REXHRY: Oznámení hry Armadillo

Autor: Ondřej Podavka | 5.6.2023 | 0

Vydavatelství REXhry 4. června oznámilo vydání malé rodinné či párty hry Armadillo Rudiho Bibera s ilustracemi Marka Bláhy.

Hru tvoří karty s hodnotami 1‒20, šest kostek, z nichž dvě nesou hodnoty 1‒3, další dvě 4‒6 a poslední dvě 7‒9 a žetony pásovců, kteří hře dali její jméno.

Hráči začínají s deseti náhodnými kartami a během hry se snaží zbavit se co nejvíce z nich: hráč na tahu jednou hodí kostkami dle vlastního výběru. Poté mohou všichni hráči odhodit jednu kartu z ruky, pokud se její hodnota shoduje se součtem hodnot na kostkách. Hodnotu mohou rovněž snížit či zvýšit o 1‒3 použitím odpovídajícího počtu žetonů; při použití čtyř žetonů mohou odhodit libovolnou kartu. Pokud hráči nemohou nebo nechtějí žetony takto využít, jeden žeton si doberou.

Kolo končí ve chvíli, kdy se alespoň jeden z hráčů zbaví všech karet. Hráči, kterým zbyly karty v ruce, si za každou započítají trestný bod a připraví se další a po něm třetí kolo. Vítězem se stává hráč, který bude mít po třech kolech nejméně trestných bodů.

Hra je určena pro dva až šest hráčů od 8 let, herní doba je 20 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Frostpunk + Zoceleni mrazem CZ
Frostpunk + Zoceleni mrazem CZ
Akt. cena: 85 €
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas