FOX IN THE BOX: Oznámení spolupráce s vydavatelstvím Chip Theory Games

Autor: Tomoko | 15.3.2023 | 16

Vydavatelství Fox in the Box dne 14. 3. 2023 oficiálně oznámilo to, o čem se již pár dní na fórech a sociálních sítích šuškalo, a to konkrétně navázání oficiální spolupráce s vydavatelstvím Chip Theory Games, které má ve svém portfóliu hry Too Many Bones, Hoplomachus: Remastered, Cloudspire, chystanou hru The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era od dvojice autorů Josh J. Carlson a Michael Gernes a další.

Vydavatelství Chip Theory Games a potažmo jejich hry se vyznačují zejména tím, že místo kartonových žetonů obsahují kvalitní pokerové žetony (chipy) a místo tradičních kartonových dílů map a desek hráčů je vše vyrobeno z neoprenu. I karty nebo hráčské desky jsou plastové pro jejich vyšší odolnost a životnost. Pro toto vydavatelství je také typické, že své hry nedistribuují do obchodů, ale prodej si zajišťují sami v rámci svého oficiálního e-shopu a zároveň hry vydávají téměř výhradně v rámci crowdfundingových kampaní na Kickstarteru nebo Gamefoundu.

Oznámení vydavatelství Fox in the Box o vzájemné spolupráci tedy v kostce znamená, že v rámci všech budoucích kampaní na hry Chip Theory Games se mohou hráči těšit na možnost české lokalizace, avšak jen za předpokladu, že se najde pro češtinu v dané kampani dostatek podporovatelů. První možnost jak tuto spolupráci podpořit, budou mít všichni zájemci již od 28. 3. 2023, kdy se na platformě Gamefound spustí kampaň hry The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era, tedy stolní adaptace slavné videoherní značky The Elder Scrolls. V poměrně krátké době se tak jedná již o druhou lokalizaci hry z tohoto univerza, neboť na přelomu roku oznámilo vydavatelství Blackfire, že na český trh přinese v češtině hru The Elder Scrolls V: Skyrim – The Adventure Game.

The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era je kooperativní stolní adventura pro 1 až 4 hráče, kde se hráči v průběhu jednotlivých dobrodružství zaměří na vývoj své postavy, plnění úkolů, rozsáhlý průzkum a boje. Bojový systém a systém tvorby postav ve hře jsou silně inspirovány titulem Too Many Bones.

Hra bude zasazená do Druhé éry světa Tamrielu, tedy zhruba do druhého dílu videoherní série z roku 1996 zvaného Daggerfall. V základní krabici hry bude 30 příběhových úkolů, které vás zavedou do pěti z devíti provincií Tamrielu: Skyrimu, Morrowindu, High Rocku, Cyrodiilu a Black Marshe. V kampani bude rovněž k dispozici rozšíření s regionem Valenwood a tvůrci již pracují také na dalších dvou: Hammerfell a Summerset.

Každé dobrodružství ve hře je rozděleno do tří relací, v jejichž průběhu si hráči vylepšují svou postavu, přičemž relace trvají zhruba hodinu na hráče. Další podrobnosti o chystané hře bude možno nalézt po spuštění crowdfundingové kampaně již tento měsíc.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Stránka chystané kampaně na Gamefoundu

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hrdina v kostce - ALL-IN
Hrdina v kostce - ALL-IN
Akt. cena: 3750 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas