REXhry: Vesnička skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 13.7.2023 | 0

Vydavatelství REXhry oznámilo naskladnění hry Vesnička: Hra o budování osady autora Davida Chircopa s ilustracemi Yusufa Artuna a Sary Campos.

 

 

Jedná se o worker a tile placement, v němž hráči v ní společně rozšiřují osadu a staví kostel v ní. Veškeré budovy (s výjimkou památek), cesty a suroviny na herním plánu jsou přitom využitelné pro všechny hráče. Dále mají k dispozici určitý počet vesničanů, s jejichž pomocí staví budovy a aktivují je, a oslů, kteří zajišťují přístup k surovinám ze vzdálenějších budov. Ve svém tahu mohou hráči přesunout každého svého osla na sousední dílek spojený cestou a provést s každým svým vesničanem jednu z následujících akcí:

  1. Aktivace budovy ‒ hráč umístí vesničana na příslušnou budovu a provede její akci: produkci základních surovin (produkční budovy), zpracování základních surovin (zpracovatelské budovy), prodej surovin a nákup na volném trhu (tržiště), nákup dílku s budovou a najímání pracovníků (rychta) nebo přístavbu kostela a žebrání (kostel).
  2. Stavba budovy ‒ hráč umístí vesničana na dílek, k němuž chce přiložit další, dopraví potřebné suroviny na herním plánu, k nimž má vesničan přístup, spotřebuje je a přiloží dle pravidel dílek nakoupený na rychtě; pokud takto přiloží památku, označí ji vlajkou své barvy.
  3. Stavba cesty ‒ hráč umístí vesničana na dílek, který chce propojit se sousedním dílkem, spotřebuje suroviny a umístí mezi dílky žeton cesty.

Přesunout vesničana může hráč na libovolný dílek, k němuž vede souvislá cesta. Za provedení některých akcí hráč získá odměnu v podobě zlaťáků či vítězných bodů. Během hry mohou hráči rovněž dosáhnout milníků a získat ocenění. Konec hry je spuštěn ve chvíli, kdy některý z hráčů dokončí budovu kostela. Hráči si připočtou body za milníky a ocenění, za postavené památky a cesty, za nejdelší cestu a za zbylé zlaťáky. Hráč s nejvyšším počtem získaných bodů se stane vítězem.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba je 25 minut na hráče.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Unmatched souboj v mlze
Unmatched souboj v mlze
Akt. cena: 680 Kč
Končí za: 21 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas