MINDOK: Obleva v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 3.10.2023 | 3

Od 2. října je v prodeji strategická hra Obleva, vydaná v češtině vydavatelstvím MindOK. Hra je zasazena do světa, v němž se po 5000 letech doby ledové konečně začíná uvolňovat ledové sevření.

Hráči se zde stávají náčelníky svého kmene a snaží se pro něj objevovat území, stavět budovy, znovuobjevovat zapomenuté technologie a získávat starobylé artefakty. Ve svém tahu hráči mohou provést až dvě z následujících akcí:

  • zahrání karty, které umožní provedení efektu uvedeného v horní, nebo dolní části karty;
  • použití spínače, které hráči poskytne jeden ze základních zdrojů (součástky, knihy, jídlo);
  • průzkum, který odhalí další část herní oblasti a dodá hráči další kartu obyvatele;
  • osídlení malého či velkého naleziště na mapě figurkou populace, což hráči zpřístupní některou z technologií uvedených na desce kmene;
  • stavbu budovy, která přinese hráči odměnu v závislosti na okolním terénu.

Pokud hráč nemůže či nechce hrát akce, může ve svém tahu hibernovat, což hráči mj. zpřístupní dříve zahrané karty nebo obnoví spínač.

Konec hry je spuštěn poté, co je z herního plánu odebrán poslední velký artefakt. Na konci hry hráči obdrží (k bodům získaným během hry) další body mj. za odemknuté technologie, za osídlená velká naleziště, za získané artefakty nebo za splnění podmínek uvedených na kartě artefaktu.

Hra obsahuje také kampaň o pěti scénářích, během nichž jsou postupně zpřístupňovány další herní prvky a materiál. Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 14 let, herní doba se pohybuje od 90 minut do dvou hodin.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

KOUPÍM - Battlestar Galactica: Daybreak
KOUPÍM - Battlestar Galactica: Daybreak
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas