BLACKFIRE: Oznámeno vydání her Moje první akvárko a Tas svůj meč a neuteč

Autor: Tomoko | 10.6.2024 | 2

Vydavatelství Blackfire v uplynulých dnech oznámilo chystané vydání dvou menších her Moje první akvárko (Fit the Fishes) od dvojice Alexander Peshkov, Ekaterina Pluzhnikova a Tas svůj meč a neuteč (Let's Hit Each Other With Fake Swords) od Exploding Kittens.

Moje první akvárko je dětská kreslící hra, ve které malí malíři zakreslují do pomyslného akvárka v podobě papírového archu rybičky různých tvarů, krmí je, tvoří jim skrýše z chaluh, malují mušle či poklady, a to vše za pomocí šablon a pastelek, které jsou součástí balení. Vše probíhá tak, že si hodí kostkou a podle toho, co na ní padne, zakreslí požadovaný tvar do svého akvárka za pomoci příslušné šablony. Současně musí dodržet pravidla, která jsou pro různé tvary specifická, a ryby se nesmí vzájemně překrývat. Na konci si všichni své výtvory obodují a hráč s nejvyšším skóre zvítězí.

Hra nabízí tři varianty obtížnosti, je určena pro 2 až 4 hráče od 4 let s herní dobou okolo 15 až 30 minut a na pulty obchodů by měla dorazit v září.

Privátní: 2024-06-09-07.webp

Privátní: 2024-06-09-08.webp

Tas svůj meč a neuteč je šermířská karetní párty hra, ve které se řeší spory pomocí pěnových mečů. Úkolem každého účastníka partie je sesbírat tři shodné sady karet z hromádek rozložených na stole. Pokud se však stane, že stejnou hromádku chtějí alespoň dva hráči, musí o ni bojovat.

Každý umístí doprostřed stolu určitý počet karet na jednotlivé hromádky, všichni si je prohlédnou a rozhodnou se, kterou hromádku chtějí získat. Jakmile jsou všichni rozhodnuti, napočítá se do tří a všichni současně na hromádky karet ukážou. Hráč, který ukázal na vybranou hromádku jako jediný, získá všechny karty z této hromádky do své sady. Pokud však ukáže na nějakou hromádku více hráčů současně, musí o ni soupeřit za pomocí pěnových mečů. Musí se přitom řídit pravidly, která jsou popsána na hromádce karet, o kterou bojují. Hra takto pokračuje do doby, dokud jeden z hráčů nebude mít před sebou tři sady stejných karet. Ten pak vyhrává celou hru.

Hra je určena pro 3 až 6 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 15 minut a její vydání se chystá na konec června.

Privátní: 2024-06-09-09.png

Privátní: 2024-06-09-10.pngTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Divukraj: Skalověží
Divukraj: Skalověží
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas