RONE - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Bonjour Games
Autoři: Štěpán Štefaník
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Arko Sevel vs Oleg

Autor: Doktoros | 1 hodina 0 minut | 8.11.2016 | 2

Hra: RONE

Hráči: Doktoros, drawback

K dnešní diskotéce na ruinách světa se sešli Arko Sevel (drawback) a Oleg (doktor). Poprvé jsme hráli s vlastními balíčky, které jsme skládali přímo před samotnou hrou. Každý máme svoji vlastní krabici, čili jsme se ani nehádali o kartičky.

Arko vsadil na střílecí jednotky a hlavně pouze na lvl 1 a 2. Oleg zvolil taktiku hranou na jeho abilitu (útok do hrdiny a refresh při vlastním útoku), což byl nápad sice dobrý, ale zvolené jednotky už tak dobré nebyly. I proto se v první fázi doslova vyrojily Sevelovy jednotky a zaplavily bojiště. Oleg se po menších útrapách dokázal ubránit, ale převaha Arka byla značná. Nutno podotknout že jen na bojišti. Protože Olegovi se pomocí technologií dařilo vracet většinu karet zpátky do oběhu. Ovšem když si Arko zrecykloval Ohinův gang (jedna z nej karet), Olegovi vyvstal hrůzou pot na čele... Neměl prakticky nic, čím by se přes tyto obránce dostal. Pod jejich krytím se opět rozlila útočná hormace střeleckých jednotek Arka a vše se zdálo jasné.

Ale Oleg měl v rukávu ještě jeden zásadní trumf... Noční přepad... přesněji dva. Řeknete si, že to jsou pouze 2+2 životy, ale pokud máte většinu balíku zrecyklovanou, nebo na stole a v balíku 3 karty a v ruce další 4, tak už je to sakramentsky poznat... A taky že bylo. Arko najednou nevěděl, jak rychle Olega dorazit. Snažil se sice útočit, čím se dalo, ale Oleg měl zásobu karet v ruce i v decku a trpělivě vyčkával. Zahození Equiposy (recyklace 5, vrať 3 karty ze hřbitova do ruky) na vrh plného hřbitova bylo takovou třešničkou na dortu. Arko se s posledními dvěma kartami rozhodl pro finální útok, ale tím se totálně odkryl... Ohinův gang padl za obět odstřelovačskému komandu a po zobnutí Olega si pro poslední Arkův život dojely tanky...

Oleg se radoval z krásného vítězství s pouhými dvěma kartami v ruce. Další kolo by určitě nepřežil, protože Arkovi by se plně refreshly asi 3 jednotky ze 7 a to by Oleg určitě neubránil.

Tato hra byla jak na vahách. Pořád jsme nevděli, kdo vlastně vyhrává. Já sice neměl skoro žádné jednotky na bojišti, ale pořád jsem měl plný deck. Drawback měl zase plné bojiště (naštěstí pomalých) jednotek, které jsem dokázal většinou ubránit. Po tom kombu nočních přepadů jsem si už začal říkat, že bych ho snad nějak mohl dozobat a ono se to i povedlo. Budu se opakovat, ale David si to zase prohrál vlastní chybou :-) Kdyby ve svém posledním tahu nezaútočil, tak bych se k němu nedostal a další kolo bych prohrál. No třeba příště... :-D

Odehráno v: Olomouc (Okres: Olomouc)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Robin Hood a jeho dobrodružství
Robin Hood a jeho dobrodružství
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 11 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas