DELICIOUS GAMES: Oznámení hry Evacuation a reedice hry Loděnice

Autor: Ondřej Podavka | 19.4.2023 | 4

Nakladatelství Delicious Games oznámilo vydání nové ekonomické sci-fi hry Vladimíra Suchého s ilustracemi Michala Peichla s názvem Evacuation.

Hráči v ní budou mít za cíl přemístit na bezpečnou planetu lidi a továrny ze svého teritoria na planetě spalované stále silnějším slunečním zářením. Po mechanické stránce hráče čeká zejména práce se zdroji: Začínají s plně rozvinutou ekonomikou, produkce na staré planetě se přitom bude postupně zmenšovat a na nové naopak postupně rozvíjet, přičemž zdroje plynoucí z obou planet nebude možné kombinovat.

Během svého tahu budou zahrávat akce z herní desky, v případě expertní varianty hry též s možností získávat na ruku karty umožňující další akce a kombinaci akcí. Na základě hodnoty akcí budou hráči posunovat své ukazatele po orbitální dráze na herní desce. Hra končí poté, co některý z hráčů splní podmínky vítězství, nebo po uplynutí čtyř kol. V takovém případě je vítěz určen na základě počtu získaných bodů.

Ve hře by mělo být několik herních režimů. Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 12 let, herní doba se pohybuje od jedné do dvou a půl hodiny.

Již dříve, 28. února, Delicious Games oznámily vydání starší hry Vladimíra Suchého Loděnice v přepracované podobě. Hráči se v ní stávají majiteli loděnic a snaží se stavět co nejlepší lodě. Ve svém tahu si kromě zisku příjmů vyberou a provedou jednu z akcí, jako stavba lodí, výroba vybavení, nábor posádky nebo nákup zboží. Pokud ve svém tahu dokončí alespoň jednu loď, odplouvají tyto lodě na slavnostní plavbu a hráč si připíše body. Další body lze získat na konci hry ohodnocením kompletní hráčovy flotily. Hra je určena pro dva až čtyři hráče od 11 let s herní dobou okolo dvou hodin. Nové vydání Loděnice by mělo mít navíc sólo mód, dále bude mít novou grafiku, dřevěné komponenty apod.

Jak nová hra Evacuation, tak nové vydání Loděnice by měly spatřit světlo světa ještě letos.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

 Concordia + Concordia: Balearica / Cyprus
Concordia + Concordia: Balearica / Cyprus
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas