Pán prstenů - karetní hra. Doporučte něco podobného.

Dobrý den, s manželkou hrajeme už dlouho tuto hru a moooc nás baví. Skládáme balíčky, vymýšlíe strategie a radujeme se z každého nově poraženého scénáře ( a že to občas zabere pár večerů než jej konečně zdoláme). Bohužel už máme hru moc ohranou a rozšíření co vyšly v češtině koupené. Manželka neumí anglicky. Poohlížime se po nějaké jiné coop hře ve dvou. Rozhodně nás od té doby co známe LOTRa nebaví hrát hry jako agricola kde si každý dělá svoje a na konci se jen sěctou body. To je už nuda. Chtěli bysme nějakou coop hru pro dva kde budou spolupracovat jako v LoTRu a bojovat o vítězství. Nenapadá vás něco? Celkem se mi líbila recenze na XCOM ale nevim jestli je to dobré ve 2. a jestli nejsem zaujatý protože sem to hral na PC. Děkuji.
9.2.2016 09:11:44

Dvoujkovka Koopú
Ahoj,

XCOMu ve dvou se určitě nebojte, jen to je dost odlišné od Pána Prstenů.

Rozhodně můžu doporučit hru Warhammer Quest: Adventure Card Game, ta je principiálně podobná a brzy by měla vyjít v češtině, koukni se na to....

Pak se také řítí česky Robinson Crusoe: Dobrodružství na prokletém ostrově a Eldritch Horror. Obě tyto kooperativky doma s manželkou hrajeme a můžu je doporučit.


9.2.2016 09:17:36

koop
Z hlediska X-com atmosféry doporučuji Galaxy Defenders. Je to taktická kooperačka s figurkama. Ten nový deskový X-Com je dost abstraktní.

9.2.2016 16:15:33

mirac
Ale byla podmínka, aby to bylo česky, což GD nesplňuje.
Já s českými kooperativkami moc neporadím, ale na Robinsona v češtině se těším a Warhammer Quest mám taky v hledáčku.

9.2.2016 17:32:10

Koop
Zkuste Mage-Knight nebo Ghost Stories - oboje coop a na vítězství se ze začátku nadřete. U obou jde zvyšovat obtížnost.

Jinak ultimátní koop záležitost je Space Alert, ale tam bych doporučil větší počet hráčů než dva.

9.2.2016 18:31:31

koop
Jako dalšího kandidáta mohu doporučit Zima mrtvých: Cesty osudu.

Duirin: Aj, ten požadavek na češtinu jsem přehlédl.

10.2.2016 08:43:53

re
Záchranáři, Pandemic, Zeměplocha: Čarodějky.

Andor: Dobrodružné legendy.

10.2.2016 09:05:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Ještě doplním
Dobré kooperativky přeložené do češtiny již byly vyjmenovány asi všechny. Osobně se přimlouvám asi za Pandemic to je prostě pecka s hromadou rozšíření (které taky postupně vyjdou v češtině), takže se to jen tak neohraje.

Ještě mě napadá Yggdrasil. Hodně těžká kooperativní hra, která není sice přeložena do češtiny ale herní komponenty jsou bez textu, respektive jazykově nezávislé a česká pravidla si stáhneš tady.

Castle Panic je jednoduchá kooperativka s minimem anglického textu, ale jestli je angličtina velký problém tak i to málo může hru znepříjemnit. Jinak zajímavá hra, ale je opravdu nutné do hry dokoupit rozšíření pro zvýšení obtížnosti.

Nakonec mě napadá ještě Space Cadets, anglicky jsou jenom nějaké drobné nápovědy jinak jsou všechny komponenty jazykově nezávislé. Pravidla stáhneš tady. Mohlo by se líbit je to trochu chaotické, ale to může být docela zábava. Opět to má i dost rozšíření.

10.2.2016 09:37:06

Zima mrtvých ve dvou?
Je to hratelný?

10.2.2016 10:56:41

Ja sa
prihováram za Robinsona, kde je tá kooperácia dosť nutná a hra je krutá a atmosferická.
Prípadne Temné znamení, kde je to už také trošku viac solitérne a menej nátlakové. Ale pozor obidve majú kocky, ktorú vás môžu slušne zarezať. Nám to nevadí, resp. nám sa to páči to tŕpnutie pred každým hodom, ale v PP LCG, ktorý je mimochodom mojou najobľúbenejšou hrou, nie sú kocky, preto upozorňujem.

Inak vo dvojici fungoval aj Pandemic, Mindok má dokonca vydávať LEGACY sériu.
--
Inak Zima mrtvých vo dvojici skôr nie.

10.2.2016 11:41:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Děkuji
Moc děkuji za tipy! Hry co nejsou hlavně pro 2 a hry co nejsou česky odpadají, manželka neumí skoro vůbec anglicky. Zatím sem se díval na Eldritch Horror a toho Robinsona (Warhammer co sem pochopil je PvP, my sme na kooperativky). Obě hry se mi zdají, že by mohlý být skvělé! Díky! Mage Knight sem se díval už kdysi ale není vůbec k dostání v CZ:( Ještě mrknu na ten Pandemic, Zěměplocha:čarodky má na můj vkus tady moc nízke hodnocení, ale nechci zatracovat, taky mrknu.
Celkem mám teď dilema esli bych vzal ten Eldritch nebo Robinsona, obě mají super hodnocení. Možná se spíš přikláním k Eldritchu u robinsona lidi píšou, že tam je nebezpečí "alpha" hráče který vede hru, k čemuž mám sklony a nedělá to dobrotu :D

10.2.2016 11:51:23

re Flekoun
Mage Knight v češtině právě prodávám zde v bazaru :)

http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/29950/

10.2.2016 12:55:24

Flekoun
Ve Warhammer Quest: The Adventure Card Game je určitě i kooperativní mód (česky teprve vyjde).
Pokud hrajete Pána prstenů, tak Zeměplocha: Čarodějky nedoporučuju - to je jednoduchá hra, kde mají velký vliv kostky, a je to podle mého spíš pro děti.
Ze zmiňovaných jsem hrál i Andor - dobrodružné legendy, což by mohlo vyhovovat (i když může tam taky být vliv alfa hráče). Je to méně náročné než Pán prstenů.
Mage Knight: Desková hra je super epická hra, moje top hra, nechápu, že jsem ji prve nezmínil. Bohužel je problém s tou dostupností.

10.2.2016 13:33:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Warhammer
Tak ten Warhammer Quest: The Adventure Card Game sem se asi přehlédl, ale jedná se opravdu o coop karetní hru a dokonce celkem podobnou LOTRu. Tak snad to výjde v češtině brzy!

10.2.2016 18:24:07

hry
Galaxy Defender je tady na zatrolenkach kompletne prelozen, takze bych v tom problem nevidel. Za sebe jeste doporucuji taky WQ, ale oboji ma postupne zvysujici se obtiznost a nutnost skutecne kooperace.

12.2.2016 17:51:03

Vybíráme z Bazaru

Pirátské kostky
Pirátské kostky
Akt. cena: 185 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas