Kingdoms Forlorn: Dragons, Devils and Kings

Dnes na KS spuštěno delší dobu očekávané Kingdoms Forlorn: Dragons, Devils and Kings.

Základní pledge 139 EUR, elite pledge 221 EUR.

VAT by měla být zahrnuta v ceně, poštovné 27-39 EUR /podle státu a pledge/

Early Bird 2 miniatury na prvních 24 hodin, opičí Ser a Princezna Slawia.

Plánované dodání leden 2024

V tuto chvíli již bezpečně zafinancováno, ale co se dívám, tak z cca 1400 lidí /v době, kdy to píšu/ je cca 300 pledge za 1 EUR /aby zjevně lidi měli nárok na EB a pak se rozhodli/

SG - jak denní odemykání, tak i podle vybraných peněz /to je s dost velkými rozestupy/

Podle FAQ zatím není žádná zmínka-potvrzení na retail.

Hra bude jen s miniaturami, standees podle FAQ ne.

 

A odkaz na kampaň: https://www.kickstarter.com/projects/kingdomsforlorn/kingdoms-forlorn-dragons-devils-and-kings/description

15.2.2022 19:53:34

Jo to jsou tvůrci Aeon Trespass.. no tak to v žádným případě.. ;)

15.2.2022 21:36:15

Já jsem si zatím přihodil kvůli EB, ale že bych z toho nadšením skákal, to se říct nedá. Nějak se mi nelíbí grafický styl, ani ty miniatury. Musím si projít nějaký gameplay, jaké je to po příběhové stránce a doufám že se k tomu vyjádří King of Average, z recenzentů má pro mě asi nejbližší vkus.

15.2.2022 22:34:08

Taky z toho neskacu do stropu. Pribeh na 100 hodin plus kampane nema sanci normalni smrtelnik odehrat, obsah zakladni krabice slaby. Plusem je zajimavy vizual , postavy a silne soulsova atmosfera…nahozen eb kvuli bonusu a na konci se uvidi. Stretchgoaly to za tech 20 dni pekne nafouknou… Jinak, jeste porad se letos chysta Sankokushin, podobny styl (pruzkum x vyvoj postav x bossove a to vse v japonskem settingu)

15.2.2022 23:32:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Zatím jsem také dal pledge kvůli EB a během týdne si to asi přijdu a zhodnotíme, zda to má smysl.

@Azalin jaky je problém s AT:O? Já to backoval a neprijde mi to nějak problematické. Ale pravda, že ta pravidla co nedávno posílali, jsem nečetl.

16.2.2022 01:06:28

@Pepsson myslim, ze pribeh 1 postavy je na cca 30h(u popisu rozsireni pisou 20-30).Ale ma to mit v zasade nekonecny endgame, kdy muze clovek objevovat dalsi tajemstvi.

Zda se, ze trochu vyresili problem epickych pribehovych her, kdy jeden cte pribeh pro vsechny, ostatni poslouchaji. Tady ma kazdy svuj pribeh, co si cte sam, a pak je spolecna cast, kdy se potkaji. 

Jinak cenove mi to prijde hodne vysoko. Ty nepratele by meli mit vice variant(otazka, jak zasadne odlisnych), variabilita by teda mohla byt vyssi, nez se zda. Bohuzel Sankokushin se myslim cenove vseobecne ocekava 2-3x vic.

16.2.2022 08:59:31

Musím říct, že mě to naštěstí nechává chladným … ačkoliv jsem se na kampaň těšil.

Variabilita bude s odemčeným obsahem určitě vyšší, zatím to vypadá, že jednotlivé SG přidávají další obsah spojený s novými mechanikami.

K S5S bych řekl, že cena bude v základu podobná. Autoři na fóru BGG uvedli, že chtějí udělat hru dostupnou (samozřejmě pokud bude chtít člověk All-IN, je to úplně jiná, ale to bude i v případě KF:DDK).

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

16.2.2022 10:25:09

Byť jsem to nahodil, tak se víceméně přidám k ostatním. O té hře jsem moc neuvažoval, jednak další monstrozní XYZ hodinová záležitost /těch ve skupině máme už dost a další na cestě/, úplně mne neoslovil ten vizuál sice zajímavého, ale na mne trochu podivného fantasy. 

Muselo by u podobné hry jít vyloženě o WOW efekt a ten tady nemám.

A hlavně, mám AT-O a ono to bude hodně podobné, byť v něčem asi i vylepšené.

Cena je taky vyšší, ale to je bohužel trend, se kterým se těžko něco udělá u podobných věcí, naopak, ještě to půjde nahoru /protože výroba, doprava, pošta/.

Jinak ohledně tvůrců někdo zaznamenal nějaký problém? S ATO mi přijde, že komunikují v pohodě, člověk ví celou dobu, co se děje, je to sice už rok zpožděné, ale na konci března/začátkem dubna mají nakládat, ta hra dorazí. 

16.2.2022 10:52:25

@umma no, ja naopak slysel, ze allin Sankokushina ma byt kolem 250 dolaru

16.2.2022 13:22:27

na to že několikrát uvedeno jako most anticipated KS 2022, tak mohli udělat aspoň pořádnou grafiku.

Vizuál kampaně děs.

Atraktivita komponentů, miniatur, téma …  slabé nebo mě neoslovilo.

Myslím že jsou na výběr podstatně lepší hry než tato … tím to nikomu nehaním.. 

16.2.2022 17:02:42

Já jsem si to nechal, SG to opravdu hodně rozšířili. Jak ATO nebylo vůbec pro mě, jelikož jsem tam viděl příběh, jež se způsobem zaznamenávání voleb dost odosobní, a taky plno balastu (podotýkám pro mě, nemám čas hodiny přesouvat karty ve výzkumu, rozhodovat se a zaznamenávat v dalších systémech). Pokud tu hru člověk nemůže mít permanentně rozloženou, tak myslím, že se kampaň neúměrně natáhne.

Tady mi to přijde lépe vymyšlené - vzali si soubojový systém, který mi přišel opravdu zajímavý (zkoušel jsem na TTS), příběh je osobní na snesitelnou dobu cca 30h, hráči sdílí společný svět. Líbí se mi, jak objevováním té mapy každý rytíř posouvá svůj příběh, z těch prezentovaných jsou každý jiný. Volbami může v příběhu dojít k interakci a vzniku vztahů mezi rytíři, to je super, jen to v sólu ztrácí dost potenciálu. Také to oproti mému předpokladu bude kouskovat hru, kdy ostatní musí chvíli čekat, než si člověk dočte a volbu provede, jelikož to může ovlivnit i hru pro ostatní. Ale nemusí to číst nahlas, zároveň může opravdu číst více lidí najednou, když na to nastanou souběžně podmínky. Údržbu po hře si může každý řešit sám, příběh se také hned větví.

Jsem zvědavý, jak zvládnou různé úrovně hráčů (implicitně by se mělo jt připojit k jakékoli skupince) a průchod kampaní, když se člověku nedaří. Zatím se zdá, že po prohře člověk dostane menší odměnu a nějaký postih, mohlo by se to nepěkně nabalovat. Také není úplně jasné, jak bude probíhat interakce s ostatními královstvími, v DEMU všichni začínají v tom základním, příběh je na to vázán a jinde s jiným bossem by nedával smysl.

Jinak styl jejich komunikace (respektive jejich šéfa) mi dost nesedí, jsou tam marketingové polopravdy a klišé. Snad aspoň ty hry dopadnou dobře.

12.3.2022 10:09:31

Vidíš, u mě je to naopak. Na ATO se těším, ale Kingdoms Forlorn jsem pár dnů před koncem úplně zrušil. Trochu jsem si pročítal tu preview kampaňovou knížku, ale nějak mě to neoslovilo. K tomu spousta zbytečných miniatur co budou jen zabírat místo (standee-only verzi bych ještě možná rozmýšlel), děsný vizuál a takový atypický až fantasmagoristický fantasy svět. Suma sumárum - za mě jsem naprosto s klidem pledge zrušil a těším se na jiné příběhovky - letos má na kickstarter jít ještě např. Thorgal, kdo zná komiks ;-)

12.3.2022 22:15:17

Me prave vizual zaujal, oslovilo me, ze pribeh a ukoly kazdeho rytire byly uplne, ale uplne jine a take by tam melo byt minimum udrzby. ATO mi systemove prislo jako pocitacovy XCOM, coz je super hra, ale nevim, jestli to chci hrat s kartickami. O neco podobneho se myslim pokousi i ISS Vanguard, tam mi prijde, ze jsou si vedomi, jak ta udrzba muze byt pruda a resi to. U ATO plno tech udrzbovych systemu nebylo ani soucasti dema, tak snad se jim to rozumne povede.

KF mi take prijde dost unikatni a nepujde do retailu, narozdil od Thorgala ci novych Sleeping Gods (Thorgal by zaroven diky Portalu mel byt v pohode v Evrope dostupny). 

13.3.2022 18:12:10

Vybíráme z Bazaru

Divoká Serengeti, nová ve folii
Divoká Serengeti, nová ve folii
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas