Karak - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Vracení se zpět a nevyužití 4 kroků

Zdravím pěkně!

Mohu dobrovolně nevyužít své 4 kroky? V pravidlech stojí “Konec tahu: … 1. Jakmile vyčerpáte všechny 4 kroky pohybu, …" + další specifické situace, kdy tah končí. Tak to nevypadá, že bych je mohl ze svého rozhodnutí nevyčerpat. Chápu to správně?

Hrajeme Karak tak, že se v průběhu těch 4 kroků mohu vracet zpět na pole, kde jsem už v rámci tahu byl, třeba jsem objevil poklad a začalo mi dávat smysl se vrátit o pole zpět kde je kostrák klíčník, kolem kterého jsem se původně proplížil. To je asi v pořádku, žejo?

Pěkné hraní!

4.1.2022 23:00:45

Odpověď na druhou otázku: ano, v již objevené části podzemí se lze pohybovat v rámci 4 kroků libovolně. A ta první otázka - neumím si představit, kdy by se mohlo hodit 4 kroky nevyčerpat, ale logicky mi vychází, že to lze (jelikož když se pohybuji tam a zpátky, mohu skončit na tom samém políčku jako na začátku tahu).

4.1.2022 23:21:09

Z pravidel vyplývá spíše nepřímo, že lze udělat i méně než 4 kroky. Také si myslím, že nedává moc smyslu všechny kroky nevyužít, ale proč ne.

 

Pokud by bylo nutné vyčerpat všechny 4 kroky, nebylo by například možné se posunout jen o 1 nebo 3 pole (vycházelo by to vždy o 0, 2 nebo 4 pole).

5.1.2022 06:17:19

Vybíráme z Bazaru

Carcassonne: 1. Hostince a katedrály - nová grafik
Carcassonne: 1. Hostince a katedrály - nová grafik
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas