OLD DAWG: Oznámena lokalizace her Trailblazers a Fliptown

Autor: Tomoko | 8.2.2024 | 7

V neděli 4. 2. 2024 oznámilo vydavatelství Old Dawg vydání dvou menších her, které by se měly dostat na český trh v průběhu letošního roku. Jedná se o draftovací karetní hru Trailblazers v cestovní verzi od Ryana Courtneyho, která ponese český název Průzkumníci, a zakreslovací hru Fliptown od Stevena Araminiho, jejíž český název zatím odtajněn nebyl, ale je pravděpodobné, že název zřejmě zůstane v původním anglickém originále. V případě první jmenované hry je termín vydání předběžně stanoven na červen, u druhého titulu je předpoklad vydání někdy na podzim tohoto roku.

Privátní: 2024-02-08-01.png

 

Privátní: 2024-02-08-02.png

V karetní hře Průzkumníci hráči soutěží o to, kdo z nich získá co nejvíce bodů budováním stezek pro pěší turistiku, cyklistiku či vodních cest pro kajaky, přičemž aby daná stezka přinesla hráči vítězné body, musí tvořit uzavřenou smyčku, která začíná i končí v odpovídajících typech kempů.

V každém kole je hráčům rozdáno osm karet stezek, z nichž si vyberou dvě, které vyloží před sebe, a zbylé předají dalšímu hráči. Takto to udělají všichni hráči v rámci kola třikrát. Karty musí být umístěny vedle již ležících karet nebo je musí překrývat, ale body hráči získají pouze za uzavřené smyčky. Hráči navíc soutěží také o splnění karet průběžných a závěrečných cílů. Po čtyřech kolech hra končí a vyhrává hráč s největším počtem získaných bodů z uzavřených smyček a obodovaných karet cílů.

České vydání obsahuje také rozšíření s názvem Zvířata a variantu pro jednoho hráče a vyjde v originální cestovní verzi.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 8 let s herní dobou okolo 30 minut.

Privátní: 2024-02-08-03.jpg

Privátní: 2024-02-08-04.png

Fliptown je hra typu flip and write, ve které se hráči snaží získat co nejvíce hvězd prozkoumáváním města divokého západu na svých mazatelných hracích deskách, které slouží jako mapa. Hra využívá standardní pokerový karetní balíček k řízení hry, kdy se v každém tahu otočí tři karty, přičemž hráči si zvolí jednu kartu reprezentující jejich barvu, jednu kartu reprezentující jejich hodnotu a jednu kartu reprezentující jejich pokerovou kartu. Barva určuje, kterou ze čtyř oblastí na své hrací desce hráč aktivuje, hodnota určuje, které místo v této oblasti může zakroužkovat, a pokerová karta se přiřadí k pokerové kombinaci, která se vyhodnocuje na konci každého kola.

Každý ze čtyř regionů na hráčských deskách – Stezka, Pustina, Důl a Město – nabízí svůj specifický způsob zakreslování a následně každá lokalita v rámci regionu poskytuje jedinečnou odměnu, jako jsou například hotovost, zlato či užitečné předměty v podobě zbraně, koně, nástroje, anebo bonusové akce, díky kterým lze vytvářet různá komba.

Při hře více hráčů se používá stejný set karet a hráči vykonávají akce simultánně. Karty odměn navíc přidávají konkurenční cíle, o jejichž dosažení hráči závodí. Při sólové hře se hráč snaží překonat svůj bodový rekord nebo hraje proti jednomu ze čtyř robotických protivníků (cowbotů), z nichž každý má své vlastní specifické vlastnosti a motivaci. Kromě standardní hry mohou hráči hrát za jednu ze čtrnácti postav, kdy každá z nich má jedinečnou sadu výchozích zdrojů a unikátní speciální schopnost.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 30 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Ten Fliptown zní docela zajímavě, dříve jsem na tenhle žánr koukal skrze prsty, ale už tam pár oblíbenců mám, tak třeba to bude dobrý.

_____________________________________________
· od ledna 2024 admin sekce Novinky
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

8.2.2024 14:24:35

@Jonash Měl jsem to úplně stejně. :-D Fliptown určitě pořídím a vyzkouším. Může to být moc hezká hra, u které mi ani kupodivu nevadí to téma divokého západu, které mi obvykle moc blízké není. :-)

8.2.2024 15:24:36

To je sranda, zrovna tyhle dvě hry mi ukazoval a doporučoval asi 14 dní zpátky Láďa Smejkal ze Světa deskových her. Nějaké spiknutí? 😁

Každopádně je dost chválil, takže se máme na co těšit!

8.2.2024 18:59:50

Vybíráme z Bazaru

Pád nebes + rozsireni
Pád nebes + rozsireni
Akt. cena: 2325 Kč
Končí za: 10 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas