BLACKFIRE: Narcos a Gizmos

Autor: Wolfsen | 20.9.2018 | 4

Vydavatelství Blackfire včera oznámilo, že česky vydají hry Narcos: The Board Game a Gizmos z dílny CoolMiniOrNot.

Narcos založené na stejnojmenném seriálu Netflixu a skutečných událostech z Kolumbie 80. let bude jeden z hráčů představovat drogového krále Pabla Escobara a jeho nohsledy a ostatní pak jemu nepřátelské organizace - Národní úřad pro kontrolu obchodu s drogami (DEA), Kolumbijskou policii, drogový kartel z Cali a samozvané mstitele Los Pepes.

Pablo Escobar alias El Patrón se ve hře bude skrytě pohybovat po mapě Kolumbie, vysílat své nohsledy - Sicarios - aby za něj udělali špinavou práci, a uplácet či vyhrožovat svým pronásledovatelům. Jeho cílem je splnit buď tři úkoly náhodně vylosované na začátku hry a postupně odkrývané i ostatním hráčům nebo získat 20 bodů popularity a stát se prezidentem.

Společným cílem El Patrónových protivníků je jej dopadnout. A protože správný drogový boss má kontakty i v lapáku, tak rovnou dvakrát.

Gizmos je hrou poněkud mírumilovnější - jako domácí vynálezci budete stavět různá udělátka pro blížící se veletrh vynálezů. Ve svém tahu si můžete buď rezervovat jeden z vynálezů z obecné nabídky, vzít si jednu kuličku energie ze zásobníku, postavit vynález z obecné nebo vlastní nabídky anebo se prohrabat balíčkem vynálezů.

Udělátka ale mají samozřejmě efekty, které jsou spuštěny různými akcemi. Efekty se navíc mohou řetězit.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Narcos - iný pohľad
Narcos je veľmi silná téma, ktorá bola výborne od prezentovaná seriálom z dielne Netflixu. Z prvého odseku sa ale dostávame k prvým informáciám o hre, ktoré naznačujú nestarnúcu tému, ktorá sa u nás traduje ešte od čias Fantóma starej Prahy, a upozorňujem že je to len môj dojem a skutočnosť sa ukáže až časom, a určite to bude na dnešnú dobu ďaleko premyslenejšie. Píšem o tom len kvôli tomu, že ma hra bude určite zaujímať a tajne budem dúfať v hru, ktorá bude herne odladená a bude radosť ju hrať. Téma je silná, tak dúfam, že aj mechanizmy hry budú na tom podobne a teraz prejdem k tomu čo ma zaujalo.

Hra ponúka 5 rôznych skupín, ktoré spolu za určitých okolností spolupracujú a za určitých okolností aj nespolupracujú. Je mi jasné, že aj seriál odrážal skutočnosť, keď sa všetci od určitého momentu spojili proti Escobarovi, aj keď každý si tak trocha sledoval svoje ciele. A presne v tom bode sa bude dej hry odohrávať.

Keby tak ale v hre pracovali s mechanikou podobnou Vastu, alebo terajšieho Rootu, to by podľa mňa bola pecka. Lebo možno by k úspechu stačilo DEA aj skoliť iný, slabší drogový kartel (napr. CALI) alebo kolumbijská polícia by si volila šéfa polície (z viacero šéfov) a každý by patril niekomu inému, buď by pracoval pre DEA, alebo pre Los Pepes alebo pre Escobara, fakt čokoľvek. CALI by zase úplne stačilo stať sa dominantným na trhu a potom legalizovať obchody a prachy. No a Los Pepes, tak to sa majstri vojny, zbrane, vrtuľníky, veľká armáda a sú spokojný, proste kto si ich zaplatí ten ich má a ak získajú fakt dosť, už by v podstate vyhrali a nič nepotrebujú. A Pablo by určite preferoval dominanciu na trhu a flek v politike.
Sakra to by bola vysoká úroveň komplexnosti a prípadne meniace sa obdobia počas hry, kde by sa tým pádom striedali aj ciele zúčastnených strán - víťazstvo, až by sa hra dostala do poslednej fáze, v ktorej by šlo už len o to, uloviť Escobara. Ja viem, že je v tom viac predstavivosti, ale dnešná doba, doba pokroku a v hrách to je tiež dosť cítiť, herný svet si to žáda! Pokrok v oblasti hier je takisto neúprosný, ako čokoľvek iné. Nikto nehovorí, že to bude ľahké, ale ten výsledok by fakt mohol stáť za to a zanechať za sebou neskutočný dojem. Prosím nehľadajte za tým niečo negatívne, o to mi nejde, skôr si len myslím, že tak silná téma, ktorá bola tak perfektne prenesená do seriálu, by si zaslúžila aj v našom hernom svete poriadnu odozvu, ktorá verím, že snáď aj príde.

21.9.2018 14:19:14

Vybíráme z Bazaru

Marvel united Sinister six
Marvel united Sinister six
Akt. cena: 1025 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas