Divinity Original Sin

Pro fanoušky počítačové předlohy.
https://www.kickstarter.com/projects/larianstudios/divinity-original-sin-the-board-game/description
21.11.2019 11:15:54

Proč mi to dělaj?
Takhle umřu hlady! Ale to asi ležet nenechám...

21.11.2019 11:21:14

...
Další velice zajímavá fantasy příběhovka...

Ale proč se toho letos na KS vyrojilo tolik ?
A proč jsou tady ty miniatury ? Vždyť tady absolutně nedávají žádný smysl, akorát hra stojí 2x tolik...

21.11.2019 19:25:57

Mike
Proč bych jako výrobce nedal navíc něco co mě bude stát x, abych pak celý produkt neprodal za 2-4x víc, než bez nich. Navíc pokud budu mít jistotu, že to přitáhne ještě víc zákazníků.
Myslím, že to bude ten důvod.

Jdu zjišťovat, o čem to je. Mám zálusk na Tainted Grail, až ho vydá Albi, ale podívám se co obnáší tato hra. Nejsem typ, co chce doma 5 her, jejichž herní doba končí někde v důchodu. Musím vybírat pečlivě :)

Příjde vám u Divinity něco inovativního, jiného, u čeho byste si řekli "Jo tohle by za to stálo"?

Jinak u cenovky souhlasím s náznakem Dundeeho. Je to ranec - předpokládám, že licence.

21.11.2019 20:39:10

...
Jako najít dnes něco inovativního u hry asi už moc nejde, přijde mi, že všechno už tu někde bylo, jde o to, jak ty nápady vykradené z jiných her nová hra zkombinuje a případně vylepší.
Já mám slabost pro příběhové gamebooky a tohle je kooperativní gamebook pro více hráčů s mechanikami (boj, iniciativa, předměty, slabosti, žetony stavů), které tu už v nějaké formě byly, ale které rozhodně neurazí. Co se mi líbí jsou karty prostředí (které zlepšují pocit ze hry), možnost libovolně procházet světem s jakýmsi legacy prvkem, kdy rozhodnutí mají vliv na další průběh hry, některé sekce se mi např. uzamknou. V jednom průchodu prý odhalím 25% příběhu.

Ale přijde mi, že i ta základní verze je předražená na to co v ní je. Stretch goaly jsou vesměs o figurkách. A ty jsou tady fakt jen pro parádu. Holt kdyby udělali čistě standees verzi hrdinů (a potvory miniatury nepotřebují vůbec), tak na tom asi tolik nevydělají...

EDIT: Nejsem si jistý, jestli tam bude i dost příběhu. Ta kniha příběhů je malinká knížečka (jestli to není jen prototyp) s pár odstavci na stránku. Píší tam 120+ stránek, ale nikde se nechlubí počtem slov, ve stretchgoalech nikde není rozšíření příběhu.
A právě aktualizovali poštovné - 36$ za základní pledge... Hmmm tak už to s klidným srdcem nechávám plavat... Tainted Grail, Oathsworn i AEON toho dokázali příběhově nabídnout více a s lepší cenou vzhledem k obsahu...

21.11.2019 21:22:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Divinity

Spousta padnych argumentů, ale bohužel toto je v kategorii, "tady máte moji kartu, vemte si co chcete". Hráli jsme hodně pc verzi a je to bomba, a teď deskovka? No já se prostě picnu :)

Doufám, že toho moc nepribude, kdyby byl nějaký group pledge na poštovné, tak jsem pro cokoliv:)

24.11.2019 14:59:54

Minimální zájem...
Ahoj, jsem překvapen, že tato hra v ČR zaznamenala jen malý zájem? Nelíbí se Vám myšlenka hry, nebo spíš příliš vysoká cena za de facto karetní hru?

8.12.2019 23:40:47

Kubis
Svůj pohled jsem napsal dole. Málo věcí (hlavně příběhu) a hodně zbytečných figurek vzhledem k ceně. Ale jedno pozitivum to pro mě má - dozvěděl jsem se o PC hře Divinity, už jsem si ji nainstaloval a vypadá opravdu dobře :-) Vrací mě to nostalgicky do časů prvního Diabla a podobných RPG. Když bude čas, tak rozhodně zahraji a popravdě mě asi bude bavit několikanásobně více PC hra, než ta deskovka...

9.12.2019 10:18:02

IN

re
Tak jestli je neco jako noc a den tak je to podoba divinity s diablem..:). Ano, obe jsou to izometricka RPG, pak veskera podobnost (nastesti) konci..:)
----------------------
Majitel liščí krabice

9.12.2019 10:22:10

IN
Ty jsi ale hnidopich :-) Neříkal jsem že se jedná o stejné hry ale mluvil jsem o atmosféře v RPG hrách. To "podobných RPG" uvedených za diablem je pro mě např. Baldur's Gate. Ač každé jiná hra, tak mají podobné prvky - setkávání a dialogy s dalšími postavami, příběhovost, vylepšování postavy, sběr předmětů, vylepšování zbraní, pocit z prozkoumávání nových lokací... To je to hlavní, co mě na RPG baví (resp. bavilo, opravdu dlouho už jsem PC hry nehrál...). Pokud bude Divinity o řád výš než Diablo (což z tvého příspěvku usuzuji a což je i logické, protože mluvíme o 20 let staré hře), tím lépe...

9.12.2019 10:57:59 | Upraveno autorem (porovnej)

nezájem
Cena je opravdu vysoká a už to je několikátá hra podobného žánru v tomto roce. Zároveň Lynnvander za sebou nic podstatného nemá, tak není jasné, jak se povede převést PC předlohu do deskovky. Už tu byl dřív pokus (ne od nich) s Pillars of Eternity a moc lásky si nezískal. Podpořit hru jen kvůli skvělé PC hře, což DOS 2 je, nedává smysl.

9.12.2019 11:17:18

PM

Já se tomu vyhnu
Zvláště po shlédnutí hodnocení od Petra z Deskofobie, který měl možnost to hrát na Pax unplugged viz tohle video.
https://www.youtube.com/watch?v=307LWXpWZaA

protože z toho mám stejný dojem jako on.
Plusem je určitě za mě mapa, resp. to, že se lokace umísťují doprostřed dokola se mi líbí, už jenom proto, že je to jednoduše rozšiřitelné jen tím, že vydají nový balíček karet, tzn. budoucí expanze nemusí být drahé.

Výroba předmětů kombinováním malých žetonů a pak hledání v kartách co jsem vyrobil vypadá taky dobře.

Ale obrovským mínusem je řešení soubojů, i když mi kostky obecně nevadí a rád s nimi házím :), tak abych to pokaždé složitě vypočítával, jak to Petr ve videu zmiňuje, to by mě asi moc nebavilo.

Možná bych nad těmi souboji trochu přimhouřil oči, kdyby ta hra z 80% řešila příběh a z 20% boj, jenže podle toho co se říká ve videu je tomu přesně naopak...

A nelíbí se mi strech goaly. Nevím proč bych měl mít v polici další krabici plnou zbytečného plastu, poslední dobou, zvlášť kvůli místu, přemýšlím jestli je plast v té hře potřebný nebo ne a tady je to vyloženě zbytečné a na efekt. Přitom daleko líp by podle mě vypadalo kdyby alespoň monstra byla udělaná jako karta s nějakou pěknou malbou, to by hru zlevnilo a sedělo by mi to k ní víc než ten plast. Ještě bych asi plastové figurky pochopil pro hrdiny, ale pro monstra je to fakt zbytečnost, podle mě vycházející z toho, že dnes je prostě módní udělat hru se spoustou plastu.

Navíc si obecně myslím že hry podle výborných PC předloh obvykle nejsou nic moc a zdá se že tato nebude výjimka, takže já tuhle kampaň vynechám.

10.12.2019 01:10:40

PM
Tak ona i předloha je hlavně o těch taktických bojích, v tomhle bych řekl, že to v deskovce odpovídá, jen mi přijde škoda, že se to tady ve výsledku smrskne na ty hody, čekal jsem nějakou víc strategicky promyšlenější řežbu.

10.12.2019 08:30:31

link na Petrovo hodnocení...
... nějak mě to videjko minulo.
Díky

13.12.2019 12:00:03

Vybíráme z Bazaru

Mozkozrout za hranice evoluce
Mozkozrout za hranice evoluce
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas