FOX IN THE BOX: Kemet: Blood and Sand

Autor: 1a2a3a4 | 6.7.2020 | 22

Fox in the Box dnes oznámilo že vydají v česko/slovenském vydání hru, která si nedávno prošla úspěšně kampaní na Kickstarteru. Jedná se o hru Kemet: Blood and Sand, což je druhá edice hry Kemet z roku 2012, která se však od první edice liší tímto:

  • Kompletně nová grafika s novou herní deskou
  • Vylepšené a větší miniatury
  • Přepracovaná a vyladěná pravidla
  • V základní hře je valná většina původního rozšíření Ta-Seti

Navíc už teď je přislíbena lokalizace i rozšíření The Book of the Dead a k dokoupení bude i nechvalně známý prastarý: monstrum Cthulhu.

Samotná hra je jazykově nezávislá, jedná se tedy o lokalizaci pravidel, které budou tentokráte dostupné jak v češtině, tak i ve slovenštině. Předběžný termín vydání je únor 2021.

Kemet: Blood and Sand je zasazená do prostředí starého Egypta. Hráči se postaví do čela jednoho z kmenů a snaží se zabírat ta nejlepší území, získávat vhodné technologie, stavět pyramidy a především bojovat! Kemet je hodně o boji, protože to je způsob, jak získat vítězné body. A o ty jde především!

Seznam připravovaných novinek v češtině

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

To se divím
Tuhle lokalizaci moc nechápu, protože bych spíš čekal, že tuhle hru si k lokalizaci vybere Tlama Games. Už proto, že mi tento Kickstarter připadá stejně podivný, jako druhá edice Eclipse (pouze kosmetické úpravy, hezčí figurky, pár upravených pravidel a jedno nekompletní rozšíření). Ale teda s tím rozdílem, že Kemet se dá stále i s rozšířeními bez obtíží sehnat.

Jinak by mě docela zajímalo, které prase napadlo narvat Cthulhu do egyptské mytologie?

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

6.7.2020 16:29:29

Cthulu
To prase bol už pán Lovecraft

6.7.2020 18:35:48

@MalcolmReynolds
S Cthulhu tématem přišli sami autoři hry, Jacques Bariot a Guillaume Montiage. Komunita to přijala přinejlepším vlažně, takže se autoři, potažmo Matagot, rozhodli uchýlit k reskinu při zachování původních mechanik. Ve spolupráci s komunitou (hlasování na BGG) pak vytvořili expanzi s tématem egyptské knihy mrtvých a Apopem.
I když je pravda, že v tom kluci Matagotu ze začátku trochu plavali (je to jejich první KS kampaň), tak za mě jim nakonec patří za jejich otevřený přístup velký palec nahoru.

6.7.2020 18:56:09

MalcolmReynolds
Souhlasím, také mi to přijde zvláštní. Ani mi to do portfólia Lišky moc nesedí. Doufám, že to nebude stát v cestě jejich zajímavějším titulům.

6.7.2020 19:25:10

Kainasus
Přesně. Já teda od Lišky zatím ve sbírce nic nemám, ale líbí se mi na nich, že si vybírají hry, které by se k nám jinak nedostaly. Rád bych si od nich koupil třeba Hannibala nebo Conflict of Heroes, jenomže když vím, že to nebudu mít s kým hrát, tak zatím stále odolávám.

Tenhle mainstream by podle mě měli nechat ostatním vydavatelstvím.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

6.7.2020 19:44:38

Podpora lišky
Mně se líbí co dělají, tak se snažím je podpořit nákupem her i přesto, že stůl vidí méně než některé lehčí hry. Chápu, že se snaží najít další Root, kterým by zaujali širší publikum, a to mi přijde správné. Jen si nemyslím, že zrovna Kemet bude tou hrou, zvlášť když tu je úspěšný Blood Rage a vedle něj v cz neúspěšný Rising Sun.

6.7.2020 20:43:56

Vydavatel
Tak jeste stesti, ze si vydavatel muze sam rozhodovat o tom, ktere hry chce vydat, kterym veri:) Ja napr. chtel Kemet uplne vynechat, ale po oznameni Lisky poputuje domu KS edice i s rozsirenim, tedy bez Kutulula, to je opravdu bizar. Ze by to blokobalo jine projekty se nebojim. A obcas je treba vydat i neco mainstreamoveho, co bude (pravdepodobne) komercne velmi uspesne. Nelze drzet byznys na vyhradne na titulech pro dveste vyvolenych. To by ohrozilo samotne Foxiky mnohem vice, si myslim.

6.7.2020 20:51:19

Saiwer
Já s tebou ve všem souhlasím a doufám, že to Lišce vyjde :-) Určitě mají lepší představu než já, jaký je zájem o další DoaM hry vedle Blood Rage, Rising Sun nebo Lords of Hellas.

6.7.2020 20:59:32

Jak pise saiwer
Taky to vidim tak, ze kazdy podnik si musi “hojit rany” nejakym mainstream. Za me uplne v pohode krok

6.7.2020 21:36:01

Vydavatel
No, mainstream bylo první, co mě napadlo. Ale Kemet je dobrá hra, pořád mi zapadne víc než Praga. Snad se dočkám reskinu Kyklád (zprohýbané figurky, otravné míchání destiček bohů pod stolem a jejich následné ošoupání, menší úprava Pegase...). Pořád mi je řecká mytologie bližší, ale Kemet ok. Je ale fakt, že bych od lišky třeba čekal ten Spirit Island. Snad bude i další coin, chystá se úprava Fire in the Lake s přidáním kampaně a Andean Abyss je pecka :)

7.7.2020 00:23:22

saiwer
jak jsem se docetl na discordu DF koupi na KS Lišku nepodporis, pokud to chapu spravne... jestli ti jde o tohle teda

7.7.2020 00:43:07

...
Ja bych rad od lisky tu novou britannii

7.7.2020 01:28:19

FitB vs KS cz verze
Jsem trosku zmateny z te KS cz verze.
Ma to neco spolecneho s FitB nebo ne?

7.7.2020 06:57:47

IN

lokalizace
Lokalizace na KS je od Lišky... Příjmy z KS jdou pouze Matagotu. Protihodnota je na bázi exkluzivity pro distribuci retail CZ a SK edice a levnější retail nákup. Přišlo mi škoda, aby tahle legenda lokalizovaná nebyla...

---------------------
Majitel liščí krabice

7.7.2020 09:27:43

mainstream
Mně ale vůbec netrápí, že je něco mainstream. Spíš naopak se obávám, jestli Kemet v Česku právě bude mainstream. To, že je něco úspěšného na Kickstarteru a oblíbeného v zahraničí neznamená, že je to populární i tady - viz zmiňovaný Rising Sun, který má nádherné miniatury, ale leží v obchodě se slevou. Po úspěchu Blood Rage by člověka čekal, že se bude prodávat sám. Lords of Hellas taky díru do světa neudělal.

Kemet tu na nic nenavazuje a lidé ho neznají. Kupní síla českého hráče není taková, aby mohl jen tak nakoupit všechny velké hry s hezkými figurkami.

Snad se mýlím a čísla z Kistarteru vypráví jiný příběh.

7.7.2020 13:27:51

Kainasus
Kemet je ale je narozdíl od rising sun nebo lords of hellas lety prověřená hra. A ne kickstarter naslepo
___
redaktor Deskofobie

7.7.2020 13:35:58

:-)
Ja jsem za kemet opravdu rád! Liška jede..

7.7.2020 17:11:04

:)
A Duna by taky byla fajn, by lišce sedělo jak prdel na hrnec. Zvláště když bude nový film :)

7.7.2020 18:25:14

puvodni Kemet mi staci
Lisce fandim, mezi moje oblibene hry patri jak Neanderthal, tak Pax Renaissance.... doufam v Pax Transhumanity, Imperial Struggle a brousim si zuby na Bios: Megafaunu, jak zenu naucim Pax, ale pokud jde o Kemet, poridim si puvodni verzi, aspon bude levnejsi.

7.7.2020 21:04:03

Chthulhu v češtině
Bude dostupné i toto minirozšíření v češtině? V pledge manageru mi jde nastavit čeština u základní hry a Knihy mrtvých, ale u tohoto doplňku ne.
Předem díky za odpověď.

7.7.2020 22:46:26

Re: Shark
Na Chthulhu není co lokalizovat, jsou to jen plastové figurky a kartonové dílky plné symbolů, proto ani v tebou zmiňovaném pledge manageru se nevolí žádný jazyk tohoto doplňku...
______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

8.7.2020 07:01:25

Dobrá zpráva
Kemet jsem ani pořizovat neplánoval, ale právě proto, že to vydá FOX, tak do toho nejspíše půjdu. Rising sun a Lords of Hellas mě nezaujali, ale Egypt mě sedí.

Jinak ještě větší bizar než ten Cthulhu, mě přijde snaha hráčů usměrňovat složení her konkrétního vydavatelství... zvláště od hráčů, kteří doma žádnou hru od tohoto vydavatelství nemají :-D

__________________
HRANÍ U NÁDRAŽÍ
https://www.facebook.com/hraniunadrazi/

8.7.2020 08:58:59

Díky za lokalizaci
Jsem moc rád, že bude nový Kemet v češtině. Po Rootu další pecka od lišky na obzoru. Kemet jsem sledoval už na KS a vypadá hodně dobře, snad se vyvede.

8.7.2020 16:05:37

Portfólio
Zatím jsem si poctivě pořídil všechny hry, které toto vydavatelství vydalo v češtině, a řádně je hraju. Hodlám v tomto trendu pokračovat. Těším se na spoustu z ohlášených novinek, jen Cave Evil mě nejspíš mine… Zato Kemet mě láká dlouho.

Hlavně jsem rád, že se konečně provalilo, jak je to s tím portóliem. Celým pochybným. Podle mě už ta první hra do něj vůbec nepasovala. Dávám k úvaze, zda nakonec není možné, že všechny ostatní hry jsou špatně a správně je jen Kemet. Sám nad tím dumám už dva dny.

9.7.2020 08:20:01

Vybíráme z Bazaru

Too many bones Gasket
Too many bones Gasket
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas