San Juan - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Období kolonizace
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Alea
Dino Toys
Rio Grande Games
Autoři: Andreas Seyfarth
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

První hra

Autor: Elis | 1 hodina 15 minut | 17.11.2011 | 2

Hra: San Juan

Hráči: Elis, Fenrir a 1 neregistrovaný

Chtěli jsme vyzkoušet tuto jednodušší verzi Puerto Rica. Hraje se pouze s kartami a to nás také baví. Po přečtení pravidel jsem zjistila, že herní systém je naprosto stejný jako v Dobyvatelích vesmíru, se kterými jsme se doma nedávno seznámili a celkem jim propadli. Takže jsme šli směle do toho.

Jak manžel tak syn celkem brzy postavili Věž, která jim přinesla obrovskou výhodu  - 12 karet v ruce jako limit po skončení kola naproti mým 7. Celou dobu mi to, že jsem ji nepostavila, škodilo a hru jsem prohrála. Na konci jsem zjistila, že si ji manžel spolu s Kaplí (kterou jsem též nemohla v balíčku vyšňupat) syslil právě pod Kaplí (tato karta umožňuje odkládat pod ni po každém kole 1 nadbytečnou kartu z ruky a přináší VB). Takže mě celkem o dost předběhli a stavěli produkční budovy i budovy s výhodami (fialové) rychleji.

Hra uběhla rychle, já samozřejmě vše nestihla a na konci jsem zoufale postavila pomník Rytíře s 5VB a dosáhla tak pouze 25 VB. 6-kové budovy jsem nestihla, protože jsem na ně neměla. Fenrir měl spoustu fialových budov (8) a díky Radnici za ně získal 8b a zároveň Cechovní dům, který přidává body za výrobní haly(6) - skončil 2. s 33 VB. No a zvítězil manžel, který měl Kapli, také Radnici a Cechovní dům (tyto dvě 6kové budovy mu vynesly 18VB) a dosáhl 40 VB.

San Juan jsme zhodnotili zatím jako fajn jednoduchou hru, zejména manželovi se líbila. Fenrir určitě ale bude dávat přednost Dobyvatelům vesmíru, kteří jsou jaksi bohatší. No a já nejspíš taky. Ještě ale několik partií San Juanu vyzkoušíme a uvidíme.

Odehráno v: Olomouc (Okres: Olomouc)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Koncept
Koncept
Akt. cena: 320 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas