Kickstarter platba Kč

Včera se mi stalo, že mi peníze strhli v Kč (ve špatném kursu) a ne v USD nebo v Eurech. V nastavení to nevidím. Máte někdo podobnou zkušenost.

20.5.2021 06:53:20

Pokud máš účet v CZK, tak ti vždycky banka strhne částku v CZK, přepočtenou z původní měny jejím aktuálním prodejním devizovým kurzem. Detail částky v cizí měně bys měl vidět v bankovnictví u té transakce.

--------------------------------------
"Feet first into hell" - ODST motto

20.5.2021 08:16:39

Přímo z KS se mi to nikdy nestalo, tam se vždy strhávala měna ve které daný KS probíhal. Jak psal TwomblyCZ, vždy se to nakonec přepočte ve tvém výpisu na koruny, ale předpokládám, že to nemyslíš.

Jiná věc ale může být Pledge Manager po KS. Pokud ten používá např Paypal, tak tam se musí zvolit způsob platby a tam, pokud se nechá nastavené, že to jde kurzem Paypal (který je BTW hrozně špatný), tak je platba zprocesena čistě jako CZK, protože banka dostává požadavek na CZK.

20.5.2021 09:16:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Právě normálně mi kickstarter strhne přímo eura nebo dolary podle toho v čem je projekt. Tady konkrétně https://www.kickstarter.com/projects/archonstudio/dungeons-and-lasers-third-edition mi to vzalo rovnou Kč.

20.5.2021 09:30:34 | Upraveno autorem (porovnej)

@Čindi KS mi zatím strhával peníze vždy v měně projektu - to se samozřejmě vždy přepočítalo do českých korun, jelikož na účtě jinou měnu nemám (obecně má každý účet primární měnu, do které se všechny požadavky přepočítávají - eura a dolary často podle kurzu banky, ostatní měny se nejdřívě převedou do jedné z těch měn podle kurzu vydavatele karty a pak kurzem banky - záleží na bance, jak to má)

20.5.2021 10:23:37

@ Čindi Dle KS to budou vždy strhávat v měně projektu - https://help.kickstarter.com/hc/en-us/articles/115005126634-I-pledged-to-an-international-project-What-currency-will-my-pledge-be-collected-in-

20.5.2021 10:27:42

Jak psal winring, tam by mohla být asi zrada v Paypalu, protože ten všechno vykáže v CZK a přepočte si to svým krutokurzem se započtením jejich provize za službu (takže rozdíl mezi kurzem Paypal a kurzem banky může být klidně i 1 Kč na EUR/USD a více…).

Platil jsi to klasicky platební kartou nebo přes Paypal? Já za posledních pár měsíců podpořil 3 kickstarter kampaně a krom jedné, která mi z nějakého záhadného důvodu nechtěla vzít kreditku od MasterCard (přitom ty 2 další jsem hradil bez problémů přesně tou samou kartou) jsem na žádný problém nenarazil. Vždy strženo v CZK dle měny účtu kurzem banky ale s viditelnou částkou v původní měně ze které to bylo přepočteno, nikdy čistě v CZK.

--------------------------------------
"Feet first into hell" - ODST motto

20.5.2021 11:10:42

Taky se mi ještě nestalo, že by si přímo KS strhl platbu v jiné měně, než v té, která je primárně nastavená u projektu. Platím kartou, na kteoru mám navázány účty ve více měnách a pokud je primární měna dolar, euro, libra, tak se to strhne z příslušného účtu bez přepočtu, pokud je to měna, ve které účet nemám, tak se to dle nastavení strhne a přepočítá do jiné (primárně mám koruny). Ale tyto přepočty a kurz je už otázka banky. Kickstarter není nějaká měnová instituce, nemá nějaké kurzovní lístky, apod., takže si nemůžou jen tak říct, tak dnes dáme euro za 30 a strhneme jim to v indických rupiích ;-)

20.5.2021 13:22:06

Vybíráme z Bazaru

Mars: Teraformace
Mars: Teraformace
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas