Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Předváděcí hra

Autor: Thales | 0 hodin 50 minut | 20.9.2011 | 27

Hra: Temné Znamení

Hráči: Kainis, Thales, Zhan_Shi

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

Muzeum bylo tu noc tiché a každý krok se rozléhal jako ostrý tón trubky narušující ohlušující symfonii posvátného ticha. Hlídač se nervózně rozhlížel a ruka se svítilnou se mu neznatelně třásla. Za mužem se mihl stín. Strážný se otočil za závanem větru a marně v přítmí prořezávaném paprskem světla hledal nezvaného hosta. Zdálo se mu to, nebo byl ten sarkofág ještě na začátku služby zavřený?

Elder Sign se prezentoval jako rychlejší, skladnější a kostkovější Arkham Horror. Může taková kombinace fungovat?

Předně upozorním, že jsem po (bohužel z časových důvodů nedohrané) hře ještě nenahlédl do pravidel a FAQu, kde bych zjistil, co jsme hráli špatně (pokud něco). Hra mne překvapila hned v několika směrech. Nebudu chodit kolem horké kaše - Elder Sign je skutečně dobrý. Proč? To je správná otázka, protože na ni neznám přesnou odpověď. Rozveďme ale, co vím jistě:

  • Komponenty - Opět geniální grafický design, který je plný ilustrací z Lovecraftova světa Call of Cthulhu (stejně jako série Arkam Horror, Mansions of Madness a Call of Cthulhu LCG). A žetony stop, které vypadají jako... (tramtadadá) stopy. :-)
  • Kostky - je prostě radost s nimi házet, upravovat je, uzamykat je na postavách či kouzlech a pomáhat si navzájem v plnění úkolů. Navíc se žádný extra dicefest nekoná, ve hře je dostatek možností, jak s hodem pracovat - výběrem dobrodružství počínaje a speciálními schopnostmi postav konče.
  • Jednoduchost - hra je jednoduchá ve smyslu herních mechanismů, nikoliv hraní hry. Ta naopak umí pěkně zaškodit a cesta k výhře nebude procházka růžovým sadem.
  • Rychlost - Hra rychle běží, hráči se střídají a i s naší neúplnou znalostí pravidel nedocházelo k velkým zaškobrtnutím a hra si držela pěkné tempo.
  • Atmosféra - pro mne nejlepší a zároveň nejnepochopitelnější aspekt předváděcí hry. Elder Sign prostě má to samé, co Arkham či Mansions - hutnou pohlcující atmosféru. Hltali jsme každý hod, řešili co dělat, plánovali a minimálně mě dění ve hře strhlo. Neumím si to vysvětlit, hra zkrátka působí jednoduše, rychle, ale umí si hráče získat.

Elder Sign bylo překvapení, a to překvapení s velkým P. S ohledem na sympatickou cenu poputuje tahle hra z wishlistu rovnou do nákupního košíku, protože... ani vlastně nevím, ale od příjezdu domů mám pocit, že mne něco neustále pronásleduje.... slyším u dveří hluk, jakoby na ně naráželo nějaké obrovské kluzké tělo. Už mne tu nenajde. Bože, ta ruka! K oknu! K oknu!

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tainted grail: pad avalonu cz
Tainted grail: pad avalonu cz
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas