OLD DAWG a FOX IN THE BOX: Oznámeno připravované vydání hry Blood on the Clocktower

Autor: Tomoko | 10.6.2024 | 15

Vydavatelství Old Dawg přináší v pořadí již osmé oznámení nově chystané hry, kterou však nyní na český trh přinese společně ve spolupráci s vydavatelstvím Fox in the Box. Jedná se o titul Blood on the Clocktower od Stevena Medwaye, který v současnosti okupuju první místo mezi nejlepšími párty hrami na serveru BGG. Předpokládané datum českého vydání je začátek příštího roku.

Privátní: 2024-06-09-05.jpg

Blood on the Clocktower je sociálně dedukční hra pro početné skupiny odehrávající se v městečku Ravenswood Bluff, kde byl záhadně zavražděn tamější oblíbený vypravěč. Místní obyvatelé se rozhodnou přijít záhadě na kloub a snaží se vypátrat démona, který na sebe bere lidskou podobu a stojí za touto vraždou.

V této specifické hře plné záhad, blafování, lží, dedukce, tajemství a logiky se hráči rozdělí na dva soupeřící týmy dobra a zla a každý z nich se zhostí role jedné z postav se specifickou schopností, přičemž každý tým má odlišné cíle, kterých chce ve hře dosáhnout. Kromě toho se jeden z hráčů ujme role Vypravěče, který celou hru řídí, k čemuž využívá obří almanach, kde má vše potřebné pro zdárný průběh hry.

Tým dobra sdílí informace, aby společně vyřešil záhadu, zatímco hráči zla lžou o tom, kdo jsou a co vědí. Háček je v tom, že postavy z týmu dobra většinou vůbec neví, za jaký tým kopou ostatní, kdežto ti zlí o sobě navzájem vědí. Cílem obyvatel města je úspěšně rozpoznat a popravit démona a jeho přisluhovače dříve, než početně převýší obyvatele města. Dobrý tým tedy vyhraje, pokud dokáže dát dohromady své znalosti, vzájemně si důvěřovat a popravit démona. Zlý tým vyhraje, pokud démon dokáže zasít nedůvěru, vyhnout se odhalení a vyhladit vesnici.

Samotná partie probíhá ve dvou fázích: denní a noční. Během denní fáze se postavy otevřeně stýkají a kují pikle, aby obchodovaly s informacemi nebo šířily lži, a celá fáze vyvrcholí popravou jedné postavy, o které se většina shodne, že je zástupce zla. V noční fázi hráči zavřou oči a jednoho po druhém je probudí Vypravěč, aby shromáždili informace, šířili neplechu, nebo dokonce zabíjeli. Smrtí postavy tu však účast ve hře nekončí. Ze zabité postavy se totiž stává duch s novou rolí a novou cestou k vítězství. Hra dokonce umožňuje i to, aby se hráči do hry přidávali postupně, přičemž ten, kdo dorazí ke stolu až po započetí partie, se stane mocným cestovatelem se zvláštní schopností a pochybnou či nejistou loajalitou.

Velikým specifikem tohoto titulu je také jeho samotné zpracování, kdy celá hra vychází ve výpravně produkované krabici v podobě staré knihy vystlané sametem s dalšími luxusními prvky.

Hra je určena pro 6 až 21 hráčů od 15 let s herní dobou okolo 30 až 120 minut na jednu partii.

Privátní: 2024-06-09-06.webp

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

279 Uncommon karet VOW - Innistrad Crimson Vow
279 Uncommon karet VOW - Innistrad Crimson Vow
Akt. cena: 460 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas