Vzdálená reportáž z GenConu - část 2.

Autor: Wolfsen | 6.8.2015 | 10

GenCon není jen veletrh s novými a novějšími deskovkami, jak jsme jej prezentovali v předchozí reportáži. Pojďme se podívat také na další zajímavé aktivity.

Fotograficky nejvděčnější je samozřejmě cosplay. Pokud se vám nějak povedlo nesetkat se s tímto zkratkovým slovem, pak vězte, že se jedná o složeninu z anglických slov "costume" (kostým) a "play" (hra), tedy kostýmová hra. Cosplayeři (ti, kteří provozují cosplay) utrácí nemalé částky za výrobu efektních kostýmů postav z filmů, komiksů, her, či literatury zejména se sci-fi a fantasy tématikou. Velká část cosplayerů se také specializuje na japonské komiksy zvané manga či filmy anime. Nicméně slova jsou zbytečná, pojďme se podívat na pár povedených kostýmů, které byly na GenConu k vidění.

        Satyr na GenConu

        

      

Samozřejmě nemohla chybět soutěž o nejlepší kostým. A ne jedna. Až do 10. srpna můžete i vy hlasovat v soutěži, kterou vyhlásily Plaid Hat Games. V tomto případě byla zadána témata Mice & Mystics a Ashes: Rise of the Pheonixborn.

Vítězové hlavní soutěže cosplayerů

Další fotogenickou aktivitou - a tentokrát už bližší deskovkám - bylo malování figurek a miniatur. Komentář opět asi netřeba.

      

Nemohly chybět ani pokusy o světový rekord. Ať už více či méně bizarní. Padly rekordy v největší partii Sails of Glory (zúčastnilo se celkem 79 hráčů) a ve vytvoření největšího balónkového zvířete (chobotnice). Rekordní partie ve Wings of Glory však (patrně) překonána nebyla. Aktuální rekord tedy stále činí kulatých 100 hráčů. Chybět nemohl ani pořádný "domeček" z karet.

    

Vlevo: domečky z karet, uprostřed: rekordní partie Sails of Glory, vpravo: největší balónkové zvíře

Na takové velké akci je také příležitost vybrat nějaké peníze na charitu. Na charitu přispěli lidé, kteří se podíleli na likvidaci balónkové chobotnice a také ti, kteří si zakoupili tričko s tématikou kooperativky Star Trek: Five-Year Mission. Výtěžek získalo Julian Center, které pomáhá obětem domácího násilí.

  

Samozřejmě se také odehrála řada turnajů a amerických či světových mistrovství. Namátkou jmenujme obligátní Osadníky z Katanu a Magic: The Gathering, 2. vydání LCG A Game of Thrones, Android: Netrunner, Star Realms, EpicDice Masters a mnoho mnoho dalších.

     

Vlevo: Osadníci z Katanu (všimněte si stolu), uprostřed: Android: Netrunner, vpravo: AGoT LCG (2. vydání)

Nechyběly ani obří verze her.

     

Vlevo: King of Tokyo, uprostřed: Robo Rally z Lega na dálkové ovládání, vpravo: Dimensions v rodinném koutku

A samozřejmě ani bohatá ludotéka, taneční zábava, počítačové hry, spousta prodejců suvenýrů a doplňků, hudební produkce, rodinný koutek, koutek pro méně fanatické partner(k)y a samozřejmě všudypřítomné davy!

     

Tímto reportáž z GenConu uzavírám. Další podobně velkou akcí bude festival Spiel v Essenu, kde samozřejmě nemůžeme chybět. A tentokrát to bude reportáž přímo z místa!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

7 divů světa: Duel + rozšíření Panteon
7 divů světa: Duel + rozšíření Panteon
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas