ALBI: Kvízové hry Česko a spol. se vrací v novém hávu

Autor: Tomoko | 17.8.2023 | 0

Vydavatelství Albi dne 14. 8. 2023 oznámilo, že na český trh po delší pauze přinese znovu aktualizovanou trojici kvízových her, a to rovnou v novém vizuálu i s novými otázkami. Jedná se o tituly Česko – Otázky a odpovědi, Svět – Otázky a odpovědi a Česko pro pamětníky. Všechny tři tituly vycházejí 7. 9. 2023.

Privátní: 2023-08-17-03.PNG

V těchto vědomostnách hrách, založených na principu Trivial Pursuit, se hráči snaží správně odpovídat na tematické otázky z různých okruhů a oblastí. V průběhu hry se pohybují se svou figurkou po herním plánu za pomocí hodu kostkou a podle toho, na kterém poli skončí, se určí okruh otázky, na kterou budou odpovídat. Za správnou odpověď vždy získají žeton určitě barvy, dle okruhu otázek, na který odpovídali a vítězem se stává hráč, který jako první získá určitý počet žetonů v příslušných barvách dle jednotlivých okruhů otázek, následně postoupí na určená políčka na herním plánu a správně odpoví na všechny další otázky včetně té finální, kterou mu vyberou jeho spoluhráči. Pouze ve hře Česko pro pamětníky postačí k vítězství ve hře zisk čtyř různých žetonů.

Česko – Otázky a odpovědi přináší 2 400 nových kvízových otázek rozdělených do šesti okruhů: Historie, Kultura, Příroda/Technika/Věda, Geografie, Sport a Různé.

Svět – Otázky a odpovědi přináší také 2 400 nových kvízových otázek týkajících se naší planety, které jsou rozdělené rovněž do šesti okruhů: Amerika, Evropa, Afrika, Austrálie/Oceánie, Asie a Napříč kontinenty.

Česko pro pamětníky přináší 1 600 nových otázek z nedávné historie Českých zemí rozdělených do čtyř okruhů: Stalo se, Nostalgie, Má vlast a Různé.

Hry jsou určené pro 2 až 6 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 45 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

BLOOD RAGE - RAGNAROK TOKEN
BLOOD RAGE - RAGNAROK TOKEN
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 19 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas