Hra s kartama a dělnikama

Ahoj,

poradite me hru ve ktere se kombi karty, posilaji nekam delnici, je tam i verejna nabidka karet, je tam interakce, ma obstojne solo (lehke ovladani) je nejlepe v cz, netrva 3h+

Nemusi to byt nutne s delnikama. Karetni komba, vytvareni enginu pro dalsi kola, verejna nabidka karet nebo akci ma prednost 

 

Meli sme:

Divukraj - zaklad fajn. Jen pokud to nedoslo a souperovi jo, tak prvni kolo i dve rozhodli o vytezi. Perlava za me zbytecne rozsireni. Fajn posilani delnasu - akcni pile je pro jednoho a zaroven i pro vic delniku.

Settlers zrod imperia - dobra hra, jen po cca 50ti hrach to bylo porad to same. Vyhoda ze je to rychle

Mars teraformace -dlouhe, neni verejna nabidka a kdyz nemam projekt na dobirani karet tak me to brzdi. 

Architekti zapadniho kralovstvi - jako delnici tam sou, ale kdyz muze byt xy delniku na jednom miste tak neni o co bojovat. Ikonogeafie zbytecne komplikovana, hlavne s rozsirkama.

 

Videl aem hrat archa novu a vypadala fajn jen je to hrani na vlastnim pisecku coz je trochu nuda.

6.8.2023 22:04:04 | Upraveno autorem (porovnej)

@Morph Duna imperium 

6.8.2023 22:05:19

Duna

No posilat nekam delniky pres kartu kdyz ta karta nemusi dojit a nebo me ty lokace uz nekdo zasedne se me nejak nezda. Ale je v hledacku.

6.8.2023 22:14:59

Trilogie Západního království, hlavně #Architekti Západního království (na mě je až moc nízká komplexnost, ale chytré to je) nebo #Paladinové Západního království (časově trochu delší a karty z nabídky jsou jen k bodování. Navíc ta interakce taky není až tak velká.). U #Vikomti Západního království se neposílají pracovníci, ale pocitově to taky splňuje. Arnak bych taky doporučil. Z těhle her ti Architekti mají asi interakce nejvíce.

6.8.2023 22:40:22

@nasson uplne to nesplnuje ocekavani.

Architekty sem mel aj s rozsirenima. Je to vic o delnikoch nez kartach. Netvorim komba, krome karet postav ktere vylepsuji akci.

6.8.2023 22:51:07

Jako uplně prvni me napadl Ztraceny ostrov arnak.

6.8.2023 23:13:07

@Zuuuzan  diky, vim ze existuje, ale nehral sem. Vypada to zajimave. Prostuduju. Diky

6.8.2023 23:27:21

Napadly mě (ale nehrála jsem):

#Palírna 

#Encyklopedie 

#Věčná zima: Paleoindiáni 

???

6.8.2023 23:36:02

No, kdybych zapomněl na dělníky a spíše se držel engine building ala Settlers (kteří jsou stejně podle mě v tomto ohledu nejlepší), tak #Imperium: Legendy (schválně Legendy, ostatní doporučují Dějiny, já pokud bych měl mít jen jednu krabici, tak určitě radši Legendy - větší rozdíly mezi národy). Ale je v tom kus deckbuldingu na úkor toho šíleného enginu, který si v Settlerech člověk buduje z 0 na 300% :). Taky při více než 2 hráčích se možná čas dostane přes 3 h.

6.8.2023 23:38:33

Tipy jsou seřazené podle toho, jak moc odpovídají zadání. Třeba něco zaujme! 

#Lumpark  - veřejná nabídka, která ale není mega velkým zdrojem interakce, engine building. Může tam být hodně interakce hlavně skrze karty událostí (každá může dát bonus vám/uškodit ostatním). Záleží na tom, jak chtějí hráči*ky hrát a jaké decky si zvolí. Hra je dost svižná, existuje sólo, která jde najít na stránkách hry, nemám s touto variantou zkušenost. Hra hodně odsýpá, stačí cca něco přes hodinu i ve čtyřech. 

#Anachrony - hlavní mechanikou je umisťování dělníků, zároveň v průběhu hry dochází k budování enginu kupováním budov ve veřejné nabídce. Nejde přitom o karty ale o destičky. Interakce je tam hodně a hra má silné téma. Herní doba cca 2-3 hodiny v závislosti na počtu hráčů*ek, sólo by mohlo být svižné, ale nemám zkušenost. Nevím, jak jde sehnat česká verze, ale hra je jazykově nezávislá, takže ani EN by neměla vadit. 

#Aquatica  - veřejná nabídka dvou typů karet (ze dvou), je tu dost důležitá, jinak action selection, hodně kobení, je EN, ale nemusela by být náročná na lokalizaci/vytvoření referenčního listu, těch karet s textem tam není mnoho. Interakce krom veřejné nabídky (té je hodně) i skrze efekty na některých kartách. Sólo je ok, ale tu hru zkracuje a kvůli omezené nabídce na mě víc působí jako puzzle. Do hodiny odehrané i ve čtyřech, jinak tak 40 min. 

#Zátoka obchodníků  - hodně okrajový tip. Je tam veřejná nabídka karet, ale je to volitelný prvek, který se ne vždy vyplatí. Posílání dělníků tam úplně není, je tam výběr akce s tím, že se skrze to využívá figurka na vlastní desce. Interakce je tam fajn skrze společný prodej zboží a někdy jde ostatní dost zařezat. Má pro sólo vyloženě kampaň (nemám zkušenost), je produkčne nadupaná a prodává se za fajn cenu na bazaru. Odehrané za hodinu a půl ve čtyřech, v méně je to o něco rychlejší. 

7.8.2023 00:34:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Kinghill. Jen se solo nemám zkušenost. Bez veřejné nabídky karet Vinohrad (Toskansko)

7.8.2023 10:28:10

Za mě #Duna: Impérium + obě rozšíření (ty ale trochu protáhnou hru) a rozhodně #Ztracený ostrov Arnak + opět včetně rozšíření. Obojí je to deck building + worker placement s veřejnou nabídkou karet. Odlišné herní světy i herní zážitky.

A potom mám rád #Mars: Teraformace – Expedice Ares – které je svižnější, než předchozí #Mars: Teraformace a mám ji radši (škoda, že nevyjdou expanze v CZ).

7.8.2023 10:42:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Na křídlech?

Karetní komba, vytvářeni enginu pro další kola, veřejná nabídka karet tam jsou, jen té interakce je méně - hráči se ovlivňují “pouze” vyžíráním nabídky karet ostatním a některé efekty karet se aktivují jen v tazích protihráčů (tady si taky hraje v podstatě každý na svém písečku) …ale pokud má to předchozí přednost, mohlo by to splňovat požadavky.

A jinak velice hezcí ptáčci. Pokud by jste ale chtěli spíš naše ptactvo, chce to ještě rozšíření: Perutě Evropy ;)

* * * * *
Board games klub, Trenčín

7.8.2023 10:57:48 | Upraveno autorem (porovnej)

#Gizmos 

7.8.2023 11:41:39

Možná i novější Settlers: Vládcové Severu , interakce je méně, ale rozdíl mezi frakcemi je razantnější oproti původním. Solo je za mě dobré, ale jede člověk na překonání sám sebe.

Možná pax pamir, je to rychle nachystané, solo to má. Spíš pro více lidí. 

Z extrémně rychlých kanagawa. Je to hezké, ale spíš filler. 

 

9.8.2023 17:15:16

Vybíráme z Bazaru

Brass: Birmingham LASEROX insert
Brass: Birmingham LASEROX insert
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas