OLD DAWG: Thunder Road: Vendetta vyjde v češtině

Autor: Tomoko | 8.6.2024 | 19

Nejmladší české vydavatelství Old Dawg přineslo další zajímavé oznámení hry, kterou pro své portfolio chystá. Tentokrát je to zástupce žánru ameritrash s názvem Thunder Road: Vendetta, kdy se jedná o přepracovanou verzi původní hry Thunder Road od Jima Keifera z roku 1986, za kterou nyní stojí celý zástup autorů: Dave Chalker, Brett Myers, Noah Cohen, Rob Daviau, Justin D. Jacobson, Brian Neff a samozřejmě nemůže chybět ani původní autor Jim Kiefer.

Privátní: 2024-06-07-03.jpg

Tento titul prošel úspěšnou crowdfundingovou kampaní a stal se například Strategickou hrou roku v anketě The American Tabletop Awards a Nejlepší nenáročnou hrou na udílení cen Golden Geek za rok 2023. Za zmínku určitě stojí, že společně se základní hrou vyjdou v češtině veškerá rozšíření a pro největší fajnšmekry také Maximum Chrome edice, která obsahuje kromě základní hry také všechna rozšíření, insert, odemčené cíle z crowdfundingové kampaně i exkluzivní dodatky. Termín vydání ani český název však zatím známy nejsou.

Privátní: 2024-06-07-06.png

Thunder Road: Vendetta je atmosférická závodní hra à la Šílený Max plná škození, náhody, napětí a zábavy. Každý hráč zde ovládá posádku tří vozidel různých parametrů a snaží se jako první projet cílem tohoto bláznivého a zdánlivě nekonečného závodu. Cílová páska totiž neleží na konci herního plánu, ale objeví se až v průběhu partie, jelikož hra pracuje s nekonečnou silnicí, která se neustálým přendáváním herních desek prodlužuje, dokud nedojde ke spuštění podmínek konce hry. Až poté se objeví závěrečná cílová rovinka.

V průběhu závodu na sebe hráči útočí za pomocí zbraní, snaží se své soupeře sestřelit, předjet, nabourat či jiným způsobem zničit, aby se soupeřova vozidla nedostala do cíle dříve než ta jejich. Kromě toho jim bude závod stěžovat také trať, neboť tato nová edice obsahuje žetony se skrytými efekty nebezpečí, vraků, olejových skvrn či další překvapení, která jsou rozmístěna na trati a přináší do hry další nástrahy, kterým budou závodníci čelit.

Vše, včetně pohybu či přesnosti střelby, je ve hře řízeno kostkami, přičemž kromě výše uvedeného mohou hráči za pomocí některé z kostek aktivovat ve svém tahu svou velitelskou desku. V závislosti na hodnotě použité kostky tak spustí silné jednorázové efekty jako například posílení nitra, vyslání bojové helikoptéry, driftování či opravu poškozeného vozidla. Jen ten nejúspěšnější závodník s pořádnou dávkou štěstí se dostane do cíle a stane se vítězem tohoto vysoce interaktivního závodu.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s délkou partie 45 až 75 minut.

Privátní: 2024-06-07-04.jpg

Privátní: 2024-06-07-05.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Vydavatelství Old Dawg vydalo update, že místo retailové verze základní hry bude jejich vydání obsahovat KS verzi, čili včetně vystínovaných (washed) aut a menšího rozšíření Extra Ammo.

13.6.2024 10:08:03

Vybíráme z Bazaru

Zbloudilí + Diamantové mapy
Zbloudilí + Diamantové mapy
Akt. cena: 333 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas