God of War The Board Game

God of War The Board Game is a cooperative dungeon crawler for 1-2 players filled with epic fights and puzzles! It also features a unique combat and leveling system based on the bonding of characters and cooperation. Take on the role of Kratos and Atreus, following a series of adventures that imagine scenarios during the years between God of War (2018) and God of War Ragnarök as Fimbulwinter descends on Midgard.

God of War The Board Game by CMON - Gamefound

Brzy se má spustit kampaň! 

 

16.3.2024 05:37:55

Mají mou pozornost. Zombicide pro kednoho- dva hráče zní dobře. Osobně doufám, že tam nebude moc angličtiny, ale můj tip je, že tam bude hodně příběhu a v tom případě to není pro mě.

16.3.2024 17:01:53

@chubbop Zombicida? První co se mi podle toho popisu vybavilo tak god of war card game v jiné grafice.
 

 

 

16.3.2024 18:17:16

Pokud to bude v cz tak možná podlehnu ale v aj. do toho nejdu. 

16.3.2024 19:32:23

@czechImenhotep Já to tak trochu chápu. CMON ty hry dělá podobně. Zážitek z GoW by měl být kosení hromady nepřátel a boss. Možná bude dobrým připodobněním i Bloodborne. Bohužel s karetní hrou zase tolik zkušeností nemám.

@kosibratr Jestli bude česky tak třeba jenom základní krabice. Z minulosti víme, že mnoho rozšíření počeštěno nebývá a je to škoda.

16.3.2024 20:22:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Follow

16.3.2024 20:23:40

@chubbop Cmon naštěstí nedělá jen zombicidy. Další něco jako zombicidou je kampaň na The Dead Keep Tím, že je to v licenci, tak na ně dohlíží sony a ti by jim jednoduše zatrhli rozjet souběžně ještě jednu zombicidu. Jinak jsem šmějdil všude možně a o herních mechanikách nic konkrétního zjistit nelze. Jedině lze spekulovat podle exclusive balíku akčních karet za follow, že prim by mohly hrát karty, jinak by tam byla nějaká figurka monstra. V nejbližších týdnech se jako vždy dočkáme traileru se záběrem na hru a budeme moudřejší.

17.3.2024 22:04:33

@czechImenhotep V tvůrčím týmu na být Alex Olteanu (#Příval temnoty 2: Plameny pekelné ), Fabio Cury (#Marvel Zombies: A Zombicide Game ) a Leo Almeida (#Masters of the Universe: Fields of Eternia ). Všechny tři hry jsou dungeon crawler. Hrdinové proti hromadě nepřátel. Dobře, možná je přirovnání k Zombicide moc přímé, když tam třeba místo kostek budou karty, ale něco na ten styl je jasné. Hromady plastových nepřátel a bosů se přímo vybízí.

Každopádně rád se nechám mile překvapit nějakým teaserem, jak už jsi zmínil.

17.3.2024 23:03:33

CMON - God of War: The Board Game Design Diary 1 – The Game’s Lore – By Alex Olteanu

Our game imagines scenarios during the years between the events of God of War (2018) and God of War Ragnarök, as they endure the trials of Fimbulwinter. Their journey is one of survival, training, and the forging of what is believed to be an unbreakable bond. This board game invites players to step into the shoes of Kratos and Atreus, facing the challenges of a world enveloped in snow and bracing for Ragnarök.

5.4.2024 22:40:37

@mart  Jediný kdo má radost při čtení těchto preview od CMON jsou zenoví budhisté. Tohle je bezobsažná prázdnota jak vyšitá. Svým způsobem je to umění stvořit takto dlouhý blok textu, ze kterého se nedozvíš vůbec nic. 

6.4.2024 12:21:17

@czechImenhotep krásně řešeno. Při studiu jsme tomu říkali umění “oplechovat hovno” :-D

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

7.4.2024 17:03:59

CMON - God of War: The Board Game Design Diary 2 – From Screen to Tabletop – by Patrick Fernandes

For the first one, in the video game, every time you defeat a monster, a lot of rewards pop out of it. Health crystals to restore Kratos’ Health bar, Rage crystals to allow him to use his Rage special abilities, and many more. Also, you never know what you are going to receive or in what quantity. So, our tabletop take on representing this was to create a Reward Die that a player would roll after they defeated a monster, possibly obtaining a different reward every time they roll it.

10.4.2024 08:18:01

Odpočet běží…

jestli jsem dobře počítal, tak to vychází na středu 17.4. v 21:00

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

11.4.2024 16:19:55

CMON - God of War: The Board Game Design Diary 3 – Menace Track and Synergy Track – by Fabio Cury

As the game progresses and the track advances, our heroes will be able to add new cards to their action deck, increase their hand limits, and level up. When the latter two happen, the heroes must choose whom amongst them will increase their hand limit or who will level up, as these rewards are few and hard to come by. This makes for very interesting decisions between the heroes as they must decide who needs what the most!

 

12.4.2024 23:29:50

Nové updaty rozhodně lepší, než-li ten první. Zatím to vypadá zajímavě :-) Budu brát minimálně základ, kdyby se chtěl někdo přidat a ušetřit na poštovném

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

13.4.2024 12:16:43

Tohle je pocitová záležitost a spekulace..karty akcí (bonus za follow), figurky, track na omezení času partie, levelování na přidávání nových karet, vypadá to na lehký deckbuilding, hand limit…nějaká variace na bloodborne board game?

14.4.2024 00:00:53

CMON - God of War: The Board Game Design Diary 4 – Skill Trees and How to Use Them – by Leo Almeida

Each character’s skill trees offer a diverse array of options tailored to various playstyles and preferences. Whether you favor a defensive approach with Kratos, seeking to master the art of blocking, or prefer an aggressive strategy focused on enhancing your offensive prowess or harnessing the raw power of Rage abilities, there’s a skill tree to suit every taste.

 

16.4.2024 17:10:03

@mart dojmy ze včerejšího streamu? Jako stále do toho hodlám jít, ale můj dotaz na sculpted bases vyignorovali…takže asi nebudou?

A mrzí mě, že zde nebude propojení scénářů do kampaně (to bych čekal, že se ale objeví fanouškovská varianta časem).

Inu, uvidíme večer a v průběhu kampaně. Herními mechanikami je to za mě zatím v pohodě :-)

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

17.4.2024 07:56:39

@speett Myslím si, že nebudou. Nejsou ani na videu, ani jinde. Je to hra v licenci, takže vše co pustí musí někdo nejdříve schválit a nedávalo by smysl, aby to měli odchylně na propagačních materiálech a ve hře. První dojem je takový, že hra bude dělaná tak aby odsýpala. Přiznám se, že konkrétně neznám god of war ragnarok. Hádám že jim nikdo nedovolí jiné než ty 2 hrdiny (rozhodně ne oblíbenou záplavu hrdinů k ničemu) a doufám, že plast budou tedy tvořit výhradně nepřátelé, příp. terén. Zahoď kartu, abys namísto útoku udělal pohyb/blok. Některé karty na sobě mají “starting deck”, tak by se nabízelo, že půjdou vylepšovat. Dočetl jsem se o variabilitě vývoje postavy, ale podle popisu to asi až tak úplně žhavé nebude. Docela by mně zajímalo jestli hrdinové budou mít i alternativní desky se základními schopnostmi. Ta mechanika vypadá fajn, ale nepřipadá mi že by ustála allin za 10k. První věc co mně po shlédnutí traileru napadlo byl Anastyr. Tam také hráči správnou volbou schopností kosili řadáky jak osivo než došli k bossovi. Na tom systému se mi líbí, že pokud jsou ty útoky aktivované kartami tímto způsobem, tak ten útok může být silný jak chce, ale prostě na něj musí padnou zdroje=karty. Čili žádné naprasení a chrst kostkami a boss padá v jednom kole k zemi. Docela by mně zajímalo jak to bude s tou spartan rage. Pokud by se ta ultimátka kratose spustila automaticky po přetečení toho sloupce, tak by se musel občas vyhýbat zabíjení nepřátel tak aby se spustila až ve vhodný okamžik.

Celkově cokoliv od cmon v licenci mi přijde lepší než bez ní. Budou muset držet jednotnou stylizaci figurek, ne že na tom bude vidět, že je vymýšlelo několik lidí; nebudou tuny hrdinů; figurky nebudou rádobyvtipně reprezentovat nějaké postavy z 50filmů nebo tak něco; nebudou tam zombie (kdyby měli tu možnost, tak je tam zaručeně dají); hra bude dělaná pro dva a nebude se jako tvářit, že je pro jiné počty při ignoraci škálovatelnosti podle počtu hráčů; nedovolí si nějaký extraojeb. 

17.4.2024 11:24:18 | Upraveno autorem (porovnej)

@czechImenhotep Jenom pro pořádek (snad na nic nezapomenu) ve hrách mobky jsou (jakože narážka na zombie), lezou ze země a tváří se nemrtvě. Co se postav týká už v traileru na konci byl Kratos jako sparťan, takže možná půjdou do více variant. Nezapomínejme taky, že ve hrách je hodně support postav. Třeba trpaslíci. Očekávám, že budou také jako hratelní hrdinové.

17.4.2024 15:49:19

…a je to tady, kampaň se právě rozeběhla: 

God of War: The Board Game by CMON - Gamefound

Potrvá 15 dní s cenou začínající na necelých 70 Euro za základní box bez v kampani přislíbených bonusů. 

17.4.2024 21:04:32

Padá gamefound. Něco si přejme. Samozřejmě ta základní pledge za 70 dolarů, ne euro, bez SG nebude dávat smysl, takže za  90. (90+45?)x1,21=164=+-3750 Kč s poštovným a daní + nějaká ta obligátní velká expanze.

Kup za 70 a ušetři 20 nebo kup za 90 a ušetři 110. A to ještě není vše Horste!

V chatu frčí nadávání na poštovné. Dívám se do tabulky. Němci, Briti, USA i my máme všichni velice podobné poštovné. No tak to se strhne opravdu řev. Němci dokonce nejsou ani uvedeni extra. Tak to je maximální drzost. 

Zatím to klukům na jejich poměry solidně drhne. Ještě ani není zafinancováno.

EDIT:Oni normálně otevřeli day 1 a day 2 SG ještě před zafinancováním. No to jsem ještě neviděl. Sleduji kamaně CMON od jejich první pravidelně a typický přístup je jakýkoliv problém buď odignorovat nebo nejméně 3 dny dělat mrtvého brouka. Že by jim někdo ze SONY koukal přes rameno?

17.4.2024 21:38:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Vskutku zajímavé to je. Mám pocit, že CMON krapet mění marketingový přístup a trochu mě děsí, kolik toho mají teď rozjeto naráz. 

Na druhou stranu, v jejich případě to jsou hotové hry, které stačí už jen vyrobit. Myslím si, že druhý Trudvang si raději sami odpustí.

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

17.4.2024 22:36:18

@speett Trudvang? Máš na mysli ten pokus o ojeb, kdy do základní krabice nedali skoro nic a jako to odemykali ve Sg až po 3 dnech řevu kdy jim došlo, že tohle fakt nikdo nesežere, přehodili výhybku. 

17.4.2024 22:39:34 | Upraveno autorem (porovnej)

@speett Mě docela zajímá jak se jim povede na Gamefoundu. To že není zafinancováno je jedna věc. Ale pokud vím tak GoW je jejich první Gamefound od přechodu z KS. Každopádně já do toho nejdu. Na mě je tam hodně angličtiny.

17.4.2024 23:03:36

Vybíráme z Bazaru

My Monopoly (vytvořte si vlastní hru)
My Monopoly (vytvořte si vlastní hru)
Akt. cena: 280 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas