Onw

Doomlings - názor?

Uvažuji o backnutí, mám rád takové kratší zábavné a strategické hry, a předpokládám, že to bude trvat, než se to po KS dostane sem. Nikdy jsem ale nic nebackoval, jaký máte na tuto hru názor vy? Je tam něco, co by vás odradilo?

https://www.kickstarter.com/projects/2028783415/doomlings/description
26.3.2021 10:27:17

zrušil jsem

Měl jsem backnutu černou krabici, ale pak jsem zrušil. Na KS stránce ani nezveřejnili pravidla hry a podle popisu mi poměr cena/výkon přišel slabší. Navíc je to jejich první projekt a podle toho, co tam píšou, mi přijdou jen jako nadšení amatéři a bojím se, aby hra vyšla. Případně si ji zakoupím později.

26.3.2021 11:58:21

Doomlings - názor
Zrovna pár dní zpátky se mě kolegyně ptala, co si o tom myslím. Tady transkript mého názoru:

"Prošel jsem tu kampaň. Vypadá to hodně jednoduše a hodně náhodně. Bál bych se king-maker efektu a toho, že někdo u stolu bude počítat a optimalizovat. To by mohlo při takovém počtu karet trvat a ostatní se u toho budou nudit, protože nebudou mít co dělat.
Připomíná mi to Unstable unicorns, kteří jsou podle mě dost slabí. Ale zase je pravda, že tohle se vyhlo té nejproblematičtější mechanice v jednorožcích, což je ukončení hry, až má někdo určitý počet jednorožců. To znamená, že se hra jednorožců může pěkně protáhnout. Tady je pevný konec hry po určitém počtu kol, což je u takové hry lepší. Hodně bude záležet na tom, jak budou vyrovnané karty, ale už teď mi připadne, že jsou některé významně silnější, takže kdo je přibere, bude mít výhodu.

Na té kampani mě zneklidňuje pár věcí:
1. Žádné review od významnějších deskoherních channelů, jako Dice tower, MvM, Shut up and Sit down, atd. Jsou tam reviews jenom od nějakých, o kterých jsem nikdy neslyšel.

2. Poměrně vysoký shipping a ještě navíc k tomu bude potřeba zaplatit VAT. Takže počítej s tím, že za 25 USD hru zaplatíš +14 USD poštovné + 5-8 USD VAT (nevím, jestli ho budou počítat před nebo po poštovném). Takže za 25 USD hru zaplatíš dvojnásobek a můžu říct, že mi nepřipadne ta hra adekvátní tomu, že bych za ni byl ochoten dát 50 USD. Pokud bys šla do 45 USD pledge, tak to vyjde líp, protože poštovné je stejné, ale VAT se zvýší.

3. Tím ale narážíme na další problém. O těch rozšířeních tam nepíšou v podstatě vůbec nic, ale v přehledu komponent je základní hra 150+ karet a s rozšířeními je to 200+ karet. To znamená, že za základních 150 karet platíš 25 USD a za dalších 50 karet platíš 20 USD navíc (+VAT), což je trošku moc. Tohle je ale celkem standard, rozšíření jsou vždycky předražené, protože na nich je největší výdělek.

4. Není to KS exclusive a tím pádem se to bude pak volně prodávat v obchodech. Jelikož bys v retailu takovou hru za 50 USD neprodala (na takovou hru to nezní moc konkurenceschopně), cena v retailu bude určitě nižší. Takže pokud Ti nevadí, že nebudeš mít pár exkluzivních karet a nechceš to brát s rozšířeními, tak bych počkal na retail. S rozšířeními nedokážu posoudit, protože nevím, jak je chcou distribuovat do retailu, jestli všechny najednou nebo po jednom. Cena se pak bude odvíjet od toho, ale i kdyby byly dohromady, tak to pod 20 USD stejně asi nepůjde.

Takže pokud tu hru chceš, osobně radím počkat na to, až bude v obchodech. Má to dvě výhody - budeš si moct přečíst finální review nebo si ji i zahrát před koupí a pravděpodobně ji dostaneš levněji :-)"

26.3.2021 12:58:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Onw

Kadaver
To zní rozumně, počkám na retail, děkuji moc :)

26.3.2021 19:45:17


Moc se mi to líbí, hlavně artwork, skoro bych to backoval, ALE:
bojím se rozšíření, nic tam o nich není,
Cena mě trochu štve, je to hodně za takovou drobnost,
Hratelnost bude náhodná a není z toho poznat jestli to je ok a zábava, nebo prudérní shit. Tak to asi oželím s těžkým srdcem.

31.3.2021 12:06:52

Vybíráme z Bazaru

The King is Dead (ENG)
The King is Dead (ENG)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas