REXHRY: Kooperativní hra Ryana Laukata Spící bohové v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 20.3.2023 | 3

Vydavatelství REXhry oznámilo naskladnění kooperativní kampaňové hry Spící bohové Ryana Laukata, který hru také sám ilustroval. Jedná se o příběhovou hru v otevřeném světě, jímž však není Arzium jako v jiných Laukatových hrách.

Tentokrát hráči hrají za posádku parníku Mantikora, tvořenou kapitánkou Sofi Odessa a dalšími osmi herními postavami, která se roku 1929 ocitla v neznámém světě, Moři ztracenců. Aby se odtud mohli dostat, musejí probudit spící bohy tohoto světa, a to pomocí posvátných předmětů roztroušených po herním světě. Ve hře se hráči pohybují po stránkách herního atlasu a navštěvují či prohledávají přitom různé lokace, přičemž musejí překonávat četné nástrahy, bojovat s nepřáteli a obstát ve zkouškách různého druhu.

 

 

 

Každý hráč vždy ovládá kapitánku a (podle počtu hráčů) dva až čtyři z osmi členů posádky. Každá z těchto devíti postav má bojové statistiky, vlastní unikátní schopnosti, spustitelné využitím žetonu rozkazu, a alespoň dvě dovednosti, které jí umožňují účastnit se příslušných zkoušek. Avšak vždy, když některou podstoupí, obdrží žeton únavy; případný druhý žeton již postavu limituje, dokud se jej nezbaví. Kromě toho lze postavu vybavit kartami schopností; ty mají své využití také při překonávání zkoušek.

Hráči se střídají v tazích, které se skládají z následujících fází:

  1. Lodní akce ‒ hráč přesune figurku na jiné místo na lodi, než kde se nachází, a provede příslušnou akci.
  2. Událost ‒ hráč odhalí kartu události a vyhodnotí její efekt nebo podstoupí zkoušku.
  3. Dvě akce ‒ hráč provede dvě z následujících akcí (může provést i stejnou akci dvakrát):
    • cestování, které umožňuje přesun po mapě po překonání zkoušky, jejíž výsledek určí, o kolik polí je možné se přesunout;
    • průzkum některé z lokací v oblasti, kde se nachází loď (zde hráče čeká zkouška nebo souboj);
    • návštěva tržiště, kde lze zakoupit karty nákupu;
    • návštěva přístavu, kde je možné obnovit zdraví členů posádky, odstraňovat žetony únavy či poškození lodi a utrácet body zkušeností.
  4. Konec tahu.

Takto hráči pokračují, dokud třikrát nevyčerpají balíček 18 karet událostí. Pokud však mezitím klesne zdraví všech členů posádky na 0 nebo je lodi uděleno 11 poškození, hra končí prohrou všech hráčů.
Hra je určená pro jednoho až čtyři hráče od třinácti let. Celou kampaň lze odehrát za přibližně 20 hodin, herní doba jednotlivých misí je okolo jedné hodiny.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Starcadia Quest - KS verze (Core Box + SG Box)
Starcadia Quest - KS verze (Core Box + SG Box)
Akt. cena: 1990 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas