CROWDFUNDING: Hannibal & Hamilcar

Autor: lacky | 24.4.2017 | 7

V těchto dnech právě začala na Kickstarteru kampaň na vzkříšení jedné léty prověřené hry. Námětem je litý souboj Kartága a Říma. Pokud vám to případá povědomé, je to opravdu tak, vrací se zpět Hannibal: Rome vs. Carthage (HRC). Vydavatelem výroční edice této hry jsou polské Phalanx Games (známý např. 1944: Race to the Rhine). Odborný dohled nad novým vydáním HRC zaštítil sám autor originálu - Mark Simonitch (mimo jiné jeden z autorů hry Successors od GMT).

Poprvé totiž vyšla HCR už před 20 lety u wargame legendy, firmy Avalon Hill (naposledy pak u Valley Games) a v roce 2008 hra získala ocenění "Golden Geek Best Wargame Winner".

Šířit slávu Kartága či Říma na pozadí punských válek je úkolem pro 2 hráče zastupující velmoci na mapě starověkého Středomoří. Hráči soupeří o body vlivu, reagují na události tak, jak bychom u kartami řízené hry čekali.

Až doposud žádná změna oproti originálu HRC. Fandové polymerů se samozřejmě dočkají, jak bývá poslední dobou na KS zvykem, plastových figurek generálů (kterých v původní verzi bylo 16 v kartonovém provedení ve stojánku). V novince, díky stretch goalům, můžeme čekat, že ještě nějaká ta figurka přibude. Autoři také zmiňují, že oproti předešlým edicím se na kartách nedočkáme kreseb ani CGI grafiky, ilustrace budou tentokrát pod taktovkou malíře Pawla Kaczmarczyka známého např. ze hry Germania Magna.

V čem se tedy liší nová výroční edice oproti originálu? Tak předně se nejedná jen o prachsprostý reprint v novém kabátku. Můžeme se těšit na další vylepšení, jako bojové kostky, implementaci námořních pohybů inspirovanými hrou Successors, i na zbrusu nové karty a hlavně oboustranný herní plán. Jak totiž autoři zdůrazňují, výroční edice bude obsahovat nejen původní HRC, ale i samostatně hratelnou hru Hamilcar mapující události první punské války. Další výhodou této KS edice by mělo být, že spolu s hrou Hannibal & Hamilcar dostaneme i dvě rozšíření: Sun of Macedon a Price of Failure (další vůdcové a karty). Celkově by měla být hra o chlup jednodušší a také kratší díky novým scénářům.

Pro základní pledge si připravme 65 liber (+10 euro poštovné) a jestě letos (listopad) můžeme změnit historii starověku.

Kampaň končí 13. 5. v 8 hodin ráno našeho času (SELČ)

Stránky kampaně na Kickstarteru

HANNIBAL & HAMILCAR -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pohádkáři
Pohádkáři
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas