Citadela DeLuxe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Bruno Faidutti
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Soudce x Generál


Soudce zaměří glejtem s pečetí Generála. Ten když příjde na řadu vezme jednomu soupeři budovu z jeho města a přidá ji do svého města. Může Soudce glejt otočit a tuto budovu zabavit a zdarma postavit ???
Pokud ano, kdo za co zaplatí a kdo co dostane zpět ???
27.8.2020 16:41:28

...
Velmi dobrá otázka.
Zdá se mi, že budovu, kterou do svého města získá generál pomocí své zvláštní schopnosti, asi soudce zabavit nemůže, protože se píše, že může zabavit jen "postavenou" budovu, což ukradená asi není. Generál může ve svém tahu za standardních okolností do svého města získat dvě budovy - jednu postaví, jednu ukradne. Řekl bych, že schopnost soudce se dá využít jen na tu postavenou budovu. Aspoň já bych to takto chápal. Jistý si však nejsem.
Chtělo by to pátrat někde na geeku nebo se zeptat přímo autora, jak je souběh těchto zvláštních schopností vlastně myšlen. Například je asi možné, že generál nejdřív svou budovu normálně postaví, tu mu zabaví soudce a poté teprve využije generál svou schopnost a tuto budovu soudci ukradne.
Asi platí ta malá poznámka v pravidlech o tom, že existuje velké množství souběhů různých efektů, které se možná všechny úplně nepodařilo postihnout.
Pokud žádné lepší vysvětlení neseženete, zkuste se u stolu nějak přátelsky domluvit :-).
Pokud přijdete na nějaké autoritativnější vysvětlení, bude moc fajn, když ho sem uvedete.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

30.8.2020 09:13:28

Soudce x Generál> Díky za odpověď, potřebovali jsme rozsoudit, protože nikdo nechtěl ustoupit. Prosazoval jsem tvé vysvětlení, takže jsem nad míru spokojen. Odpůrce je stavební inženýr a argumentoval tudíž tvrzením, že každá budova se musí "postavit". - Pankaktat

...> Je to těžké. Umím si představit i to druhé řešení. Holt to chce trochu nadhledu a dobré vůle. - karel

...> Ještě jedna douška - argumentovat skutečností je v hrách velmi ošidné, nemám to moc rád. Herní mechaniky totiž mají svoje vlastní zákonitosti a realitu, kterou mají zobrazovat, simulují často jen značně stylizovaně. Za lepší považuji držet se důsledně definic pravidel, ať jsou sebeméně intuitivní.
Pravidla jsou něco jako zákony, které také zhusta bývají psány zvláštním žargonem a nejsou vždy v souladu se selským rozumem :-). - karel

Vybíráme z Bazaru

Nukleum- 3D insert
Nukleum- 3D insert
Akt. cena: 15 €
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas