s děckama akorát. 

19.5.2022 11:43:56 | Upraveno autorem (porovnej)

Tak kampaň taky zrušili.

Prý to zkusí ještě jednou, snad v srpnu - chtějí restruktualizovat stránku kampaně a udělat to celé čitelnější, některé věci pozměnit…

19.5.2022 21:09:09

Vybíráme z Bazaru

Alhambra 3. rozšíření
Alhambra 3. rozšíření
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas